Postęp prac - I etap
Re: Postęp prac
Witam.
Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Ronsona.
Powiedziała, że pierwsze mieszkania zostana przekazane pod koniec września, jeszcze przed pozwoleniem na uzytkowanie, tym którym się spieszy z wykończenie,
Reszta którym się nie spieszy to koniec listopada, poczetek grudnia
Pozdrawaim wszystkich.
Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Ronsona.
Powiedziała, że pierwsze mieszkania zostana przekazane pod koniec września, jeszcze przed pozwoleniem na uzytkowanie, tym którym się spieszy z wykończenie,
Reszta którym się nie spieszy to koniec listopada, poczetek grudnia
Pozdrawaim wszystkich.
Czy z kimś kontaktowano się już w sprawie odbioru?
To chyba niemożliwe? 

Dlaczego uważasz, że to niemożliwe?
Czy zostali juz Państwo poinformowani o odbiorze mieszkań. Niepokoi mnie ta różnorodność podawanych terminów - koniec października, koniec listopada. Jakie są aktualne informacje?
Ja już nie wiem jak to wygląda. Oni chcą oddawać mieszkania przed pozwoleniem na użytkowanie, a pierwsze mają wydać we wrześniu-niby już wydają. Pozwolenie na użytkowanie będzie pewnie na koniec listopada i wtedy będzie pełnoprawny odbiór dla ludzi, którym nie śpieszy się z wykończeniem. Przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie w rzeczywistości nie można zamieszkać w mieszkaniu.
No właśnie, niby. Ja zgłosiłem w Ronsonie, że mi się śpieszy z wykończeniem i zostałem raczej zlany. Taka jest rzeczywistość 

Osobiscie uwazam ze koniec budowy to realnie to 2-3 tydzien grudnia.zatem zamieszkac to bedzie mozna w polowie stycznia 2013, realnie pozwolenie to 1 luty. Kto da wiecej, kto da mniej:-).Daty biore z obserwacji postepu prac, ktore momentami przyspieszaja.
Od kogo w takim razie można uzyskać rzetelną informację i z czego to wszystko wynika. Bo biuro sprzedaży raczej właściwie nie informuje.
Kierownik budowy wie wszystko
.
I na marginesie - podstawowa zasada (golden rule) w handlu to: klient, który kupił to klient (człowiek, osoba) drugiej kategorii, kupujący jest najważniejszy - to oczko, serce , cel itd.

I na marginesie - podstawowa zasada (golden rule) w handlu to: klient, który kupił to klient (człowiek, osoba) drugiej kategorii, kupujący jest najważniejszy - to oczko, serce , cel itd.