Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
Nie ma czym się martwić. Pierwsze pismo to tylko informacja, że naliczanie podatku jest w toku. Za jakiś czas przyjdzie drugie pismo z konkretnymi kwotami do zapłaty.
Re: Podatek od nieruchomości, opłata za użytkowanie wieczyste gruntu, PCC - gdzie i jak załatwić?
moon... raczej nie... chcą po porostu ustalić i przesłać Ci informacje o podatku...
Ufff, dzieki. Wszczecie postepowania brzmi groznie...
Niestety, w naszym kraju urzędy są tylko w jednym celu... więc nie dziwi mnie obawa...
Też dostałem ten list... a temu, kto redagował ten list bym nogi z d...
Jak by nie można było napisać, ze zgodnie z tym i tym paragrafem urząd przystąpił do tego i tego w celu ustalenia należnego podatku... Tylko od razu trzeba pisać o "postępowaniach", "materiale dowodowym", "stawiennictwie" itd...
Jak by nie można było napisać, ze zgodnie z tym i tym paragrafem urząd przystąpił do tego i tego w celu ustalenia należnego podatku... Tylko od razu trzeba pisać o "postępowaniach", "materiale dowodowym", "stawiennictwie" itd...
Ja również dostałam zawiadomienie o wszczęciu postepowania, czy ktoś z Was już otrzymał wysokość podatku? Chciałabym się zorientować jaka kwota mniej więcej czeka nas do zapłaty...
Pozdrawiam
Justa
Justa
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Dziękuję 

Pozdrawiam
Justa
Justa
Dostałem zawiadomienie o wysokości podatku i nieruchomości. Większość kwoty jest za garaż.
Żenada roku, że naliczali 1,5 roku, a zapłacić trzeba w 14 dni
Żenada roku, że naliczali 1,5 roku, a zapłacić trzeba w 14 dni

A, to już wiem jaki list czeka na poczcie 
Te 14 dni to od kiedy liczone?

Te 14 dni to od kiedy liczone?