Odbiory mieszkań

Dział dla osób, które kupiły mieszkania w blokach 53-53D.
abel
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Odbiór mieszkania

Post autor: abel »

Mieliśmy dziś (6 grudnia) odbiór techniczny mieszkania i komórki lokatorskiej. Ogólnie stan wykończenia bardzo dobry, było kilka pęknięć, głównie w okolicach nadproży, jedno przy dylatacji na ścianie w salonie. Poza tym zarysowana od zewnątrz szyba w drzwiach balkonowych - do wymiany. Komórka lokatorska - bez uwag.
Zmieniła się powierzchnia mieszkania po naszych zmianach lokatorskich, ale także powierzchnia balkonów. W podsumowaniu procentowy udział zmian nadal poniżej 2%, czyli nic nie dopłacamy. Czekamy na usunięcie usterek. Na tym etapie jesteśmy zadowoleni z jakości wykończenia.
Natomiast nie za bardzo podobał nam się sposób rozprowadzenia instalacji w łazience - rury od wanny i umywalki wystające z posadzki, co zmusza nas do obudowania ściany płytą g-k (co za tym idzie - zmniejszenia powierzchni łazienki....).

Dobre wrażenie zrobiło na nas miejsca parkingowe w garażu podziemnym. Są całkiem spore - czy ktoś orientuje się jakie są ich wymiary (bo chyba więcej niż 2.5 x 5.0?), cena oraz miesięczna opłata za nie?
aniasz
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: aniasz »

Można też wymienić rury odpływowe na 5cm i wówczas podłoga w łazience będzie równa oraz wkuć w ścianę przyłącza :) Pewnie wyjdzie to trochę drożej, ale za to nie będzie dziwnej obudowy rurek.
dudek
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: dudek »

aniasz pisze:Można też wymienić rury odpływowe na 5cm i wówczas podłoga w łazience będzie równa oraz wkuć w ścianę przyłącza :) Pewnie wyjdzie to trochę drożej, ale za to nie będzie dziwnej obudowy rurek.
Ja wlasnie tak robię, chowam rurki w ścianę, jak tylko się da.
abel
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: abel »

Czy ktoś z Was mierzył wysokość mieszkania w świetle po wykończeniu (od sufitu do powierzchni szlichty)?
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

abel pisze:Czy ktoś z Was mierzył wysokość mieszkania w świetle po wykończeniu (od sufitu do powierzchni szlichty)?
U mnie było 271cm.
emka
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: emka »

Witam, wkrótce czeka mnie odbiór techniczny mieszkania. Czy może ktoś z Was miałby kontakt do rzetelnego specjalisty, który zna się na odbiorach mieszkań ?
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam przyszłych Sąsiadów :)
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Odbiory mieszkań

Post autor: Konkordat »

Czy ktoś z Was ma może sprawdzonego fachowca od odbiorów? Najlepiej z doświadczeniem na Ronsonie.
Ile taki odbiór może kosztować?
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Odbiory mieszkań

Post autor: osverdis.pl »

Tego typu usługi kosztują ok. 200zł (zależy od metrażu mieszkania). Ja super zadowolony ze swojego kontrahenta nie byłem, więc Ci nie polecę.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

Jeden z Naszych kolegów podpowiedział mi, że odpowiednim człowiekiem może być pan inż. Przemysław Wyszkowski (www.fachowyodbiormieszkania.pl).
moon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: moon »

My tez odbieralismy z fachowcem z tej firmy cena 300zl
ODPOWIEDZ