Okna
Okna
Podczas przedświątecznych intensywnych opadów deszczu zaczęły "przeciekać" okna w obu sypialniach od strony północnej mojego mieszkania. Myślałam, że może otwory odpływowe czy uszczelki uległy zabrudzeniu i jest kłopot z odprowadzaniem wody. Żadnych "ciał obcych" jednak nie znalazłam, ale na wszelki wypadek wytarłam dolne części okien. Niestety zabiegi nie pomogły, woda nadal przedostawała się na parapet, pomimo mocnego dociśnięcia okien do oporu. Czy u kogokolwiek pojawiła się taka "niespodzianka" ?
Re: Okna
Zapomniałam napisać, że w połowie lutego doczekaliśmy się wizyty fachowca od okien. Pan pokręcił kluczem i zwiększył docisk. Podobno deszcz już nie powinien kapać na parapet, bo uszczelki mocniej przylegają do ram. Czekamy więc na ulewę, by zweryfikować skuteczność regulacji
Minus taki, że trzeba przyłożyć dużo siły by zamknąć okna, ale lepsze to niż kałuże na parapetach.

OKNA DREWNIANE - uszkodzenia na szybach
Drodzy Sąsiedzi,
Proszę Was o radę jako ze macie takie same okna jak jak
Próbuję się wprowadzić do mieszkania w bud G ale prace się przeciągają, i właśnie odkryłam problem z oknami.
Jestem przekonana że przy odbierze od dewelopera tego nie było...
Na szybach wzdłuż framugi są jakby... hmm kropki, które nie dają się usunąć. W jednych miejscach kropki w innych wręcz przechodzą w takie "zaśniedzenia"...
pod światło - dramat...
Czy to możliwe że jest to defekt okien który wyszedł post factum, czy raczej przyczyny mam szukać w ekipie która wykoańczała?
Może ktoś z Was miał takie doświadczenia (choć nie życzę nikomu
Jeśli ktoś ma jakąś uwagę/ radę z góry dziękuję.
Ewelina
Proszę Was o radę jako ze macie takie same okna jak jak

Próbuję się wprowadzić do mieszkania w bud G ale prace się przeciągają, i właśnie odkryłam problem z oknami.
Jestem przekonana że przy odbierze od dewelopera tego nie było...
Na szybach wzdłuż framugi są jakby... hmm kropki, które nie dają się usunąć. W jednych miejscach kropki w innych wręcz przechodzą w takie "zaśniedzenia"...
pod światło - dramat...
Czy to możliwe że jest to defekt okien który wyszedł post factum, czy raczej przyczyny mam szukać w ekipie która wykoańczała?
Może ktoś z Was miał takie doświadczenia (choć nie życzę nikomu

Jeśli ktoś ma jakąś uwagę/ radę z góry dziękuję.
Ewelina