Uchwały 1/2017 oraz 2/2017
Uchwały 1/2017 oraz 2/2017
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jakim do jasnej ciasnej prawem wciskane są na najbliższe zebranie uchwały obciążające wspólnotę mieszkaniową dodatkowym kosztem (wizyta notariusza)??!!
Do tego kto to do cholery:
1. Piotr Pilaciński
2. Agnieszka Gajdzik - Wilgos
3. Paweł Bieliński
Chyba zanim podejmiemy tak górnolotne i odważne decyzje wydawałoby się oczywiste, iż powinniśmy zapoznać się doświadczeniem powyższych osób w zakresie zarządzania wspólnotą. Rozumiem, że każdy chce zarobić dodatkowe 1000 zło/brutto ale jeśli w składzie nowego zarządu są osoby, które nigdy nie zarządzały wspólnotą o takiej wielkości to ja NIE ZGADZAM SIĘ!!!!!!!!!!
Z mojego punktu widzenia, jeśli nie jesteśmy zadowoleni z zarządzania Integrum to zróbmy na rynku research i zatrudnijmy nowego profesjonalnego zarządcę.
1. Piotr Pilaciński
3. Paweł Bieliński
Chyba zanim podejmiemy tak górnolotne i odważne decyzje wydawałoby się oczywiste, iż powinniśmy zapoznać się doświadczeniem powyższych osób w zakresie zarządzania wspólnotą. Rozumiem, że każdy chce zarobić dodatkowe 1000 zło/brutto ale jeśli w składzie nowego zarządu są osoby, które nigdy nie zarządzały wspólnotą o takiej wielkości to ja NIE ZGADZAM SIĘ!!!!!!!!!!
Z mojego punktu widzenia, jeśli nie jesteśmy zadowoleni z zarządzania Integrum to zróbmy na rynku research i zatrudnijmy nowego profesjonalnego zarządcę.
Re: Uchwały 1/2017 oraz 2/2017
marcinn06, masz prawo mieć swoje zdanie.
Pozwól, że i ja dodam komentarz.
Ja osobiście znam 2 osoby z trzech wymienionych osobiście, miałam okazję kilkukrotnie rozmawiać z tymi osobami i wg mnie jeśli same z siebie chcą zająć się tą niełatwą funkcją nadzoru chwała im za to. Bardzo łatwo jest krytykować i wytykać błędy czy rozliczać (patrzę chociażby na komentarze dotyczące osób pełniących funkcję doradczą wspólnoty), a samemu stać z boku i wypowiadać się tylko na forum. Jestem społecznikiem i wiem, jak trudno jest godzić pracę i rodzinę i poświęcać czas dla innych - a i tak znajdzie się ktoś kto ma jakieś ale...
Może lepszym wyjściem byłaby propozycja spotkania z tymi osobami, a nie wydźwięk tak emocjonalny i z podszyciem negatywnym tego postu?
Szanujmy się, bo pretensjonalne podejście jest bardzo krótką drogą do skłócenia się i walki pomiędzy Sąsiadami - a wtedy już na pewno do żadnych pozytywnych decyzji dobrych dla Wspólnoty nie dojdziemy.
Dyskutujmy, miejmy odmienne zdania , ale przede wszystkim się szanujmy! Trochę dobrej woli i na pewno będzie się nam żyło przyjemniej i lepiej
Wydaje mi się, że dużo lepszy wydźwięk Twojego postu byłby lepszy i zdecydowanie milszy, jak zapronowałbyś spotkanie z tymi osobami.
Pozwól, że i ja dodam komentarz.
Ja osobiście znam 2 osoby z trzech wymienionych osobiście, miałam okazję kilkukrotnie rozmawiać z tymi osobami i wg mnie jeśli same z siebie chcą zająć się tą niełatwą funkcją nadzoru chwała im za to. Bardzo łatwo jest krytykować i wytykać błędy czy rozliczać (patrzę chociażby na komentarze dotyczące osób pełniących funkcję doradczą wspólnoty), a samemu stać z boku i wypowiadać się tylko na forum. Jestem społecznikiem i wiem, jak trudno jest godzić pracę i rodzinę i poświęcać czas dla innych - a i tak znajdzie się ktoś kto ma jakieś ale...
