Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
jaro65

Re: Budżet partycypacyjny 2017

Post autor: jaro65 »

soltys100 pisze:Jestem na tak! Pomyślałem tez ze moglibyśmy zgłosić temat ulicy Czluchowskiej, która wg mnie w planie zagospodarowania przestrzennego jest ulicą ślepą a w praktyce wiemy jak to wygląda. Może więc warto by było aby faktycznie zrobić z tego ulice dojazdowo-wyjazdowa do osiedla Verdis i Lccorp tak jak ma być docelowo?
W Planie zagospodarowania nie ma w ogóle tej ulicy przy blokach Verdis i LC CORP, ja jako osoba nie posiadająca auta jestem za całkowitym zamknięciem tej ulicy a w miejsce drogi zrobić ogród i piękną alejkę i ławki - kto za?
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Andrew »

Pomysl z zamknieciem raz na zawsze Czluchowskiej jest swietny! Zdecydowanie powinna sluzyc wylacznie do dojazdu verdisowego i lccorp.
Proponuje rowniez zrobic porzadek z Baltazara - jest w kiepskim stanie a mysle, ze sporo z nas czesto nia jezdzi.
Z innych pomyslow:
- chodnik wzdluz Sowinskiego na odcinku Szulborska-Nakielska
- slupki gdzie sie da :)
- moze spiacy policjant pomiedzy nami i lccorp?
- sciezki rowerowe przez park + do redutowej lub olbrachta
- oswietlenie na Pustola (saiejsca gdzie w nocy nic nie widac)

To tak na dobry poczatek :)
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Remont ulicy Baltazara był zgłaszanym projektem w ubiegłym Budżecie, sądzę, że autor pomysłu ponownie go zgłosi. Nie przeszedł z powodu braku funduszy.

Ja szczerze mówiąc nie zamykałabym Człuchowskiej, Czasami korzystam z tego wyjazdu, a i może być alternatywnym wyjazdem z osiedla jak dojdą nowi zmotoryzowani mieszkańcy bloków LC Croop i Verdisa.
Pozdrawiam

Justa
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Justa pisze:Remont ulicy Baltazara był zgłaszanym projektem w ubiegłym Budżecie, sądzę, że autor pomysłu ponownie go zgłosi. Nie przeszedł z powodu braku funduszy.

Ja szczerze mówiąc nie zamykałabym Człuchowskiej, Czasami korzystam z tego wyjazdu, a i może być alternatywnym wyjazdem z osiedla jak dojdą nowi zmotoryzowani mieszkańcy bloków LC Croop i Verdisa.
Ja również czasami z niej korzystam ale wolałbym aby była to ulica wyłącznie dojazdowa.Zamkniecie jej nie spowoduje możliwości przejazdu w tamtą stronę wystarczy bowiem dojechac do Olbrachta i przejechać dalej bodajże ulica Strome. Zamknięcie Czluchowskiej da nam większy komfort życia tj. mniejszy ruch=mniejszy hałas, większe bezpieczeństwo np. dla okolicznych dzieci
Pozdrawiam
Rafał
trebor
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: trebor »

A może w takim razie projekt uruchomienia Nakielskiej od Baltazara przez Sowińskiego do Człuchowskiej (razem z wymianą tych okropnych płyt)? Wtedy można by było zrobić nasz odcinek do garaży ślepy, tak jak to jest w planie.
Pytanie tylko czy Atlas i LCCorp w nowym etapie nie mają tego w planach?
Andrew
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Andrew »

O tym samym pomyslalem trebor i jestem za!
jaro65

Post autor: jaro65 »

@trebor, @Andrew
A ile na to macie pieniędzy? Wiecie jakie kwoty są w budżecie partycypacyjnym? Z planem zagospodarowania jest jeden zasadniczy problem taki że planista rysuje / szkicuje m.in drogi na terenie nie do końca należącym do miasta i trzeba to wiedzieć. Z ulicami w naszej okolicy właśnie tak jest.
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Budżet dla Ulrychowa na rok 2016 to 666 000 zł a dla całej Woli 4,5 mln co według mnie oznacza ze taki projekt mimo że dobry nie ma szans na realizację niestety
trebor
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: trebor »

To może kawałkami - teraz od Baltazara do Sowińskiego a rok później dociągnąć do Czluchowskiej?
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: zieloni »

budżet na rok 2017 to kwota 1 058 150,00 zł
ODPOWIEDZ