Okoliczne sklepy i lokale usługowe
Re: Okoliczne sklepy i lokale usługowe
no i właśnie o to chodzi, że jedyna opcja, żeby było lepiej to zmienić firmę lub renegocjować kontrakt.
Może ktoś się orientuje do kiedy podpisany jest obecna umowa?
Może ktoś się orientuje do kiedy podpisany jest obecna umowa?
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Dobra, stricte o ochronie to już tutaj.
Słuchajcie, a czy to nie jest obowiązek firmy kurierskiej dostarczyć paczkę w terminie jaki Wam odpowiada? Zawsze kurierzy dzwonią i na bank wieczorny objazd jest bardziej skuteczny niż godz. 12. A to ze kurierzy szukają ułatwień to juz inna sprawa.
Dla mnie ochroniarz moze przyjmować paczki, na odpowiedzialność Mieszkańca, nie ma problemu, tylko zapytajcie siebie co będzie w przypadku jak towar bedzie uszkodzony... Do kogo będziecie mieli żal?
Dla mnie ochroniarz moze przyjmować paczki, na odpowiedzialność Mieszkańca, nie ma problemu, tylko zapytajcie siebie co będzie w przypadku jak towar bedzie uszkodzony... Do kogo będziecie mieli żal?
Pozdrawiam
Justa
Justa
Do siebie samego... sam podejmuję decyzję, sam za nią odpowiadam... nie upadłem na głowę jeszcze, aby mieć o to pretensje do pana z ochrony...Justa pisze:Dla mnie ochroniarz moze przyjmować paczki, na odpowiedzialność Mieszkańca, nie ma problemu, tylko zapytajcie siebie co będzie w przypadku jak towar bedzie uszkodzony... Do kogo będziecie mieli żal?

Co do paczek do dziwiłem się, że je przyjmują w piekarni:) Może wpiszemy coś takiego w zakres obowiązków ochrony - co mieszkańcy na to?
A może ochrona w ramach swoich obowiązków mogłaby dostarczać mieszkańcom pieczywo z samego rana? Przecież i tak muszą zrobić obchód w każdym budynku i na każdym piętrze...
))))

Kiwdul przecież na wielu osiedlach ochrona odbiera paczki i nie jest to nic dziwnego, więc skąd ta szydera?
Ale ja nie mam nic przeciwko odbieraniu paczek przez ochronę, tylko nie formalizujmy tego wpisując do umowy taki zapis.
Jak nie sformalizujemy, to będziemy skazania na humory panów z ochrony...
Ja uważam, iż ochrona nie jest na osiedlu od odbierania i przechowywania cudzych paczek. Lepiej poczynić starania, żeby panowie funkcjonowali tak jak powinni i podejmowali właściwe interwencje wtedy kiedy trzeba, a nie robić z nich miejsce składowania przesyłek. Zamawiając kuriera można ustalić godziny doręczenia więc na prawdę nie widzę problemu, aby dopasować je do godzin pracy.