Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Post autor: soltys100 »

Oczywiście rozmawialiśmy z miastem ale mówią ze nie mają pieniędzy. Zresztą oni nawet nie widzieli problemu. Opcja jest więc taka ze albo robimy to sami albo w ogóle bo na UM nie możemy liczyć niestety
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

Jasne jest że musimy zrobić to sami, ale uważam że powinniśmy to zrobić na spokojnie, pośpiech jest złym doradcą. Czekamy na słupki już tyle czasu że dodatkowe 2-4 miesiące nie zrobią różnicy. Skoro okazało się że koszty tej inwestycji nie są takie małe, to uważam że należy się zastanowić jak je zmniejszyć, pierwsze co mi przyszło do głowy to uważam że w kosztach powinna partycypować nowa wspólnota (nowe etapy), również korzystają z wjazdu do garażu, ponieważ I etap ma do dyspozycji 3 wjazdy a najnowszy etap tylko 1, to koszty mogą być odpowiednio mniejsze. Zawsze to jest jakieś odciążenie dla naszej wspólnoty.
Kolejna sprawa to kosztorys, uważam że ten który został dołączony do projektu jest nie do zaakceptowania, bo jak się okazało koszty z niewiadomego powodu są zdecydowanie wyższe niż w innych firmach.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Czy mamy tak dużo czasu, nie wiem Tomku, ja już nie raz nakląłem się/hamowałem gdy wyjeżdżałem z garażu na ulicę i nie widziałem kompletnie czy coś jedzie, czy nie... póki co, nic poważnego (chyba) się nie zdarzyło... ale to nie znaczy, że tak będzie zawsze :(
axdf

Post autor: axdf »

Chyba nie mamy wcale tak dużo czasu. Za chwilę zacznie się wprowadzać trzeci etap Ronsona i LC Corp. Boję się pomyśleć co będzie się działo na ulicy :(
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: katja »

soltys100 pisze:Oczywiście rozmawialiśmy z miastem ale mówią ze nie mają pieniędzy. Zresztą oni nawet nie widzieli problemu. Opcja jest więc taka ze albo robimy to sami albo w ogóle bo na UM nie możemy liczyć niestety
Ale żeby nawet na farbę czy na znaki miasto nie miało kilkaset złotych? Udają, że nie widzą jak w przeciągu ostatnich kilku lat wprowadziło się tu kilka tys. osób i ten teren nie jest już peryferiami Woli? Ale za to podatki od nas chętnie zbierają. Dla mnie to jest nie do przyjęcia.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Nie 'mają', bo wiedzą, że i tak sobie sami zrobimy i nie mamy siły przebicia... niestety...
hehemon
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: hehemon »

Akurat przed wyborami platformersi mogą trochę zmięknąć. Inną opcją jest wpisanie tego do budżetu partycypacyjnego na przyszły rok: przy względnie niedużych kosztach może się prześlizgnąć.
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Dostałem juz ofertę od innej firmy na 18000 brutto Nie miałem jeszcze co prawda czasu na spokojnie porównać ale jest znacznie taniej
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

To żółta kartka dla IM. Jak oni robili zapytanie ofertowe?
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

and pisze:To żółta kartka dla IM. Jak oni robili zapytanie ofertowe?
naprawdę nie zasłużyli dotychczas na żadną żółtą i musimy czekać jeszcze parę miesięcy (lat?) aż dostaną czerwoną żeby ich zamienić na coś dużo lepszego?
Bo wszystko będzie lepsze niż ten kolesiowo-biznesowy układ IM z Ronsonem.
ODPOWIEDZ