Okoliczne sklepy i lokale usługowe

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
malin
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Re: Okoliczne sklepy i lokale usługowe

Post autor: malin »

no i właśnie o to chodzi, że jedyna opcja, żeby było lepiej to zmienić firmę lub renegocjować kontrakt.
Może ktoś się orientuje do kiedy podpisany jest obecna umowa?
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Dobra, stricte o ochronie to już tutaj.
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Słuchajcie, a czy to nie jest obowiązek firmy kurierskiej dostarczyć paczkę w terminie jaki Wam odpowiada? Zawsze kurierzy dzwonią i na bank wieczorny objazd jest bardziej skuteczny niż godz. 12. A to ze kurierzy szukają ułatwień to juz inna sprawa.

Dla mnie ochroniarz moze przyjmować paczki, na odpowiedzialność Mieszkańca, nie ma problemu, tylko zapytajcie siebie co będzie w przypadku jak towar bedzie uszkodzony... Do kogo będziecie mieli żal?
Pozdrawiam

Justa
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Justa pisze:Dla mnie ochroniarz moze przyjmować paczki, na odpowiedzialność Mieszkańca, nie ma problemu, tylko zapytajcie siebie co będzie w przypadku jak towar bedzie uszkodzony... Do kogo będziecie mieli żal?
Do siebie samego... sam podejmuję decyzję, sam za nią odpowiadam... nie upadłem na głowę jeszcze, aby mieć o to pretensje do pana z ochrony... :)
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

Co do paczek do dziwiłem się, że je przyjmują w piekarni:) Może wpiszemy coś takiego w zakres obowiązków ochrony - co mieszkańcy na to?
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

A może ochrona w ramach swoich obowiązków mogłaby dostarczać mieszkańcom pieczywo z samego rana? Przecież i tak muszą zrobić obchód w każdym budynku i na każdym piętrze... ;-)))))
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

Kiwdul przecież na wielu osiedlach ochrona odbiera paczki i nie jest to nic dziwnego, więc skąd ta szydera?
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

Ale ja nie mam nic przeciwko odbieraniu paczek przez ochronę, tylko nie formalizujmy tego wpisując do umowy taki zapis.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Jak nie sformalizujemy, to będziemy skazania na humory panów z ochrony...
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: marcinn06 »

Ja uważam, iż ochrona nie jest na osiedlu od odbierania i przechowywania cudzych paczek. Lepiej poczynić starania, żeby panowie funkcjonowali tak jak powinni i podejmowali właściwe interwencje wtedy kiedy trzeba, a nie robić z nich miejsce składowania przesyłek. Zamawiając kuriera można ustalić godziny doręczenia więc na prawdę nie widzę problemu, aby dopasować je do godzin pracy.
ODPOWIEDZ