Budżet partycypacyjny (lata 2016 - 2018)

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: Budżet partycypacyjny 2016

Post autor: zieloni »

Justa pisze:Po konsultacji telefonicznej z Panią z wydziału Architektury - wysłałam zapytanie mailowe dotyczące zagospodarowania parku pod ewentualny plac zabaw.

Pomysł z urządzeniami dla dzieci niepełnosprawnych jest świetny - tylko potrzebuję wsparcia jeżeli chodzi o opis, wygląd i cenę tych urządzeń.
Myślę, że rozsądniej będzie dyskutować o szczegółach zaraz po otrzymaniu info od Urzędu i stworzeniem tematu.
to poczekamy. Jeśli chodzi o wycenę i opis to mogę tym zająć. Mam pewien pomysł na to:)
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Super :) odezwę się jak tylko będę miała odpowiedź z urzędu :)
Pozdrawiam

Justa
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

właśnie dostałam odpowiedź telefoniczną z urzędu , czekam na mail :)

Plac zabaw może być stworzony w parku :D To zaczynamy w takim razie pracę nad projektem :) Osoby chętne proszę o kontakt na priv, wszelka pomoc mile widziana :)
Pozdrawiam

Justa
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

A co myślicie o tzw miejskich leżakach Czy ktoś z Was miał okazję na czymś takim odpoczywać? Nie wiem czy to jest wygodne? Myślałam też o kilku stołach piknikowych. Koszt jest niewielki a może umilić odpoczynek w parku :)
Co Wy na to?
Pozdrawiam

Justa
Topiu
Budynek: 53F

Post autor: Topiu »

Nie wiem czy jest taka możliwość (nie znam planów zagospodarowania przestrzennego), ale może niezłym pomysłem by było zrewitalizowanie "parku" za budynkami f, g i h? Trochę egoistyczny pomysł, ale nie ukrywam, że to miejsce jest straszne.
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Topiu, ten "park" Wam, prędzej czy później, "zrewitalizuje" jakiś deweloper ;).
Justa, pomysł z leżakami jest fajny. Te akurat nie wyglądają na przesadnie wygodne, ale może są inne:).
tomekesz
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: tomekesz »

Jeśli dobrze się orientuję, to zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego (http://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp/dane ... 2_plan.pdf) dużą część tego "parku" ma w przyszłości (bliższej lub dalszej) zabrać planowana drogą łącząca Wolską z Olbrachta i docelowo Górczewską.
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: kiwdul »

tomekesz pisze:Jeśli dobrze się orientuję, to zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego (http://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp/dane ... 2_plan.pdf) dużą część tego "parku" ma w przyszłości (bliższej lub dalszej) zabrać planowana drogą łącząca Wolską z Olbrachta i docelowo Górczewską.
Zgadza się, ale... ta droga pewnie powstanie jak większość dzieciaków z naszego osiedla będzie miała swoje dzieci albo jeszcze później. Dlatego pomysł parku jest super. Najlepiej z siłownią plenerową taką jak w parku Szymańskiego - nie mylić z plenerowymi siłowniami emeryckimi (bez obrazy oczywiście) takimi jak w Parku Powstańców Warszawy.
Topiu
Budynek: 53F

Post autor: Topiu »

Co do drogi, to słyszałem, że ma powstać w 2042 roku. Jeżeli przez najbliższe 27 lat ten "park" ma nas straszyć, to moim zdaniem naprawdę warto się nim zainteresować.
Nie mam pojęcia jak to miejsce wygląda latem, ale podejrzewam, że równie strasznie co zimą ;)
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Szanowni Sąsiedzi :)

Chciałam Was zaprosić na spotkanie - dyskusję o projektach z Budżetu Partcypacyjnego 2016 dla Ulrychowa i Odolan.

Spotkanie odbędzie się w dniu 17 marca (wtorek) o godz. 17:30 w Bibliotece dla Dzieci i Młodzieży nr 36 przy ul. Redutowej 48.

Wcześniej proponuję popatrzeć na projekty zgłoszone zarówno filtrując je po obszarze Ulrychów i Odolany, jak i te ogólnodzielnicowe - bo jest kilka projektów z naszego obszaru właśnie w tej ogólnodzielnicowej grupie. Na forum, można dyskutować z innymi uczestnikami i projektodawcą.

Dyskusja ma na celu ewentualne wprowadzenie zmian do projektów , połączenie ich lub wybranie tych projektów, które mają być zgłoszone do głosowania.

Zapraszam :)
Pozdrawiam

Justa
ODPOWIEDZ