to poczekamy. Jeśli chodzi o wycenę i opis to mogę tym zająć. Mam pewien pomysł na to:)Justa pisze:Po konsultacji telefonicznej z Panią z wydziału Architektury - wysłałam zapytanie mailowe dotyczące zagospodarowania parku pod ewentualny plac zabaw.
Pomysł z urządzeniami dla dzieci niepełnosprawnych jest świetny - tylko potrzebuję wsparcia jeżeli chodzi o opis, wygląd i cenę tych urządzeń.
Myślę, że rozsądniej będzie dyskutować o szczegółach zaraz po otrzymaniu info od Urzędu i stworzeniem tematu.
Budżet partycypacyjny (lata 2016 - 2018)
Re: Budżet partycypacyjny 2016
Super
odezwę się jak tylko będę miała odpowiedź z urzędu 

Pozdrawiam
Justa
Justa
właśnie dostałam odpowiedź telefoniczną z urzędu , czekam na mail 
Plac zabaw może być stworzony w parku
To zaczynamy w takim razie pracę nad projektem
Osoby chętne proszę o kontakt na priv, wszelka pomoc mile widziana 

Plac zabaw może być stworzony w parku

Pozdrawiam
Justa
Justa
A co myślicie o tzw miejskich leżakach Czy ktoś z Was miał okazję na czymś takim odpoczywać? Nie wiem czy to jest wygodne? Myślałam też o kilku stołach piknikowych. Koszt jest niewielki a może umilić odpoczynek w parku 
Co Wy na to?

Co Wy na to?
Pozdrawiam
Justa
Justa
Nie wiem czy jest taka możliwość (nie znam planów zagospodarowania przestrzennego), ale może niezłym pomysłem by było zrewitalizowanie "parku" za budynkami f, g i h? Trochę egoistyczny pomysł, ale nie ukrywam, że to miejsce jest straszne.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Topiu, ten "park" Wam, prędzej czy później, "zrewitalizuje" jakiś deweloper
.
Justa, pomysł z leżakami jest fajny. Te akurat nie wyglądają na przesadnie wygodne, ale może są inne:).

Justa, pomysł z leżakami jest fajny. Te akurat nie wyglądają na przesadnie wygodne, ale może są inne:).
Jeśli dobrze się orientuję, to zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego (http://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp/dane ... 2_plan.pdf) dużą część tego "parku" ma w przyszłości (bliższej lub dalszej) zabrać planowana drogą łącząca Wolską z Olbrachta i docelowo Górczewską.
Zgadza się, ale... ta droga pewnie powstanie jak większość dzieciaków z naszego osiedla będzie miała swoje dzieci albo jeszcze później. Dlatego pomysł parku jest super. Najlepiej z siłownią plenerową taką jak w parku Szymańskiego - nie mylić z plenerowymi siłowniami emeryckimi (bez obrazy oczywiście) takimi jak w Parku Powstańców Warszawy.tomekesz pisze:Jeśli dobrze się orientuję, to zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego (http://mapa.um.warszawa.pl/mapaApp/dane ... 2_plan.pdf) dużą część tego "parku" ma w przyszłości (bliższej lub dalszej) zabrać planowana drogą łącząca Wolską z Olbrachta i docelowo Górczewską.
Co do drogi, to słyszałem, że ma powstać w 2042 roku. Jeżeli przez najbliższe 27 lat ten "park" ma nas straszyć, to moim zdaniem naprawdę warto się nim zainteresować.
Nie mam pojęcia jak to miejsce wygląda latem, ale podejrzewam, że równie strasznie co zimą
Nie mam pojęcia jak to miejsce wygląda latem, ale podejrzewam, że równie strasznie co zimą

Szanowni Sąsiedzi 
Chciałam Was zaprosić na spotkanie - dyskusję o projektach z Budżetu Partcypacyjnego 2016 dla Ulrychowa i Odolan.
Spotkanie odbędzie się w dniu 17 marca (wtorek) o godz. 17:30 w Bibliotece dla Dzieci i Młodzieży nr 36 przy ul. Redutowej 48.
Wcześniej proponuję popatrzeć na projekty zgłoszone zarówno filtrując je po obszarze Ulrychów i Odolany, jak i te ogólnodzielnicowe - bo jest kilka projektów z naszego obszaru właśnie w tej ogólnodzielnicowej grupie. Na forum, można dyskutować z innymi uczestnikami i projektodawcą.
Dyskusja ma na celu ewentualne wprowadzenie zmian do projektów , połączenie ich lub wybranie tych projektów, które mają być zgłoszone do głosowania.
Zapraszam

Chciałam Was zaprosić na spotkanie - dyskusję o projektach z Budżetu Partcypacyjnego 2016 dla Ulrychowa i Odolan.
Spotkanie odbędzie się w dniu 17 marca (wtorek) o godz. 17:30 w Bibliotece dla Dzieci i Młodzieży nr 36 przy ul. Redutowej 48.
Wcześniej proponuję popatrzeć na projekty zgłoszone zarówno filtrując je po obszarze Ulrychów i Odolany, jak i te ogólnodzielnicowe - bo jest kilka projektów z naszego obszaru właśnie w tej ogólnodzielnicowej grupie. Na forum, można dyskutować z innymi uczestnikami i projektodawcą.
Dyskusja ma na celu ewentualne wprowadzenie zmian do projektów , połączenie ich lub wybranie tych projektów, które mają być zgłoszone do głosowania.
Zapraszam

Pozdrawiam
Justa
Justa