Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Dla mnie pomysł jednokierunkowych ulic nie jest takim złym pomysłem.
Dojazd do Olbrachta jest głownie po to, żeby dojechać pózniej do Gorczewskiej, a w przypadku jazdy w stronę Bemowa niedaleko torów mamy możliwość jazdy w prawo przez " lasek" .
W takiej organizacji ruchu rzeczywiście wprowadzanie zakazu postoju może istnieć ale tylko po jednej stronie. Teraz parkujące samochody zajmują skutecznie chodzik i wyminięcie się dwóch osób to wizyta na trawniku, a o przejeździe wózkiem nie ma mowy.
Dojazd do Olbrachta jest głownie po to, żeby dojechać pózniej do Gorczewskiej, a w przypadku jazdy w stronę Bemowa niedaleko torów mamy możliwość jazdy w prawo przez " lasek" .
W takiej organizacji ruchu rzeczywiście wprowadzanie zakazu postoju może istnieć ale tylko po jednej stronie. Teraz parkujące samochody zajmują skutecznie chodzik i wyminięcie się dwóch osób to wizyta na trawniku, a o przejeździe wózkiem nie ma mowy.
Pozdrawiam
Justa
Justa
Chodzi głównie o to aby zwrócić uwagę władz dzielnicy na dojazd do naszych osiedli. Propozycja jest wstępem do tego aby wypracować jakiś kompromis umożliwiający normalną przejezdność i zapewnienie (szczególnie zimą) bezpieczeństwa dla pieszych i kierujących.
Spełnienie nawet połowy z tych propozycji będzie już dużym ułatwieniem dla wszystkich mieszkańców jednak potrzeba głosów wsparcia tak aby dzielnica wiedziała że mamy problem i chcemy go rozwiązać.
Ważne jest też aby przyszłoroczny remont Sowińskiego uwzględnił też poszerzenie tej ulicy i wtedy (przy znakach zakazu zatrzymywania) bez problemu możliwy byłby tu ruch dwukierunkowy. Stąd apel i prośba o przyłączenie.
Spełnienie nawet połowy z tych propozycji będzie już dużym ułatwieniem dla wszystkich mieszkańców jednak potrzeba głosów wsparcia tak aby dzielnica wiedziała że mamy problem i chcemy go rozwiązać.
Ważne jest też aby przyszłoroczny remont Sowińskiego uwzględnił też poszerzenie tej ulicy i wtedy (przy znakach zakazu zatrzymywania) bez problemu możliwy byłby tu ruch dwukierunkowy. Stąd apel i prośba o przyłączenie.
Wspaniała inicjatywa, szczególnie że mamy okres przedwyborczy i nasza nierychliwa władza naszej dzielnicy może być bardziej przychylna takim inicjatywom. Pismo wysłane.
Wspaniała inicjatywa, którą miasto wdrożyło tradycyjnie po swojemu - właśnie ustawiono znaki i Pustola stała się ulicą jednokierunkową w stronę Redutowej. Za to znacznie węższa Szulborska została po staremu (wahadłowo) dwukierunkowa. Ktoś się orientuje, czy te zmiany to tak już permanentnie?
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Z Olbrachta w Sowińskiego też pojawił się zakaz.
I tyle wyszło z wspaniałej inicjatywy - dlatego ją krytykowałem.
podspodem pisze:właśnie ustawiono znaki i Pustola stała się ulicą jednokierunkową w stronę Redutowej. Za to znacznie węższa Szulborska została po staremu (wahadłowo) dwukierunkowa.
Biorąc pod uwagę powyższe - czy to oznacza, że aby dojechać do naszego osiedla - jedyną drogą jest teraz Redutowa->Nakielska->Baltazara->Szulborska?osverdis.pl pisze:Z Olbrachta w Sowińskiego też pojawił się zakaz.
To chyba tymczasowe oznakowanie w związku z ograniczaniem ruchu w okolicach cmentarzy.
Oficjalny dojazd to Olbrachta -> Rozpylacza -> Pustola (nakaz skrętu w lewo nas nie dotyczy) -> Sowińskiego bo na końcu Szulborskiej (przed Sowińskiego) stoi (stał?) zakaz ruchu.
Oficjalny dojazd to Olbrachta -> Rozpylacza -> Pustola (nakaz skrętu w lewo nas nie dotyczy) -> Sowińskiego bo na końcu Szulborskiej (przed Sowińskiego) stoi (stał?) zakaz ruchu.
Ja myślę, ze znak zakazu obowiązywał w związku z dniem 1 listopada i zmianą organizacji ruchu wokół cmentarzy. W ubiegłym roku była taka sama sytuacja, również wprowadzono czasowe znaki zakazu.
Sądzę, ze dziś już znaki będą usunięte.
Sądzę, ze dziś już znaki będą usunięte.
Właśnie dojechałem do naszego osiedla ulicą Pustola od strony Redutowej i żadnych zakazów nie było.