Garaż i parkowanie samochodów nieuprawnionych...

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
kiwdul
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Re: Garaż i parkowanie samochodów nieuprawnionych...

Post autor: kiwdul »

Kris,
złodziej jak będzie chciał ukraść auto to wejdzie do garażu niezależnie od zabezpieczeń. Przed obiciem, porysowaniem itp. chroni przede wszystkim własne autocasco. Nawet jak cię obije/porysuje sąsiad to nie oznacza że się od razu przyzna i poda swoją polisę.
vellamo
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: vellamo »

A gdybyśmy wrócili do tematu zabudowy miejsc parkingowych? Nie pamiętam, kiedy dokładnie kończy nam się gwarancja i kiedy powinniśmy zacząć o tym rozmawiać. Dla chętnych oczywiście, może w jednym standardzie żeby było ładnie. Myślę, że to by po części rozwiązało wiele problemów, takich jak obawa o kradzież, czy zniszczenie samochodu, parkowanie rowerów gdzie popadnie, może nawet w wózkarni zrobiłoby się luźniej :)
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

Wracając do tematu - ja nie jestem zainteresowany podawaniem numeru rejestracyjnego, ponieważ mogę postawić na miejscu chwilowo inny samochód np. odwiedzającego, samochód zastępczy czy każdy inny.
Zależy mi na bezpieczeństwie, a pilnowanie miejsc dewelopera nie doprowadzi do tego. Poza drobnymi przypadkami na miejscach wolnych parkują pewnie mieszkańcy, bo nikt inny się nie wydostanie z parkingu - ręczne otwieranie przecież nie działa. Pomyślcie czy jako osobie z zewnątrz chciałoby się wam zaparkować i czekać później aż będzie ktoś wyjeżdżał?
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

kiwdul pisze:Cała ta dyskusja zaczyna się sprowadzać do tego, żeby zadbać o miejsca parkingowe Ronsona... Parkujący na dziko powinni być problemem dewelopera a nie mieszkańców. Może mam złe wyobrażenie, ale jak Adminitrator poinformuje Ronsona, że jego miejsca są bezpłatnie wykorzystywane to deweloper bardzo szybko znajdzie sposób aby zablokować takie parkowanie.
Mam w nosie miejsca dewelopera, chciałbym tylko zapobiec sytuacji w której osoba parkująca na dziko 3 razy zaparkuje na miejscu dewelopera a za 4 na wykupionym, robiąc tym samym komuś niezbyt miłą niespodziankę.
vellamo
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: vellamo »

and pisze:Poza drobnymi przypadkami na miejscach wolnych parkują pewnie mieszkańcy, bo nikt inny się nie wydostanie z parkingu - ręczne otwieranie przecież nie działa. Pomyślcie czy jako osobie z zewnątrz chciałoby się wam zaparkować i czekać później aż będzie ktoś wyjeżdżał?
Niestety otwierają sobie od wewnątrz bramę, byłam tego świadkiem :( ale masz rację, na moich miejscach też parkują znajomi, goście... swoją drogą szkoda, że nie ma kilku takich ogólnodostępnych miejsc dla gości. Chociaż podejrzewam, że szybko i notorycznie byłyby zajęte, a ewentualne ograniczenia czasowe byłyby nieprzestrzegane ;)

Nie planuję też biegać po parkingu z karnymi naklejkami, mimo iż kilka już przykleiłam, takich zwykłych, ale to parkującym we wjeździe do garażu. Uważam, że ten temat jest dużo ważniejszy, naprawdę w końcu komuś stanie się krzywda...
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

kiwdul, masz rację... też mam wszelkie ubezpieczenia... ale jak to mówią... zabezpieczeń nigdy za wiele... nawet tych pozornych...
Meg6

Post autor: Meg6 »

Justa, jak już będziesz miała plan z Ronsona to napisz jak będziecie zaznaczać te wykupione miejsca, bo nie wiem czy Ronson udostępni takie informacje. A w moim przypadku sytuacja wygląda akurat tak, że mam wykupione miejsce, ale swój samochód sprzedałam, więc na razie tylko okazjonalnie będą na tym miejscu parkowane różne samochody - rodziny lub znajomych.

Pozdrawiam

Magda
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Byłam w biurze Ronsona i mam informację, że Pan Patryk posiada aktualna listę. Jest ona aktualizowana po każdym zakupie i odbiorze mieszkania.
Dzwoniłam tez do P.patryka i przedstawiłam mu nasz pomysł. Powiedział, że przemyśli go i ewentualnie przekaże ochronie.
Sprawa na razie wisi w powietrzu, nic konkretnego nie wynika.
Pozdrawiam

Justa
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

Może najpierw niech brama się zamknie od Człuchowskiej? Może Justa wiesz kiedy planują to naprawić?
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Nie wiem, rozmawiałam z P. Borelowskim jak była usterka dopiero zgłoszona.
Pozdrawiam

Justa
ODPOWIEDZ