Może lepszym wyjściem byłaby propozycja spotkania z tymi osobami, a nie wydźwięk tak emocjonalny i z podszyciem negatywnym tego postu?
Szanujmy się, bo pretensjonalne podejście jest bardzo krótką drogą do skłócenia się i walki pomiędzy Sąsiadami - a wtedy już na pewno do żadnych pozytywnych decyzji dobrych dla Wspólnoty nie dojdziemy.
Dyskutujmy, miejmy odmienne zdania , ale przede wszystkim się szanujmy! Trochę dobrej woli i na pewno będzie się nam żyło przyjemniej i lepiej

Wydaje mi się, że dużo lepszy wydźwięk Twojego postu byłby lepszy i zdecydowanie milszy, jak zapronowałbyś spotkanie z tymi osobami.
Pozdrawiam
Justa
Justa
Ale to te osoby powinny wyjść z inicjatywą spotkania a nie ja dowiadując sie o nich z uchwały. To że z kimś rozmawiałaś nie znaczy że ma doświqdczenie w zarządzaniu wspólnotą i budżetem prawie jednego miliona złotych rocznie... Sory ale moim zdaniem jest to zrobione od tyłka strony.
A czy pan Piotr Pilaciński to nie jest ta sama osoba, która chciała wieszać reklamy Allianz na balkonie na budynku E?
Cześć, czy gdzieś są dostępne treści proponowanych uchwał? czy jest wyznaczony termin spotkania? nic nie dostałam
Wierz mi, że nie każdy...marcinn06 pisze:Czy ktoś mi może wytłumaczyć jakim do jasnej ciasnej prawem wciskane są na najbliższe zebranie uchwały obciążające wspólnotę mieszkaniową dodatkowym kosztem (wizyta notariusza)??!!
1. Piotr Pilaciński
3. Paweł Bieliński
Chyba zanim podejmiemy tak górnolotne i odważne decyzje wydawałoby się oczywiste, iż powinniśmy zapoznać się doświadczeniem powyższych osób w zakresie zarządzania wspólnotą. Rozumiem, że każdy chce zarobić dodatkowe 1000 zło/brutto
No i właśnie na tym polega głosowanie.. Jest rubryka "Przeciw przyjęciu" przy projekcie ustawy, masz prawo się nie zgodzić.marcinn06 pisze: ale jeśli w składzie nowego zarządu są osoby, które nigdy nie zarządzały wspólnotą o takiej wielkości to ja NIE ZGADZAM SIĘ!!!!!!!!!!
Zgadzam się z Justą, każdy ma prawo do własnego zdania, ale forma Twojej wypowiedzi nie służy merytorycznej dyskusji.
Pozdr
Marcin
To jakaś gruba afera - znowu ktoś podrzucił kandydatów tuż przed głosowaniem
Na szczęście udało się znaleźć w zbiorze zastrzeżonym IPN prawdopodobne dane dwóch kandydatów:
1 osoba (chyba?) https://port.allianz.pl/agencja.piotr.pilacinski/
Prosta sprawa: Allianz -> niemiecka firma -> niemiecki kandydat (o zgrozo znowu!!!)
2 osoba (chyba?) https://www.linkedin.com/in/agnieszka-g ... 034685103/
Pracownica Ronson -> jak nic to tajna agentka dewelopera, która na pewno podpisała zobowiązanie do współpracy. Niech was czasem nie zmyli, że studiowała zarządzanie nieruchomościami - to na pewno jakaś prowokacja.
