Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Post autor: Skydiver »

C-Bass pisze:Do środy mają dać znać. Ale szczerze mówiąc - patrząc jak długo ten temat się już ciągnie - wiele bym sobie nie obiecywał. (jeśli czegoś się dowiem, oczywiście napiszę tutaj)
Mnie trzech Panów z infolinii obiecywało że sprawdzą i oddzwonią, przez 2 miesiące żaden się nie odezwał, obyś miał więcej szczęścia ;), informacja że najprawdopodobniej wejdą czerwiec/lipiec jest od administratora osiedla.
C-Bass
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: C-Bass »

Hmm... no to ciekawe.
Na razie żyję może trochę naiwną nadzieją, że to im powinno zależeć, bo mogą stracić klienta...
Ale może się dowiem czegoś o modelu sprzedażowym UPC ;)
Niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion...
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

C-Bass pisze:Ale może się dowiem czegoś o modelu sprzedażowym UPC ;)
Oj dowiesz się, dowiesz... uwierz mi :) Ja jestem u nich od 5 lat, płacę nie małe rachunki, a gdy teraz poprosiłem o zawieszenie umowy na czas, dopóki tu nie będą, to mi powiedziano, że takiej opcji nie ma. Po dłuższych przepychankach mailowych, jakiś 'sprytny inaczej' - młodszy konsultant, potraktował moją korespondencję jako wystarczająca, do przyjęcia rezygnacji... oczywiście z karą przeszło 700PLN... odkręciłem wszystko, ale zagranie 'poniżej pasa'. Tak UPC dba o stałych klientów i to takich, którzy sami 'marudzili' Ronsonowi, aby wpuścił ich na budynek... paranoja...
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

hmmm

podpisałem z supermedia, od miesiąca jest poprawnie....

będę się martwił za 2 lata ;)
Marinna
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Marinna »

Ja mam Internet w supermedia i jestem bardzo zadowolona. Polecam. Dobra cena i jakość usług.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Po tym jak mnie potraktowano, to gdyby nie to, że mam umowę jeszcze rok... być może też bym tak zrobił...
piknew
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53A

Post autor: piknew »

Ja na razie z UPC jestem zadowolony, dali modem Cisco (taki chciałem), połączenie jest stabilne i szybkie - tak więc jest to opinia nt. jakości samej usługi a nie modelu obsługi klienta. Telewizja jak telewizja - mało oglądam ;)
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Od strony technicznej, mam takie same odczucia, dlatego tak mi zależało na tym, aby też tu weszli... z telewizją także mają lepszą ofertę niż Supermedia...
C-Bass
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: C-Bass »

No niestety... mieliście rację. 2 dni po terminie - zero odpowiedzi.
Chyba trzeba przejść w tryb "administrator ma rację", ale w takim wypadku nie będę czekał na UPC. Chce mieć net i TV w momencie przeprowadzki, a nie że może za 3-4 miesiące będzie... a może do końca roku nie.

Sprawdziłem swoje papiery i szczęśliwie mogę wypowiedzieć bez konsekwencji, bo umowa przeszła już na czcas nieokreślony.

No nic... powodzenia, ja chyba wejdę w ofertę, która będzie dostępna od ręki. Jak to było z tym wróblem... ;) ?!
Niech się mury pną do góry, niech kominy mają pion...
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

TV masz od zaraz... bo jeno gniazdko w salonie jest podpięte do zewnętrznej anteny zbiorczej... brakuje tylko internetu...
ODPOWIEDZ