Zachowanie Dzieci na patio
Re: Zachowanie Dzieci na patio
Z drugiej strony zaraz będzie plac zabaw i chyba można założyć, że zabawy na patio automatycznie się zakończą i przeniosą na plac zabaw.
Nie wydaje mi sie, żeby plac zabaw wszystko zalatwil.....
Nie ma co ukrywać - jest malutki - huśtawka, mała zjeżdżalnia, i dwa "bujaczki"
Dzieci sporo. Do trzech nowych bloków wprowadzi sie ich jeszcze wiecej.
Mysle, ze część dzieciaków i tak bedzie bawiła sie w patio.
Na pocieszenie. Nadchodzą zimne dni, szybciej robi sie ciemno. Powinno byc ciszej
Mnie osobiście dzieci nie przeszkadzają o ile nie niszczą i nie dewastują naszej wspólnej własności
Nie ma co ukrywać - jest malutki - huśtawka, mała zjeżdżalnia, i dwa "bujaczki"
Dzieci sporo. Do trzech nowych bloków wprowadzi sie ich jeszcze wiecej.
Mysle, ze część dzieciaków i tak bedzie bawiła sie w patio.
Na pocieszenie. Nadchodzą zimne dni, szybciej robi sie ciemno. Powinno byc ciszej

Mnie osobiście dzieci nie przeszkadzają o ile nie niszczą i nie dewastują naszej wspólnej własności

Po raz kolejny powtarza się sytuacja, gdzie maluchy biegają po zieleni (te spadki przy budynku 53B) i zadowoleni rodzice patrzą i nie reagują :/
Tyle razy się mówi o niewchodzeniu w tereny zielone ze względu na uszkodzenie systemu nawadniania i wszystko jak grochem o ścianę...
Tyle razy się mówi o niewchodzeniu w tereny zielone ze względu na uszkodzenie systemu nawadniania i wszystko jak grochem o ścianę...

Pozdrawiam
Justa
Justa
Niestety mało kto z naszego osiedla jest na forum, dlatego grochem o ścianę
ile nas tu jest 15 osób? aktywnych?

no bo reszta jest "na boisku", przepraszam: na patio 

a takie ładne parki tak blisko... :/
Przerzućmy ten wątek też do części forum bloków E-G, może poskutkuje. Bo również jestem przeciwko turlania się i biegania po obsadzonej części patio. Moim dzieciom zwracam uwagę na to i innym też będę zwracać!
Z moich obserwacji wynika, że dzieciaki nie tylko deptają krzewy, ale zabierają się za zabawę oświetleniem jakie jest wokół. Po zwróceniu uwagi dziecku i rodzicowi dostałam odpowiedź żebym zajęła się swoimi dziećmi.....
Może rozkleić informację o zachowaniu dzieci przy wejściu do klatek.....
Może wtedy ktoś to przeczyta, zwróci uwagę.....
Chociaż wątpię.....
Może rozkleić informację o zachowaniu dzieci przy wejściu do klatek.....
Może wtedy ktoś to przeczyta, zwróci uwagę.....
Chociaż wątpię.....
Ja nie mam problemów ze zwróceniem osobiście uwagi, tylko akurat tego dnia nie mogłam wyjść z domu, a krzyczenie z balkonu nie jest w moim stylu
Próbowałam tez dodzwonić się do ochrony, ale telefon poza zasięgiem.
Może wspólne działanie i rozmowa z Sąsiadami pomoże? Może nie są świadomi że te nawodnienia tam istnieją?
off topic - czy do ochrony można się dodzwonić z domofonu? Kiedyś była taka opcja przez dłuższe wciśnięcie niebieskiego guziczka, działa to teraz? ktoś korzysta?

Próbowałam tez dodzwonić się do ochrony, ale telefon poza zasięgiem.
Może wspólne działanie i rozmowa z Sąsiadami pomoże? Może nie są świadomi że te nawodnienia tam istnieją?
off topic - czy do ochrony można się dodzwonić z domofonu? Kiedyś była taka opcja przez dłuższe wciśnięcie niebieskiego guziczka, działa to teraz? ktoś korzysta?
Pozdrawiam
Justa
Justa
A jakie są obowiązki ochrony w tym zakresie?
Od jakiegoś czasu próbuje od Pana Pawła "wyciągnąć" instrukcje, która jest załącznikiem do umowy.
Na razie bezskutecznie
Od jakiegoś czasu próbuje od Pana Pawła "wyciągnąć" instrukcje, która jest załącznikiem do umowy.
Na razie bezskutecznie