Remonty, budowy, muzyka i inne hałasy
Re: Remonty, budowy, muzyka i inne hałasy
Manola, obawiam się, że takie prośby na tym forum nie przyniosą skutku... bo właściciel wcale nie musi tego czytać... jak wiesz które to mieszkanie, to polecam przejść się osobiście i wyjaśnić sprawę... tak oczywistą by się zdawało... ale może ktoś po prostu nie ma świadomości takiego stanu rzeczy, więc rozmowa niezbędna...
ochroniarz zwracał uwagę, informował kilka tygodni temu...
Przychylam się do prośby w sprawie szczekającego psa w bud. D.Manola pisze:Prośba do właściciela wyjącego psa z bloku D na ostatnim piętrze!
Pies już nie pierwszy raz wyje w nocy/dzień pod nieobecność właściciela - naprawdę ciężko jest wytrzymać przy otwartym oknie. Dzisiaj to już chyba trwa kilka godzin oczywiście w środku nocy.
Proszę o reakcję...
Sytuacja powtarza się nie pierwszy raz !
Która klatka? Ta bliżej portierni czy bliżej śmietnika?
Kiedyś jak był taki problem w innej wspólnocie to pomogła SM i nagrania. Tylko tam pies wył na balkonie więc lokalizacja była jednoznaczna. Wtedy pies zmienił właściciela, nie wiem na jakich zasadach...
Kiedyś jak był taki problem w innej wspólnocie to pomogła SM i nagrania. Tylko tam pies wył na balkonie więc lokalizacja była jednoznaczna. Wtedy pies zmienił właściciela, nie wiem na jakich zasadach...
Śmietnika budynku D
Re: Czy już się wprowadziłeś?
Mieszkańcom kolejnego etapu życzę szybkiego wprowadzania się, ale litości. Cięcie płytek w niedzielę po 22 albo i później???
Czy w kolejnym etapie nie obowiązuje regulamin? Czy ciężkie prace można u Was prowadzić w tygodniu po 18 oraz w weekendy? Jeśli tak to życzę powodzenia osobom, które już się wprowadziły, pośpiech w tym względzie może okazać się niezbyt korzystnym posunięciem.
Czy w kolejnym etapie nie obowiązuje regulamin? Czy ciężkie prace można u Was prowadzić w tygodniu po 18 oraz w weekendy? Jeśli tak to życzę powodzenia osobom, które już się wprowadziły, pośpiech w tym względzie może okazać się niezbyt korzystnym posunięciem.
Dzięki bardzo!
w nowym etapie regulamin ten sam: do 18 ciężkie prace w tyg, a w weekendy zakaz. W przypadkach naruszania regulaminu należy kontaktować się z ochroną, która praktycznie zawsze rozwiązuje ten problem. W bud. F niestety notoryczny ostatnio problem, na czym cierpią już osoby które mieszkały- Stąd również moja uwaga o przekazanie osobą które wykończają mieszkania aby dostosowały się regulaminu, który wszyscy muszą podpisać przy odbiorze.
Pozdrawaim
w nowym etapie regulamin ten sam: do 18 ciężkie prace w tyg, a w weekendy zakaz. W przypadkach naruszania regulaminu należy kontaktować się z ochroną, która praktycznie zawsze rozwiązuje ten problem. W bud. F niestety notoryczny ostatnio problem, na czym cierpią już osoby które mieszkały- Stąd również moja uwaga o przekazanie osobą które wykończają mieszkania aby dostosowały się regulaminu, który wszyscy muszą podpisać przy odbiorze.
Pozdrawaim
My sie wprowadzilismy w sobote i jest ekstra
Panowie sobie tam cos wiercili, cos cieli, cos wbijali ale zadowolenie z faktu mieszkania w nowym mieszkanku powoduje, ze naprawde nie ma to zadnego znaczenia. Poza tym niedziela byla mega spokojna. Dzis po powrocie z pracy tez nie slyszalem zadnych uciazliwych odglosow (a wiem, ze prace trwaja na moim pietrze) wiec chyba nie jest tak zle. Jedyne co mnie zdziwilo to ilosc samolotow przelatujacych niedaleko w niedziele miedzy 14 a 15. Czulem sie jak na okeciu O.o Nie wiem o co chodzi, czemu akurat wtedy bylo takie natezenie, ale bylo to zaskakujace.

Nod, niestety samoloty nad osiedlem czasami latają, niekiedy (tak jak dziś) do późnych godzin wieczornych. A zdarzyło się też tak, że moje ucho "zarejestrowało" lądowanie około godziny 2 w nocy. Przy zamkniętych oknach odgłos samolotów jakoś specjalnie nie przeszkadza bo jest niezłe tłumienie, ale w sezonie otwartych okien hałas bywa uciążliwy. Osiedle leży w bliskiej odległości od granicy Obszaru Ograniczonego Użytkowania.
- Załączniki
-
- lotnisko_chopina_akustyka.pdf
- (5.44 MiB) Pobrany 498 razy
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Latem lata tędy dużo więcej samolotów.