nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Jeszcze jedno - mam wątpliwości, czy głosowanie na projekt #14 (i ogólnie na inne projekty niż "nasz") jest dla nas korzystne. Do podziału jest 1 250 000 zł, z czego Baltazara "zjada" aż 867 000 zł. Projekt dotyczący Sowińskiego jest ponad dwukrotnie tańszy, szansa, że uda się go przepchnąć jest więc sporo większa.
Mam nadzieję, że mieszkań z drugiej strony się pomylą i zagłosująosverdis.pl pisze:Dostałem potwierdzenie, że projekt #19 dotyczy "naszego" odcinka Sowińskiego:).

A co do budżetu to nie zwróciłem na to uwagi i już zagłosowałem. Patrząc na jego wysokość ciężko liczyć, że projekt dot. remontu ul. Sowińskiego przejdzie

Ja i mąż również wzięliśmy udział w głosowaniu
Jedno jest pewne - bez jakiegokolwiek zaangażowania ze strony okolicznych mieszkańców niczego nie uda się zrealizować, ale warto próbować. To samo dotyczy naszego osiedla. Dziwi mnie, że dla większości lokatorów problemem jest wyrażenie swojej opinii poprzez udział w ankietach czy głosowaniach. Przecież postawienie krzyżyka w odpowiedniej rubryce, złożenie autografu i przekazanie kartki papieru do pomieszczenia ochrony bądź wysłanie maila do administracji nie wymagają "nadludzkiego" wysiłku
Rozumiem, że nie każdy ma możliwość uczestniczenia w zebraniach Wspólnoty, ale wiele jeszcze spraw będzie wymagało "głosowań obiegowych" zatem apeluję do Sąsiadów o mobilizację w tej kwestii 

-
- Budynek: 53E
- Numer mieszkania: 65
Zwracam też uwagę na to, że nie trzeba mieszkać na Woli aby głosować na wolskie projekty w ramach budżetu partycypacyjnego. Jeśli ktoś jeszcze się nie wprowadził (tak jak ja) a mieszka w Warszawie tylko w innej dzielnicy też może głosować na te projekty.
czy ktos zna szczegóły tego projektu #19?
czy obejmuje on np. postawienie słupków wzdłuż chociąż jednej strony ulicy Sowińskiego, tak aby się dało narmalnie po niej jeździć samochodem?
W tej chwili to jest jakiś dramat! Ci ludzie parkują jak osły ostatnie, byle gdzie, a jak jedzie "gruszka" na budowe to czase się stoi 5 min w ruchu "wahadłowym"….
czy obejmuje on np. postawienie słupków wzdłuż chociąż jednej strony ulicy Sowińskiego, tak aby się dało narmalnie po niej jeździć samochodem?
W tej chwili to jest jakiś dramat! Ci ludzie parkują jak osły ostatnie, byle gdzie, a jak jedzie "gruszka" na budowe to czase się stoi 5 min w ruchu "wahadłowym"….
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek
-
woojt, o żadnych słupkach mowy tam nie ma.
Są już wyniki budżetu partycypacyjnego i projekt dotyczący ul. Sowińskiego zostanie zrealizowany - dostał aż 1009 głosów. Możemy sobie pogratulować 

-
Ja też się bardzo cieszę.
Swoją drogą widząc nasze zaangażowanie może w następnym budżecie sami zgłosiły projekt? Myślę, że nasza kreatywność jest dość wysoka
oby tylko nam się chciało 
Swoją drogą widząc nasze zaangażowanie może w następnym budżecie sami zgłosiły projekt? Myślę, że nasza kreatywność jest dość wysoka

Pozdrawiam
Justa
Justa
Ciekawe kto zgłosił ten projekt?