Re: Zmiana opłat za wieczyste użytkowanie od 2018 r., przekształcenie 2019
Re: Zmiana opłat za wieczyste użytkowanie od 2018 r.
ale czy to nie problem, że teraz wyslemy do SKO samo odwolanie niepodparte naszym operatem? Co z garazami? Czy mamy wysłać osobno odwołanie przygotowanie przez Integrum (nieuzasadniona podwyzka z 1 do 3%)?
Jedno odwolanie ze wszystkimi tematami. Operat doslemy w formie uzupelnienia, innej opcji nie widze.
Może się przydać przy pisaniu tego pisma... moim zdaniem jedynie do czego można się odwoływać i kwestionować to wysokość tego operatu i jak widać ludziom udawało się wygrać takie sprawy...
- Załączniki
-
- Wyrok.PDF
- Wyrok
- (107.21 KiB) Pobrany 408 razy
-
- Orzeczenie.PDF
- Orzeczenie
- (39.28 KiB) Pobrany 413 razy
-
- Ustawa.PDF
- Ustawa
- (366.39 KiB) Pobrany 403 razy
Słuchajcie, ja też wpiszę się na listę, ale dzisiaj zauważyłam, że decyzja wydana była 7.11.2017 więc teoretycznie kurczy się czas wysyłania odwołania ( nie pamiętam kiedy dokładnie listonosz doręczył pismo.
Czy myślicie, że rozsądnym jest przesłać wzór pisma, które przesłaliście na 6 stronie, a potem ewentualnie korygować wniosek czy uzupełniać dokumenty z operatem?
Dajcie proszę znać, bo chciałabym w poniedziałek wysłać listem polecony, żeby przypadkiem nie spóźnić się o 1 dzień i spalić szansę na jakiekolwiek dalsze kroki.
Czy myślicie, że rozsądnym jest przesłać wzór pisma, które przesłaliście na 6 stronie, a potem ewentualnie korygować wniosek czy uzupełniać dokumenty z operatem?
Dajcie proszę znać, bo chciałabym w poniedziałek wysłać listem polecony, żeby przypadkiem nie spóźnić się o 1 dzień i spalić szansę na jakiekolwiek dalsze kroki.
Pozdrawiam
Justa
Justa
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Justa, 30 dni masz od daty doręczenia pisma, nie od wysłania.
jeśli masz kopertę to po numerze listu poleconego zobacz na stronie poczty 'śledzenie przesyłki' - kiedy jest odebrane. najważniejsze jest teraz zachowanie terminu 30 dni od dnia doręczenia, później i tak będziemy pisać uzupełnienia z naszym operatem. Tylko zmień wzór - wykreśl z ostatniej strony odwołanie co do operatu.
problem w tym, ze wyrzuciłam kopertę i ciężko mi sobie przypomnieć kiedy dokładnie ją odebrałam.
No nic wyślę tak jak jest, potem dołączę ten operat. Dziś wpiszę się na listę w ochronie, bierzcie mnie pod uwagę
Dziękuję.
No nic wyślę tak jak jest, potem dołączę ten operat. Dziś wpiszę się na listę w ochronie, bierzcie mnie pod uwagę

Dziękuję.
Pozdrawiam
Justa
Justa
Szanowni
bo chwilę mnie nie było i się pogubiłem
to które w końcu to pismo trzeba wysłać? bo kilka już chyba było (łącznie z tym z IM)?
a może jeszcze nie było takiego co trzeba wysłać?
na listę na ochronie się wpisałem
bo chwilę mnie nie było i się pogubiłem

to które w końcu to pismo trzeba wysłać? bo kilka już chyba było (łącznie z tym z IM)?
a może jeszcze nie było takiego co trzeba wysłać?
na listę na ochronie się wpisałem
na czym stanęło?
Czy operat będzie różny dla obu wspólnot?
Też się chętnie dopisze do listy ale jestem z "dwójki" i nie wiem czy Wasz operat będzie mi pomocny w odwołaniu. Nota bene druga wspólnota wciąż nie ma decyzji o podwyżce..
Matrix...
Czy operat będzie różny dla obu wspólnot?
Też się chętnie dopisze do listy ale jestem z "dwójki" i nie wiem czy Wasz operat będzie mi pomocny w odwołaniu. Nota bene druga wspólnota wciąż nie ma decyzji o podwyżce..
Matrix...
Dyskusja dotyczy tylko Verdis I - budynki 53-53d.