Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
-
- Potwierdzony mieszkaniec
- Budynek: 53F
- Numer mieszkania: 22
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Hej, jestem z budynku F. Dostałem informację o zwiększeniu stawki procentowej z 1% do 3%. W celu odwołania chciałbym wysłać pismo na szablnie przygotowanym przez zarządcę. Niestety, mam pewne problemy z jego uzupełnieniem. Czy ktoś może ma już uzupełniony ten dokument?
Ewentualnie:
(dalej jako: „Nieruchomość”) oraz w udziale ................ części udziału ___________/________ powyższej nieruchomości przypadającej na miejsce postojowe nr ............ - jest nieuzasadniona.
jak powinna być uzupełniona ta część wniosku.
Ewentualnie:
(dalej jako: „Nieruchomość”) oraz w udziale ................ części udziału ___________/________ powyższej nieruchomości przypadającej na miejsce postojowe nr ............ - jest nieuzasadniona.
jak powinna być uzupełniona ta część wniosku.
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Mam pytanie. Dostał ktoś z Was już wyliczenie podatku na ten rok? Nic nie mogę znaleźć w swoich dokumentach na ten temat... wieczyste mam i z bólem serca zapłacić muszę...
Jeszcze nie przyszlo, trzeba czekac.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
FYI, będzie minimalnie wyższy niż rok temu (2%-3%).
Super, nie dość, że UW wzrosło diametralnie, to jeszcze to... dzięki Panowie!
A jeszcze zapytam, czy coś się ruszyło w sprawie wykupu gruntów?
Nic, ustawa w zamrazalce.
Dobrze, ze ta podwyzka jest symboliczna.
Dobrze, ze ta podwyzka jest symboliczna.
czyli dobrze rozumiem, że info o podatku od nieruchomości jeszcze nie ma?
Poki co cisza, ale na pewno przyjdzie 

Mam pytanie, bo niby weryfikowałem to na infolinii podatkowej, ale wolę się upewnić. Likwidacja hipoteki nie podlega już podatkowi PCC? Dowiadywał się może ktoś?