nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
wczoraj rozmawiałem z p. Borelowskim i dzisiaj też mu już maila wysłałem. czekam na odpowiedź i jego reakcję
Pomysł @jarant bardzo dobry ale też może da się coś zrobić szybko bo postawienie takiego znaku to chwilę trwa
Pomysł @jarant bardzo dobry ale też może da się coś zrobić szybko bo postawienie takiego znaku to chwilę trwa
Pan Patryk odpisał, że LC nie może jeździć tą drogą od Wola Parku bo miasto nie wydało jeszcze zezwolenia na jej użytkowanie
w sumie to chyba nie powinno nas obchodzić że LC nie załatwił sobie pozwolenia na użytkowanie drogi a zaczyna budowę
myślę mimo wszystko, że nawet jak zaczną jeździć tą drogą od Wolskiej to i tak znak ograniczający tonaż pojazdów na Sowińskiego by się przydał bo założę się że znajdą się tacy fajni kierowcy ciężarówek/koparek/spychaczy którzy stwierdzą, że przez Sowińskiego mają bliżej do domu/po materiały/na piwo
w sumie to chyba nie powinno nas obchodzić że LC nie załatwił sobie pozwolenia na użytkowanie drogi a zaczyna budowę
myślę mimo wszystko, że nawet jak zaczną jeździć tą drogą od Wolskiej to i tak znak ograniczający tonaż pojazdów na Sowińskiego by się przydał bo założę się że znajdą się tacy fajni kierowcy ciężarówek/koparek/spychaczy którzy stwierdzą, że przez Sowińskiego mają bliżej do domu/po materiały/na piwo
Pan Patryk ustalił że gruz i żelastwo wywozi PHO a ziemię LC
obiecał napisać jeszcze dzisiaj pisma do UM i ZDM
poprosiłem go, żeby mimo wszystko nadal naciskał bezpośrednio LC, żeby wstrzymali się z jazdami Sowińskiego do czasu uzyskania zezwolenia na wjazd od Wola Parku
update:
wg informacji od Pana Patryka formalności z drogą od fortu wola potraja jeszcze minimum 2 tygodnie
pewnie wystarczy to żeby rozwalić Sowińskiego i wkurzyć na maxa okolicznych mieszkańców
dzwonie do LC
obiecał napisać jeszcze dzisiaj pisma do UM i ZDM
poprosiłem go, żeby mimo wszystko nadal naciskał bezpośrednio LC, żeby wstrzymali się z jazdami Sowińskiego do czasu uzyskania zezwolenia na wjazd od Wola Parku
update:
wg informacji od Pana Patryka formalności z drogą od fortu wola potraja jeszcze minimum 2 tygodnie

pewnie wystarczy to żeby rozwalić Sowińskiego i wkurzyć na maxa okolicznych mieszkańców
dzwonie do LC
Pisma administracyjne fajnie, że ktoś wyśle, ale zanim to ktoś napisze, zanim wyśle, zanim poczta doręczy - eh...
Ja już wysłałem swój wniosek o ustawienie znaku drogowego o zakazie ruchu powyżej 3,5 tony na ul. Sowińskiego i proponuję, aby każdy kto ma 5 minut czasu zrobił to samo
link do strony kontaktowej
https://zdm.waw.pl/kontakt/napisz-do-nas
Ja już wysłałem swój wniosek o ustawienie znaku drogowego o zakazie ruchu powyżej 3,5 tony na ul. Sowińskiego i proponuję, aby każdy kto ma 5 minut czasu zrobił to samo
link do strony kontaktowej
https://zdm.waw.pl/kontakt/napisz-do-nas
Dziś na teren lc corp wjechał radiowóz policji. Może tonda jakiś efekt 

-
- Potwierdzony mieszkaniec
- Budynek: 53G
Oby - dzisiaj we wczesnych godzinach popołudniowych ul.Sowińskiego zamieniła się w uroczy parking dla ciężarówek. (wybaczcie przekręcone zdjęcia, uploader się fochnął)

Jakieś 5 minut czekania, bo ciężarówka rzucała sprzęt ciężki (koparki, nie wiedzieć czemu nie wjechała na teren LC Corp), wywrotki zasuwały jak szalone całymi ciągami, genealnie syf naniesiony i tyle w temacie. Oby jak najszybciej przenieśli się na wyjazd przez Fort Wola.

Jakieś 5 minut czekania, bo ciężarówka rzucała sprzęt ciężki (koparki, nie wiedzieć czemu nie wjechała na teren LC Corp), wywrotki zasuwały jak szalone całymi ciągami, genealnie syf naniesiony i tyle w temacie. Oby jak najszybciej przenieśli się na wyjazd przez Fort Wola.
Drive tastefully
No więc pokorespondowałem sobie od wczoraj z panem rzecznikiem prasowym LCC
Obiecał się zająć sprawą i chyba sie zajął bo dostałem przed chwilą takiego maila jak poniżej.
Mam nadzieję, że nie są to tylko słowa i rzeczywiście się coś zmieni na lepsze. Oby
Pzdr. Tomek
Obiecał się zająć sprawą i chyba sie zajął bo dostałem przed chwilą takiego maila jak poniżej.
Mam nadzieję, że nie są to tylko słowa i rzeczywiście się coś zmieni na lepsze. Oby
Pzdr. Tomek
Szanowny Panie ,
W nawiązaniu do Pana e-mail z dnia 24.08 br. uprzejmie informujemy , iż opisana przez Pana sytuacja została poddana gruntownej analizie .
Na wstępie zaznaczamy, iż teren inwestycji , na którym prowadzone są obecnie prace budowalne, został przekazany w dniu 08.08 br. we władanie Generalnemu Wykonawcy .t,j firmie Budner , na której to zgodnie z Kodeksem Cywilnym ciąży obecnie pełna odpowiedzialności za prowadzone prace .
Mając jednak świadomość potencjalnych czasowych utrudnień dla okolicznych mieszkańców związanych z budową , w dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie z Generalnym Wykonawcą na którym uzgodniono, iż do czasu wyjaśnienia zagadnień dotyczących sposobu korzystania z drogi publicznej (ul. Sowińskiego) ruch samochodów ciężarowych na tej ulicy zostanie ograniczony do absolutnego minimum .
Generalny Wykonawca został również zobowiązany do wzmożonego nadzoru nad swoimi podwykonawcami.
Jednocześnie informujemy , iż Spółka podjęła również działania w celu umożliwienia ruchu samochodów ciężarowych od strony ul. WOLSKIEJ poprzez ul. Fort Wola i działki należące do Polskiego Holdingu Obronnego - uzgodnienia w tym zakresie są aktualnie w końcowej fazie .
Z poważaniem
Zbigniew Kierski
Dyrektor ds Projektów Mieszkaniowych
Chyba zadziałało. Od rana wywrotki jeżdżą już przez działkę PHO.
mega dzięki vedder