Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
osverdis.pl a kiedy dostałeś? Ja wciąż nic nie mam :/
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Jakiś tydzień temu. Niezbadane są wyroki UM ;P.
ad podatek od nieruchomości:
dostałem wczoraj decyzję za lata 2013 (od połowy) -2016
i jednocześnie termin płatności 14 dni za okres od początku do połowy 2016 roku - ni mniej ni więcej tylko prawie 1500 PLN
innymi słowy - urzędowi zabrało 3 lata policzenie tych kilku kwot a ja mam 14 dni żeby wywalić 1500 PLN
dzwoniłem do Urzędu zapytać czy można coś z tym zrobić (chodzi mi o termin płatności a nie o wysokość podatku - tej nie kwestionuje) ale Pani powiedziała że nie ma szans bo tak jest w odpowiedniej Ustawie.
napisałem do Burmistrza - zobaczymy czy coś odpowie
ale zapytuje Was - czy ktoś próbował to jakoś rozłożyć na inne raty? albo w jakikolwiek sposób inaczej to załatwić?
dzieki
tomek
dostałem wczoraj decyzję za lata 2013 (od połowy) -2016
i jednocześnie termin płatności 14 dni za okres od początku do połowy 2016 roku - ni mniej ni więcej tylko prawie 1500 PLN
innymi słowy - urzędowi zabrało 3 lata policzenie tych kilku kwot a ja mam 14 dni żeby wywalić 1500 PLN
dzwoniłem do Urzędu zapytać czy można coś z tym zrobić (chodzi mi o termin płatności a nie o wysokość podatku - tej nie kwestionuje) ale Pani powiedziała że nie ma szans bo tak jest w odpowiedniej Ustawie.
napisałem do Burmistrza - zobaczymy czy coś odpowie
ale zapytuje Was - czy ktoś próbował to jakoś rozłożyć na inne raty? albo w jakikolwiek sposób inaczej to załatwić?
dzieki
tomek
a możesz orientacyjnie wskazać od jakiej powierzchni mieszkania to zapłaciłeś?
100 m2 i 2 miejsca parkingowe
i jak sie pewnie domyslasz 80% tej kwoty to za miejsca w garazu
i jak sie pewnie domyslasz 80% tej kwoty to za miejsca w garazu
też muszę się tam zgłosić bo jakoś nie po drodze mam od momentu podpisania aktu więc też czeka mnie ciekawy wydatek 

Jaka stawka podatku od nieruchomosci?
Czy ktos moze dostal decyzje o wymiarze podatku od nieruchomosci ? W poprzednim mieszkaniu taka decyzja przychodzila do mnie poczta a tu ni widu ni slychu...
Ktos cos dostal ? Skad wiecie ile zaplacic w tym roku?
Pozdrawiam
Jacek
Ktos cos dostal ? Skad wiecie ile zaplacic w tym roku?
Pozdrawiam
Jacek