Kupię komórkę lokatorską.

Wszelkiego rodzaju ogłoszenia proszę zamieszczać wyłącznie w tym dziale.
ZaJaC
Potwierdzony mieszkaniec

Kupię komórkę lokatorską.

Post autor: ZaJaC »

Witam,
Kupię komórkę lokatorską najchętniej w budynku C (obecnie budynek Sowińskiego 53a)

Jesli jest ktoś zainteresowany sprzedażą proszę o info na prv.
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Kupię komórkę lokatorską.

Post autor: katja »

Witam,
ja również jestem zainteresowana kupnem całej bądź części komórki - w budynku B (wg starego nazewnictwa).

E
ZaJaC
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: ZaJaC »

Jeśli jest nas wiecej to może warto rozpoczać rozmowy z deweloperem o zagospodarowaniu miejsca na komórki lokatorskie - wiele miejsc parkingowych stoi wolnych.....

A może jest możliwe kupna miejsca parkingowego w 2-3 osoby i zabudowanie pod komurki .... ?
Wola
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Wola »

Ja również byłabym zainteresowana komórką.
Byłam skłonna kupić nawet w blokach dopiero co budowanych, ale Ronson poinformował mnie, ze w tych blokach w ogóle nie będzie komórek.

Myślę, że dobrym pomysłem jest zasugerowanie aby z czesci miejsc garażowych wygospodarować miejsce na komórki.
abel
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: abel »

ZaJaC pisze:Jeśli jest nas wiecej to może warto rozpoczać rozmowy z deweloperem o zagospodarowaniu miejsca na komórki lokatorskie - wiele miejsc parkingowych stoi wolnych.....

A może jest możliwe kupna miejsca parkingowego w 2-3 osoby i zabudowanie pod komurki .... ?

Nie ma możliwości przekształceń miejsc parkingowych w komórki lokatorskie. Są pewne postanowienia w planach miejscowych i pozwoleniach na budowę, które uniemożliwiają takich działań. Nie jest to możliwe z prawnego punktu widzenia, technicznego (rozwiązanie instalacyjne), użytkowego, no i chyba czysto logicznego ;)
didimos

Post autor: didimos »

Witam,

Zainteresowany jestem kupnem komórki lokatorskiej, najlepiej w blokach przy ulicy Sowińskiego/Szulborskiej. Info proszę na priv.
Rozalia
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Rozalia »

witam,
Ja też jestem zainteresowana zakupem komórki lokatorskiej. Im bliżej budynku D tym lepiej. Proszę o kontakt.
pozdrawiam
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

ja też bym kupił :)

PW

Popyt jest, tylko podaży nie ma
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: podspodem »

Z tego co wiem komórki były sprzedawane jako lokal przynależny do mieszkania, ujęty w jego księdze wieczystej. Pomijając kwestie deficytu komórek na osiedlu nie jestem przekonany, czy taką komórkę w ogóle można sprzedać bez mieszkania.
Marcin Smolarek
53D
Rozalia
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Rozalia »

dokładnie, też nie jestem pewna czy komórkę da się kupić bez mieszkania ale zawsze warto popytać. w wielu budynkach takich komórek w ogóle nie było a z pewnością by się przydały.
ODPOWIEDZ