Odbiory mieszkań
Re: Odbiory mieszkań
byliśmy z projektantka, która będzie potem nadzorować ekipy wykończeniowe. To wstępny odbior ale warto zabrać fachowca - elektrykę i działanie grzejników można sprawdzić samemu później bez problemu. Chodzi glownie o to aby potem ekipy nie musiały poprawiac czegos, za co w sumie już zaplacilismy kupując mieszkanie.
dzięki trebor
To jak jeszcze będzie ktoś "wstępnie odbierał" mieszkanie to zróbcie jakieś fotki w środku, bo my mieszkańcy budynku D z niecierpliwością czekamy (przynajmniej ja) jak to wszystko będzie ostatecznie wyglądało 

Ja również!Skydiver pisze:To jak jeszcze będzie ktoś "wstępnie odbierał" mieszkanie to zróbcie jakieś fotki w środku, bo my mieszkańcy budynku D z niecierpliwością czekamy (przynajmniej ja) jak to wszystko będzie ostatecznie wyglądało

Czekamy, oj czekamy ....
mam odbiór w przyszły poniedziałek - obiecuję złożyć raport. Obym nie miał o czym pisac 

-
- Potwierdzony mieszkaniec
Jeśli ktoś potrzebuję mogę polecić kilku inżynierów budowlanych którzy znają się na odbiorach mieszkań ( pracują w firmie developerskiej i wiedzą na co najbardziej zwracać uwagę). Na pewno cena będzie niższa niż tych Panów specjalistów.
może podaj po prostu na nich namiary
-
- Potwierdzony mieszkaniec
501 316 597
537 494 644
537 494 644
Wczoraj miałem odbiór techniczny mieszkania (budynek E) i... o dziwo bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Poprosiłem o pomoc fachowca (www.fachowyodbiormieszkania.pl), który nic strasznego nie znalazł - drobne wady które pokazał nie maja dla mnie większego znaczenia z uwagi na plan wykończenia mieszkania. Sam znalazłem trochę rysek na framudze okien, na balustradzie od balkonu, klamki od okien do wyregulowania itp. Kaloryfery i drzwi wejściowe były jeszcze w fabrycznym opakowaniu więc ostateczne sprawdzenie będzie później. Mieszkanie było ładnie wysprzątane na odbiór + porządnie umyte okna, co pomaga w szukaniu rysek.