Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

oferta Supermedia

Post autor: podspodem »

Wrzucam ofertę, jaką dostałem od Supermedia w 3 wariantach, może komuś się przyda:

Oferta promocyjna ważna do odwołania:
20 Mbps / 2 Mbps + Silver Hd za 65 zł brutto
40 Mbps / 3 Mbps + Silver Hd za 69 zł brutto
70 Mbps / 10 Mbps + Silver Hd za 79 zł brutto
Cena abonamentu niezmienna przez cały okres 24 miesięcy
Dodatkowo otrzymują Państwo na własność Router WiFi za 1 zł
Cena instalacji 49 zł

20 Mbps / 2 Mbps + Silver Hd za 85,40 zł brutto
40 Mbps / 3 Mbps + Silver Hd za 90,40 zł brutto
70 Mbps / 10 Mbps + Silver Hd za 95,40 zł brutto
Cena abonamentu niezmienna przez cały okres 12 miesięcy
Dodatkowo otrzymują Państwo na własność Router WiFi za 73,80 zł
Cena instalacji 49 zł

20 Mbps / 2 Mbps + Silver Hd za 99 zł brutto
40 Mbps / 3 Mbps + Silver Hd za 109 zł brutto
70 Mbps / 10 Mbps + Silver Hd za 119 zł brutto
Cena abonamentu niezmienna przez cały okres 12 miesięcy
Dodatkowo otrzymują Państwo na własność Router WiFi za 1 zł
Cena instalacji 49 zł

Minimalny czas trwania Umowy wynosi 3 mies. Opłaty abonamentowe w takim przypadku takie jak przy Umowie na 12 mies., natomiast instalacja wynosi wtedy 159 zł.

Dla bezpiecznego i poprawnego działania sieci WiFi polecam skorzystać z dodatkowej usługi profesjonalnej konfiguracji routera w cenie 40 zł jednorazowo.
Dekoder lub moduł CAM( potrzebne wejście CI+ w TV) otrzymują Państwo bezpłatnie na cały okres umowy.

Polecam dodatkowe pakiety :
Platinium HD - 29 zł/ miesięcznie
HBO - 25 zł
Canal + - 33 zł
Familijny - 9,90 zł
Sport MaXX - 15 zł
oraz usługi:
MultiRoom - 10 zł (instalacja dodatkowego gniazda 50 zł)
Dekoder 500 Gb - 25 zł

Na Pakiet SILVER HD składa się 116 kanałów w tym 8 HD :
TVP 1
TVP 1 HD
TVP 2
TVP 2 HD
TVN
POLSAT
TVP WARSZAWA
TVP POLONIA
TVN 24
TVN CNBC
TVN HD
TV 4
TV PULS
TVN 7
POLSAT 2
TELE 5
TTV
TVP SPORT
TVP INFO
TVP KULTURA
TVP SERIALE
TVP HISTORIA
TVN STYLE
TVN METEO
TV BIZNES
TVN TURBO
TV TRWAM
RELIGIA TV
DOMO
KUCHNIA TV
teleTOON+
MINIMINI
JETIX Disney XD
DISNEY CHANNEL
CARTOON NETWORK
DISNEY JUNIOR
AXN
AXN CRIME
AXN SCI-FI
TVP ROZRYWKA
ATM ROZRYWKA
13 th STREET/HALLMARK
COMEDY CENTRAL
COMEDY CENTRAL FAMILY
KINO POLSKA
ALE KINO
ZONE REALITY
ZONE ROMANTICA
POLONIA 1
FILMBOX
POLSAT SPORT NEWS
POLSAT SPORT
POLSAT SPORT EXTRA
ORANGE SPORT
POLSAT SPORT EXTRA HD
EUROSPORT
EUROSPORT 2
VIVA POLSKA
4FUN TV
ESKA TV
REBEL TV
MTV POLSKA
MTV ROCK
VH 1
POLO TV
STARS TV
RECORD INT
PLAYER CHANNEL
FASHION TV
BBC ENTERTAIMENT
BBC KNOWLADGE
BBC LIFESTYLE
BBC WORLD
TLC
TVS
DISCOVERY CHANNEL
DISCOVERY HISTORIA
DISCOVERY SCIENCE
DISCOVERY WORLD
TRAVEL CHANNEL
ANIMAL PLANET
NATIONAL GEOGRAPHIC
NATIONAL GEOGRAPHIC WILD
HISTORY
VIASAT HISTORY HD/NATURA HD
PLANET
EWTN UK
ITV
TVR HD
RUSSIAN TODAY
RUSSIAN TODAY DOC
CCTV 9
CNN
FRANCE 24
TV 5 MONDE
FRANCE 24 EN
FRANCE 24 ARABIC
DEUTSCHE WELLE
SKY NEWS
CCTV F
CCTV NEWS
BELSAT TV
MANGO 24
KARBALA CHANNEL
CANAL ALGERIE
ARIAN TV
KICC TV
TISHK TV
KURDSAT
THAI TV
VTV 4
ARMENIA 1
SOMALILAND
AFGHANISTAN 1
VTC10
PLAYBOY

