nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Będzie w końcu lepiej - ogłosili przetarg na remont Szulborskiej:-)
http://www.wola.waw.pl/page/2592,zamowi ... tml?id=839
http://www.wola.waw.pl/page/2592,zamowi ... tml?id=839
Bardzo dobra wiadomość
Szkoda tylko, że nie możemy się doczekać również remontu Sowińskiego..

A nie, może jednak się doczekamy - jeśli ten budżet dzielnicowy faktycznie będzie realizowany.
Swoją drogą - nie wiedziałam o spotkaniach konsultacyjnych z mieszkańcami poszczególnych osiedli - Odolany/Ulrychów było 03.06. Administracja osiedla Sawa Dom wywiesiła ogłoszenia o tych spotkaniach
Swoją drogą - nie wiedziałam o spotkaniach konsultacyjnych z mieszkańcami poszczególnych osiedli - Odolany/Ulrychów było 03.06. Administracja osiedla Sawa Dom wywiesiła ogłoszenia o tych spotkaniach
Kontynuując poprzedni wpis (mam nadzieję, że nie powtarzam po kimś tej informacji, ale jeśli tak to i tak warto):katja pisze:A nie, może jednak się doczekamy - jeśli ten budżet dzielnicowy faktycznie będzie realizowany.
W ramach konsultacji społecznych wytypowano projekty, które mogą zostać zrealizowane w roku 2015 w danej dzielnicy z tzw. budżetu partycypacyjnego.
Nas, mieszkańców Verdis (a także okolicznych bloków) szczególnie powinien zainteresować projekt zaznaczony na screenie w poprzednim wpisie - budowa drogi i oświetlenia na ul. Sowińskiego.
Aby realizacja tego projektu doszła do skutku musi on zdobyć poparcie jak największej liczby głosujących.
Myślę, że w naszym wspólnym interesie jest, aby nasza okolica wyglądała coraz lepiej. Zmodernizowana ulica Sowińskiego na pewno się do tego przyczyni.
Dlatego proszę Was o udział w głosowaniu i oddanie głosu na ten projekt (w przypadku dzielnicy Wola mieszkańcy mogą głosować w sumie na 10 projektów).
Informacje o sposobie glosowania znajdziecie:
http://www.twojbudzet.um.warszawa.pl/
Głosowanie będzie trwać w okresie 20-30.06.2014. Można głosować również przez internet.
Skonsultuję z naszą administracją możliwość 'rozreklamowania' tej sprawy, np. poprzez powieszenie w windach/gablotach plakatów (tak jak ma to miejsce z innymi ogłoszeniami osiedlowymi).
Mam nadzieję, że jak najwięcej z nas przyłączy się do tej inicjatywy.
Pozdrawiam
przesłałem informację(linka i zdjęcie) o głosowaniu do mieszkańców budimexu na człuchowskiej.
Budynki za lasem w stronę znanej od sowińskiego
Budynki za lasem w stronę znanej od sowińskiego
synek, zapomniałeś o zdjęciach/linkach 

Jeśli można głosować na kilka projektów nie zapomnijcie też o projekcie związanym z remontem baltazara i norwida.
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w głosowaniu, o którym wspomniała katja - nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć, że jest w naszym wspólnym interesie, aby okolica wyglądała jak najlepiej. Do końca głosowania (30 czerwca) na forum będzie baner przypominający o sprawie, z linkiem do odpowiedniej strony.
Ten projekt "Asfalt i latarnie na Sowińskiego" na pewno dotyczy ulicy po tej stronie ul. Wolskiej?
zagłosowałem. 3min i po sprawie.
Pozdrawiam,
Wojtek
Wojtek