Podobno niedawno była podobna sytuacja, ale nie pamiętam szczegółów
Chodzi o to, że żaden z kandydatów nie zgłosił swojej chęci kandydowania na to stanowisko. Obywatel danej wspólnoty, jeśli ubiega się o stanowisko, to powinien przede wszystkim zwrócić się do własnej wspólnoty o poparcie. Nie spotkałem się z sytuacją, w której mieszkaniec jakieś wspólnoty, ubiegając się o ważne stanowisko, nie informuje swojej wspólnoty i nie zabiega o poparcie, tylko gdzieś wyjeżdża z propozycją uchwały, że chciałby zostać tym czy kimś innym. Chciałbym się dowiedzieć od kandydatów, co oni chcą zrobić, jak chcą przekonać wspólnotę, by móc wykonywać mandat przez następne lata.

1 osoba (chyba?) https://port.allianz.pl/agencja.piotr.pilacinski/
Prosta sprawa: Allianz -> niemiecka firma -> niemiecki kandydat (o zgrozo znowu!!!)
2 osoba (chyba?) https://www.linkedin.com/in/agnieszka-g ... 034685103/
Pracownica Ronson -> jak nic to tajna agentka dewelopera, która na pewno podpisała zobowiązanie do współpracy. Niech was czasem nie zmyli, że studiowała zarządzanie nieruchomościami - to na pewno jakaś prowokacja.
Podobno niedawno była podobna sytuacja, ale nie pamiętam szczegółów

Z tego pisma, które otrzymaliśmy wynika, żeby zgłosić takie uchwały trzeba 10% głosów, czyli stoi za nimi jakaś grupa i chcą przejąć władzę.
A na serio...
Ktoś pisał o jakiś ulotkach pod drzwiami, ja zakładam, że jakaś grupa sąsiadów dogadała się, że chcą zmian i przedstawiła kandydatury swoich przedstawicieli.
Zakladam, że ujawnią się wcześniej czy później (na zebraniu) i przedstawią swój pomysł na zarządzanie wspólnotą.
BTW ta reklama Allianz to nie na bloku z drugiej wspólnoty?
Pozdr
Marcin
A na serio...
Ktoś pisał o jakiś ulotkach pod drzwiami, ja zakładam, że jakaś grupa sąsiadów dogadała się, że chcą zmian i przedstawiła kandydatury swoich przedstawicieli.
Zakladam, że ujawnią się wcześniej czy później (na zebraniu) i przedstawią swój pomysł na zarządzanie wspólnotą.
BTW ta reklama Allianz to nie na bloku z drugiej wspólnoty?
Pozdr
Marcin
Ja znalazłem w skrzynce pocztowej, pewnie są też w kartotece.febri pisze:Cześć, czy gdzieś są dostępne treści proponowanych uchwał? czy jest wyznaczony termin spotkania? nic nie dostałam
Pozdr
Marcin
Ale to nie o to chodzi, że ktoś chce to albo tamto. Może przedstawi swoją kandydaturę na zebraniu a może nie. To jest istotna decyzja i nie chcę jej podejmować w 15 minut po przedstawieniu kandydatury kandydata. Poza tym wiele osób studiowało przeróżne rzeczy a nie znaczy to, że potrafią coś zrobić. Chciałbym aby kandydaci przedstawili swoje doświadczenie zawodowe w roli członka zarządu wspólnoty. Chciałbym aby określili jak zamierzają pogodzić życie zawodowe z tą rolą i jakie mają pomysły na funkcjonowanie tej wspólnoty. Podjąć złe decyzje i narobić długów jest bardzo łatwo tylko to my będziemy z tym musieli żyć. Grupa inicjatywna czy jak im tam zawiązała się tu na forum z tego co pamiętam. Szkoda tylko, że przenieśli temat ustaleń do zamkniętego swojego grona. Dodatkowo, wciągnięcie tej uchwały wiązało się z zebraniem min. 10% poparcia. Szkoda, że nie postarali się i nie przeszli po wszystkich mieszkańcach z listą do podpisania. Z chęcią zadałbym wtedy te wszystkie pytania a nie teraz tydzień przed zebraniem.