Platinium HD :
ANIMAL PLANET HD
DISCOVERY HD
EUROSPORT HD
FILMBOX HD
NATIONAL GEOGRAPHIC HD
NG WILD HD
POLSAT SPORT HD
FASHION TV HD
BBC HD
HISTORY HD
FILMBOX EXTRA FILMBOX FAMILY
UNIVERSAL CHANNEL

Pakiet Canal +
CANAL+
CANAL+ HD
CANAL+ SPORT
CANAL+ SPORT HD
CANAL+ FILM
CANAL+ FILM HD
CANAL + FILM 2
CANAL + FILM 2 HD CANAL+ FAMILY 2
CANAL+ FAMILY
CANAL + FAMILY HD
CANAL + FAMILY 2 HD

Pakiet Sport MAXX
BLUE HUSTLER
HUSTLER
PRIVATE SPICE
EXTREME SPORT
Marcin Smolarek
53D
dudek
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Re: oferta Supermedia

Post autor: dudek »

Pakiet Sport Maxx wymiata :)
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

dudek pisze:Pakiet Sport Maxx wymiata :)
Właśnie miałem pisać... w sumie... taki 'sport' chyba wielu z nas lubi... na żywo :)
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Który z providerow Internetu?

trebor pisze:Dostałem informację, że do czasu objęcia wspólnotą budynków D i E nie ma możliwości wejścia UPC. Supermedia położyła okablowanie, czego nie chciało zrobić UPC, stad wybór tej właśnie firmy. Jak już wspólnota będzie miała większość (a nie Ronson) zapewne możliwość przegłosowania wejścia drugiego operatora się pojawi ale potrwa to chwilę.
Jest jedna wspólnota, do której należą budynki A, B, C, D i E, mieszkańcy już mają w niej większość nawet przy braku aktów notarialnych w budynkach D i E. Budynkami D i E, też zarządza już Wspólnota. Ronson ściął się z UPC przy pierwszym etapie, teraz pewnie jak zwykle sprawa rozbija się o kasę - Supermedia zainwestowała w okablowanie i chciałaby jak najwięcej klientów przyciągnąć do siebie, a Ronson im w tym pomaga blokując UPC. Pomimo to sytuacja jest teraz o tyle prostsza, że UPC nie musi dociągać infrastruktury do osiedla, a jedynie pomiędzy sąsiednimi budynkami.

Rozmawiałem o tej sprawie z naszym Administratorem, p. Patrykiem Borelowskim. To jest temat, który nawet nie wymaga głosowania we wspólnocie, ale nawet jeśli by do niego doszło, to i tak Ronson ma już mniejszość udziałów. Wszystkie formalności mogą jednak chwilę potrwać, więc jeśli komuś zależy na UPC to musi się uzbroić w cierpliwość. Jak się dowiem czegoś więcej to wrzucę.

Nie ma sensu, żeby każdy osobno bombardował tematem p. Borelowskiego, ale byłoby dobrze, gdybyśmy określili ile osób jest zainteresowanych podłączeniem do UPC. Dopiszcie się w tym wątku, im więcej nas będzie tym łatwiej i szybciej będzie negocjować z pozostałymi stronami.
Marcin Smolarek
53D
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Ja jestem w 100% za... tylko co można jeszcze zrobić, aby było szybciej?... bo nie mam ochoty podpisywać umowy z Supermedia i likwidować swoją z UPC... a płacenie i tu i tu... to trochę średnie rozwiązanie...

