Okoliczne sklepy i lokale usługowe

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Re: Okoliczne sklepy i lokale usługowe

Post autor: vedder »

naprawdę możemy?

godziny doręczenia 12-18 albo 16-20 rzeczywiście idealnie wpasowują się w moje godziny siedzenia w domu :-)
naprawdę to jest dla niektórych problem, żeby ktoś wykazał się pomocą? przecież to jest na tej samej zasadzie co poproszenie sąsiada, żeby spojrzał czy nie kręci się nikt inny przy mieszkaniu kiedy wyjeżdżamy albo pożyczenie cukru - zwykła pomoc ludzka. Ja już takiej starej daty jestem, że uważam to za normalne? :-)

powtarzam jeszcze raz, że testowałem przez kilka lat zostawianie paczek na ochronie na innym osiedlu i nie było żadnych problemów
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: marcinn06 »

vedder pisze:naprawdę możemy?

godziny doręczenia 12-18 albo 16-20 rzeczywiście idealnie wpasowują się w moje godziny siedzenia w domu :-)
naprawdę to jest dla niektórych problem, żeby ktoś wykazał się pomocą? przecież to jest na tej samej zasadzie co poproszenie sąsiada, żeby spojrzał czy nie kręci się nikt inny przy mieszkaniu kiedy wyjeżdżamy albo pożyczenie cukru - zwykła pomoc ludzka. Ja już takiej starej daty jestem, że uważam to za normalne? :-)

powtarzam jeszcze raz, że testowałem przez kilka lat zostawianie paczek na ochronie na innym osiedlu i nie było żadnych problemów
To proponuje w tych przypadkach wskazać adres dostawy na miejsce przebywania w godzinach 12-18 (np. miejsce pracy). Biorąc takie podejście pod uwagę to za niedługo u ochrony będzie można odebrać list polecony in post albo kupić proszek do prania bo przecież w wolnej chwili mogą prowadzić mały sklepik dla mieszkańców. No jeszcze idąc już dalej tą ścieżką to dziecko też mogę zostawić z ochroną na 2 godziny bo kiedyś u sąsiada można było zostawić jak wypadło coś ważnego na mieście...
vedder
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: vedder »

@marcinn06
Cenię sobie inteligentne odpowiedzi ale myślę, że odrobinę przesadzasz. Rozmawiamy o przesyłkach kurierskich i wyłącznie o nich.
To już ostatni mój post na ten temat bo widzę, że za dużo emocji to wywołuje :-)
zróbmy najlepiej regulamin osiedla gdzie wszystko będzie opisane kto za co odpowiada, gdzie stawiać nogi na chodniku i w którą stronę sadzić trawę, żeby nikt nie czuł się za bardzo odpowiedzialny i za bardzo obciążony pracą.
A o współpracy czysto ludzko-sąsiedzkiej zapomnijmy :-)

pzdr
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

vedder proszę nie bierz tego do siebie. Po prostu wychodzę z założenia, iż ochrona powinna spełniać pewne wymagania i w pierwszej kolejności powinniśmy to wyegzekwować, a potem dopiero zastanawiać się czy będziemy u nich odbierać przesyłki.

Oczywiście jeżeli ktoś ma problem z kurierem bo nie ma go w domu to z chęcią pomogę. Jako, iż u mnie jeszcze przez pewien czas praktycznie cały dzień ktoś jest w domu to w zakresie odebrania raz na jakiś czas jakiejś przesyłki mogę służyć sąsiedzką pomocą :).
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Też jestem zdania, że najpierw powinniśmy wyegzekwować solidne usługi ochroniarskie, a później zastawiać się nad rozszerzaniem zakresu współpracy.
abel
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: abel »

Hej, czy wiecie gdzie w pobliżu naszego osiedla jest duża Biedronka z parkingiem samochodowym?
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

abel pisze:Hej, czy wiecie gdzie w pobliżu naszego osiedla jest duża Biedronka z parkingiem samochodowym?
Sprawdzałeś tą w okolicach Jana Kazimierza?
Floyen

Post autor: Floyen »

Biedronka na Jana Kazimierza rzeczywiście jest duża i dobrze zaopatrzona... ale co do parkingu to na Jana Kazimierza panuje taki sam dziki zachód jak u nas, każdy parkuje gdzie się da.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Na Biedronkę na Olbrachta (niby z parkingiem samochodowym) radzę uważać... ostatnio jakiś skur*** przerysował mi tam przedni błotnik kluczem/gwoździem. Moja noga w tym sklepie nigdy już nie stanie, ze względu na brak monitoringu tegoż oto parkingu... a zatrzymałem się na 10 min celem odebrania poczty...
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Szczerze mówiąc to wolę podjechać do Lidla na Powstańców Śląskich bo tam jest parking :)
ODPOWIEDZ