Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
aby to zrobić musieliby mieć akty czyli kolejny rok. Zresztą z pewnością pojawią się głosy że mają wydatki typu remont etc.
Wg. powinniśmy to zrobić we własnym zakresie tym bardziej że koszty rozłożą się na 5 budynków, co w przeliczeniu na lokal da naprawdę nieznaczne kwoty
Wg. powinniśmy to zrobić we własnym zakresie tym bardziej że koszty rozłożą się na 5 budynków, co w przeliczeniu na lokal da naprawdę nieznaczne kwoty
Tylko słupki niestety nie rozwiążą problemu. Na przykład od paru dni na miejscu parkingowym przy człuchowskiej stoi Navara z budą.and pisze:No właśnie na człuchowskiej wyjeżdża się prosto pod inny samochód, bo nic nie widać.
Przez nią wyjeżdzając garażu nie widać kompletnie nic, mimo że stoi jak najbardziej prawidłowo.
Może powinniśmy pomyśleć raczej o lustrach?
Pozdr
Marcin
Dlatego w planie jest też zajęcie się organizacją ruchu na Człuchowskiej. Myślałem o znaku zakazu parkowania i pod znakiem informacji, "parkowanie dozwolone tylko w miejscach do tego wyznaczonych" + dodatkowo jakiś nak poziomy lub pionowy, że dozwolone jest tylko parkowanie równolegle do budynku.
Być może to jakoś pomoże.
Ale jest to temat do rozmów z Wydziałem Infrastruktury i myślę, że powinniśmy w tej sprawie naciskać na Zarządcę. W końcu za coś im płacimy.
Być może to jakoś pomoże.
Ale jest to temat do rozmów z Wydziałem Infrastruktury i myślę, że powinniśmy w tej sprawie naciskać na Zarządcę. W końcu za coś im płacimy.
Takim sposobem, to zmieszczą się tam może 3, 4 auta... max... problemem jest sama szerokość tej ulicy. Nawet jeśli wstawimy słupki, to nie zmieni to problemu z 'mijankami'... a żaden deweloper nie odda swojego terenu na poszerzenie jezdnisoltys100 pisze:dozwolone jest tylko parkowanie równolegle do budynku.

Ale te miejsca są zaprojektowane do parkowania równoległego.
Wracając do ruchu wahadłowego: wszyscy strasznie się pchają, nikt nie chce czekać... nie wiem, czy Wy też, ale ja byłam świadkiem przepychanek pod tytułem "ja nie cofam, Ty cofnij" np. ze śmieciarką.
Wracając do ruchu wahadłowego: wszyscy strasznie się pchają, nikt nie chce czekać... nie wiem, czy Wy też, ale ja byłam świadkiem przepychanek pod tytułem "ja nie cofam, Ty cofnij" np. ze śmieciarką.
vellamo, widzisz, to już jest kwestia kultury... a z jej brakiem mamy do czynienia baaardzo często. Ja jeśli mam możliwość schowania się, to to robię... jeśli nie, a druga osoba może, to ona powinna... no ale...
malin zgadza się. Doraźnie powinniśmy zamontować lustra, jeśli nie to tylko czekać na jakiś dzwon.
Dzwon nie pomoże. Ja tam będę dzwonił na staż miejska. Znaki są trzeba je tylko wyegzekwować. Lustra nie pomogą, więcej znaków tez nie. Słupki może ale czemu za moje pieniądze droga jest miejska
Z uwagi na zbliżający się remont ulicy Szulborskiej sugeruję intensyfikacje naszych wysiłków co do kwestii ustawienia słupków.
Albo budowy miejsc parkingowychpawel pisze:Z uwagi na zbliżający się remont ulicy Szulborskiej sugeruję intensyfikacje naszych wysiłków co do kwestii ustawienia słupków.