Działka obok LC Corp, drzewa przy Szulborskiej
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: Działka obok LC Corp, drzewa przy Szulborskiej
Wycięli mniej więcej połowę, jakoś tak bez ładu i składu. Pewnie jakiś zamysł w tym jest, ale ja go nie dostrzegam;), tzn. nie ogołocili np. jednej strony, by można tam było coś wybudować, tylko wycięli trochę tu, trochę tam... dziwne.
-
Informacja z LC Corp - będzie tam budynek, wzdłuż Nakielskiej.
to bardzo słabo.... nas informowano w ronsonie, że ten budynek będzie stał pod kątem
-
Pod kątem do Szulborskiej. Będzie stał równolegle do odcinka ulicy, na którym powbijano słupki.
to już lepiej, słupki widzieliśmy wczoraj, więc byłoby ok. Będzie słońce:)
-
Przyłączam sięosverdis.pl pisze::/

No i nie ma już o co walczyć....
Niestety i tak nie było sensu, ewentualnie można było wycinkę trochę odwlec w czasie, generalnie jest tak że LC jest właścicielem działki, posadzą 22 nowe drzewa (niestety od strony Nakielskiej), nie można w takiej sytuacji nic zrobić:/, nawet jeśli w planie zagospodarowania takie drzewa były oznaczone jako "do zachowania". Jeżeli wydział architektury wydaje pozwolenie na budowę to wydział środowiska musi wydać pozwolenie na wycinkę. Czyli jak masz kasę możesz wszystko :/abel pisze:No i nie ma już o co walczyć....
jestem poza domem i nie mam jak zobaczyć a jestem ciekawy które drzewa wycieli dokładnie? Czy wszystkie, które były na parkingu czy te obok nowych bloków lc zostały? Cholernie szkoda tej zieleni...