Etap III, mieszkania G- postępy prac, opinie, newsy i inne
Etap III, mieszkania G- postępy prac, opinie, newsy i inne
Witam,
Zapraszam Wszystkich mieszkańców III etapu mieszkania G do dyskusji i wpisów n/t wszystkiego co dotyczy tego etapu budowy: newsy, informacje, przemyślenia, dyskusje, linki, zdjęcia itp a także zapraszam do wspólnego zapoznawania się. W końcu niedługo będziemy mieszkać koło siebie:)
Mam nadzieję, że forum rozgrzeje się od wiadomości:)
Od siebie dodam, że prace idą jak błyskawica i lada moment trzeba będzie szukać ekipy remontowej do wykańczania mieszkań:) Obecnie z tego co widziałam 2 tygodnie temu w naszym przyszłym bloku robiona jest elewacja, wstawione są okna i prace idą pełną parą.
Jeśli macie jakieś newsy zapraszam do podzielenia się.
Zapraszam Wszystkich mieszkańców III etapu mieszkania G do dyskusji i wpisów n/t wszystkiego co dotyczy tego etapu budowy: newsy, informacje, przemyślenia, dyskusje, linki, zdjęcia itp a także zapraszam do wspólnego zapoznawania się. W końcu niedługo będziemy mieszkać koło siebie:)
Mam nadzieję, że forum rozgrzeje się od wiadomości:)
Od siebie dodam, że prace idą jak błyskawica i lada moment trzeba będzie szukać ekipy remontowej do wykańczania mieszkań:) Obecnie z tego co widziałam 2 tygodnie temu w naszym przyszłym bloku robiona jest elewacja, wstawione są okna i prace idą pełną parą.
Jeśli macie jakieś newsy zapraszam do podzielenia się.
Re: Etap III, mieszkania G- postępy prac, opinie, newsy i inne
Cześć Aga,
Tak jak wspominałem:
-W okolicach Grudnia mają do nas dzwonić i podać kiedy będzie można zobaczyć jak wygląda mieszkanie zakupione! Tak wspominała osoba ze sprzedaży Ronona jak z nią rozmawiałem.
-Osoba zajmujący się projektami wspominała że mamy juz tynki + elektryka+ robią właśnie CO.
-Rzeczywiście prace jak na razie idą w miarę szybko, co mnie bardzo cieszy.
Pozdrawiam,
Marek
Tak jak wspominałem:
-W okolicach Grudnia mają do nas dzwonić i podać kiedy będzie można zobaczyć jak wygląda mieszkanie zakupione! Tak wspominała osoba ze sprzedaży Ronona jak z nią rozmawiałem.
-Osoba zajmujący się projektami wspominała że mamy juz tynki + elektryka+ robią właśnie CO.
-Rzeczywiście prace jak na razie idą w miarę szybko, co mnie bardzo cieszy.
Pozdrawiam,
Marek
Zadbajcie o wykonanie dokumentacji foto instalacji przed położeniem tynków i szlicht. Zawsze mogą się przydać.
Cenna uwaga:)Konkordat pisze:Zadbajcie o wykonanie dokumentacji foto instalacji przed położeniem tynków i szlicht. Zawsze mogą się przydać.
Może zadam banalne pytanie: jak można otrzymać/ zrobić taką dokumentację foto w momencie kiedy blok/ mieszkanie jest ciągle w budowie? Jak się do niego dostać? Szczerze mówiąc nie wiem czy ktokolwiek z nas w ogóle miał okazję widzieć swoje przyszłe mieszkanie...
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Ja wynegocjowałem wpis w umowie pozwalający mi na wykonanie 3 inspekcji w trakcie budowy. Zapytaj, może wpuszczą Cię na podobnej zasadzie, mimo, że takiego wpisu nie masz.
Ja wynegocjowałem dostęp do mieszkania na etapie kładzenia instalacji elektrycznej na ścianach. Przy posadzce poprosiłem o wykonanie takich zdjęć przez wykonawcę, zrobili bez problemu.
Ehh... człowiek jak zawsze po fakcie dowiaduję ciekawych rzeczy:)podspodem pisze:Ja wynegocjowałem dostęp do mieszkania na etapie kładzenia instalacji elektrycznej na ścianach. Przy posadzce poprosiłem o wykonanie takich zdjęć przez wykonawcę, zrobili bez problemu.
Kilka zdjęć z 25.10.2014
Witam,
Dostałem taką informację na temat postępu prac w lokalach od Ronsona:
"W lokalu mamy wykonane szlichty i tynki.Do zakończenia prac pozostał montaż drzwi wejściowych, nawietrzników, osprzętu elektrycznego, grzejników i malowanie."
Ciekawe ile może to jeszcze potrwać? Może ktoś z obecnych lokatorów pamięta, jak długo robili te rzeczy?
Pozdrawiam,
Marek
Dostałem taką informację na temat postępu prac w lokalach od Ronsona:
"W lokalu mamy wykonane szlichty i tynki.Do zakończenia prac pozostał montaż drzwi wejściowych, nawietrzników, osprzętu elektrycznego, grzejników i malowanie."
Ciekawe ile może to jeszcze potrwać? Może ktoś z obecnych lokatorów pamięta, jak długo robili te rzeczy?
Pozdrawiam,
Marek
-
- Potwierdzony mieszkaniec
MAJ40i4, obawiam się, że nikt nie udzieli Ci tu dobrej odpowiedzi, a to dlatego, że znamy harmonogramu prac. Przykładowo, malowanie mogą skończyć za 2 tygodnie, ale ekipę od grzejników mieć umówioną na połowę grudnia. Innymi słowy, z tego, że suma czasu potrzebnego na wykonanie określonych prac wynosi 20 dni roboczy, nie wynika, że roboty skończą się za miesiąc.