Czy ktoś napisze jakieś pismo? Czy w ogóle jest takowe potrzebne? Jakoś musimy wyrazić 'na papierze' wolę i zdecydowanie mieszkańców... to by się przydało... tak myślę...
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Sam mam podobny problem, bo w starym mieszkaniu umowę mam do lipca i albo ją przeniosę na Sowińskiego, albo będę musiał tam płacić jeszcze kilka miesięcy. Umówiłem się z Borelowskim na telefon koło 15tej - mamy jak na razie jego pełne wsparcie i dobrze, bo przecież Administrator pracuje dla nas, a nie dla Ronsona. Handlowiec z Supermedia przysłał mi w weekend ofertę na umowę w opcji na 3 miesiące, jest w sąsiednim wątku. Jeśli potrzebujecie net/tv natychmiast, można podpisać z supermedia tą krótszą, chociaż droższą umowę do czasu wyjaśnienia się tematu z UPC. Można też przemęczyć się przez jakiś czas na necie z komórki. Mam nadzieję, że uda się rozwiązać tą sprawę w jakieś 2 miesiące.

Pismo na razie nie jest potrzebne, ale potwierdzona deklaracja, że na podłączenie UPC czeka konkretna pula mieszkań z pewnością zadziała motywująco.
Marcin Smolarek
53D
Pawelek
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: Pawelek »

Taka nazwa pewnie lepiej na fakturze wygląda :mrgreen:
Zwłaszcza jak była razem z internetem i trzeba było w US pokazać do kontroli.
tom
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: tom »

Ciekawe pakiet 70 + silver w zależności ile cze zapłacić mogę sobie wybrać ...95,40 albo 119

A czymś się to dodatkowo różni oprócz tego że będę się czuł doceniony płacąc więcej ?
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

"- kochanie, a co to za dodatkowy pakiet na fakturze za kablówkę?" "- a takie tam sportowe kanały..." ;-)

a tak poważniej różnic jest sporo w stosunku do UPC, niestety na minus - tak na szybko widzę, że nie ma TVN Turbo, Polsat Cafe, Polsat News, czy Mezzo ulubionego przez moją żonę, nie ma też wielu popularnych kanałów w wersjach HD nawet w tym dodatkowym pakiecie PlatiniumTV. Za to jest pod dostatkiem kanałów w rodzaju KURDSAT, THAI TV czy AFGHANISTAN 1. Ja jednak zacisnę zęby i poczekam cierpliwie na UPC.
Marcin Smolarek
53D
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Faktyczne powody całego zamieszania z UPC zaczynają się wreszcie klarować. Początek tych przepychanek sięgają pierwszego etapu, kiedy okazało się, że gniazdka telewizyjne w ścianach były tak na prawdę tylko pustymi peszlami. Lokatorzy naciskali na wykonanie gniazdek, UPC chciało za ułożenie tych kabli do każdego mieszkania kasę, Ronson nie chciał zapłacić i skończyło się permanentnym fochem. W drugim etapie Ronson postanowił rozwiązać ten problem wpuszczając na budowę Supermedię - okazuje się, ze wszystkie kable komputerowe i telewizyjne, jakie mamy w mieszkaniach należą tak naprawdę właśnie do Supermedia. No i jest problem, bo Supermedia ma nadzieję, że skoro położyli za friko Ronsonowi kable, to wszyscy grzecznie podepną się do nich.

Tyle, że ja żadnej umowy z Supermedia nie podpisywałem i nie czuję się do tego zobowiązany. Jako lokatorzy mamy prawo do swobodnego wyboru operatora. Teraz to Ronson musi jakoś wybrnąć z umowy, jaką podpisał z Supermedia. Na razie Administrator wysłał do Ronsona informację o zamiarze wpuszczenia do budynku UPC, czekamy na ich stanowisko. Próba ograniczania dostępu innych operatorów byłaby niezgodna z prawem, dodatkowo jak pisałem wcześniej i tak mamy już większość we Wspólnocie. Jak się pojawią nowe informacje to dorzucę.
Marcin Smolarek
53D
ODPOWIEDZ