nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: osverdis.pl »

Jeszcze jedno - mam wątpliwości, czy głosowanie na projekt #14 (i ogólnie na inne projekty niż "nasz") jest dla nas korzystne. Do podziału jest 1 250 000 zł, z czego Baltazara "zjada" aż 867 000 zł. Projekt dotyczący Sowińskiego jest ponad dwukrotnie tańszy, szansa, że uda się go przepchnąć jest więc sporo większa.
and
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: and »

osverdis.pl pisze:Dostałem potwierdzenie, że projekt #19 dotyczy "naszego" odcinka Sowińskiego:).
Mam nadzieję, że mieszkań z drugiej strony się pomylą i zagłosują :)

A co do budżetu to nie zwróciłem na to uwagi i już zagłosowałem. Patrząc na jego wysokość ciężko liczyć, że projekt dot. remontu ul. Sowińskiego przejdzie :(.
emka
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: emka »

Ja i mąż również wzięliśmy udział w głosowaniu :-) Jedno jest pewne - bez jakiegokolwiek zaangażowania ze strony okolicznych mieszkańców niczego nie uda się zrealizować, ale warto próbować. To samo dotyczy naszego osiedla. Dziwi mnie, że dla większości lokatorów problemem jest wyrażenie swojej opinii poprzez udział w ankietach czy głosowaniach. Przecież postawienie krzyżyka w odpowiedniej rubryce, złożenie autografu i przekazanie kartki papieru do pomieszczenia ochrony bądź wysłanie maila do administracji nie wymagają "nadludzkiego" wysiłku ;-) Rozumiem, że nie każdy ma możliwość uczestniczenia w zebraniach Wspólnoty, ale wiele jeszcze spraw będzie wymagało "głosowań obiegowych" zatem apeluję do Sąsiadów o mobilizację w tej kwestii :-)
Rafau
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53E
Numer mieszkania: 65

Post autor: Rafau »

Zwracam też uwagę na to, że nie trzeba mieszkać na Woli aby głosować na wolskie projekty w ramach budżetu partycypacyjnego. Jeśli ktoś jeszcze się nie wprowadził (tak jak ja) a mieszka w Warszawie tylko w innej dzielnicy też może głosować na te projekty.
woojt
Budynek: 53

Post autor: woojt »

czy ktos zna szczegóły tego projektu #19?
czy obejmuje on np. postawienie słupków wzdłuż chociąż jednej strony ulicy Sowińskiego, tak aby się dało narmalnie po niej jeździć samochodem?
W tej chwili to jest jakiś dramat! Ci ludzie parkują jak osły ostatnie, byle gdzie, a jak jedzie "gruszka" na budowe to czase się stoi 5 min w ruchu "wahadłowym"….
Pozdrawiam,
Wojtek
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

woojt, o żadnych słupkach mowy tam nie ma.
and
Potwierdzony mieszkaniec

Są już wyniki budżetu partycypacyjnego i projekt dotyczący ul. Sowińskiego zostanie zrealizowany - dostał aż 1009 głosów. Możemy sobie pogratulować :)
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Super!
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Ja też się bardzo cieszę.

Swoją drogą widząc nasze zaangażowanie może w następnym budżecie sami zgłosiły projekt? Myślę, że nasza kreatywność jest dość wysoka ;) oby tylko nam się chciało 8-)
Pozdrawiam

Justa
and
Potwierdzony mieszkaniec

Ciekawe kto zgłosił ten projekt?
ODPOWIEDZ