Drzwi i zamki dierre
Re: Drzwi i zamki dierre
Dopisuję się też do listy
Ostatni znalazłem w skrzynce informacje o dodatkowym zamku z gerdy, ale pewnie montaż innego zamka wiąże się z utratą gwarancji (pytanie czy kiedyś się komuś przydała? to są tylko drzwi) ktoś może sobie zamontował ten zamek gerdy?
Zamek gerdy został zamontowany u mnie. Wychodzi to zdecydowanie taniej niż przy usługach dierre. Czy straciłem gwarancję na drzwi? Być może.. Wychodzę z założenia, że złodziej prędzej zainteresuje się mieszkaniem gdzie jest jeden zamek niż drzwiami gdzie jest ich więcej. Dodatkowo w prosty i bezpieczny sposób mogę zamknąć drzwi od wewnątrz. Jakby ktoś miał wątpliwości to zamykanie drzwi na noc na łańcuch nie jest rozwiązaniem bezpiecznym. Takowy łańcuch jest zdejmowalny od zewnątrz w czasie poniżej 10 sekund. Montaż dodatkowego zamka gerdy to koszt 350 zł.
Jeszcze dodam, że zamek gerdy montowany jest pomiędzy łańcuchem, a zamkiem piórowym co za tym idzie jest umiejscowiony na dużo bardziej przyjaznej wysokości niżeli zamek dierry, który montowany jest pod zamkiem piórowym.
Pozdrawiam.
Jeszcze dodam, że zamek gerdy montowany jest pomiędzy łańcuchem, a zamkiem piórowym co za tym idzie jest umiejscowiony na dużo bardziej przyjaznej wysokości niżeli zamek dierry, który montowany jest pod zamkiem piórowym.
Pozdrawiam.
Ja też byłabym chętna gdyby udało zrobić się takie zbiorcze zamówienie:)
Ja też byłbym chętny na zamek dierre.
W poniedziałek przychodzi do nas serwisant dierre, wybadam sprawę z montażem dodatkowego zamka, ile to dokładnie kosztuje i od ilu osób mogą dać nam upust i jął duży. ..bo powiem szczerze że ponad 1000zl za dodatkowy zamek to przegięcie i w tym zestawieniu Gerda wygląda bardziej atrakcyjne
kampuss88
z jakiego powodu wzywasz serwisanta dierre? czy cos sie z drzwiami działo? jakaś wada/usterka?
pytam z ciekawości
z jakiego powodu wzywasz serwisanta dierre? czy cos sie z drzwiami działo? jakaś wada/usterka?
pytam z ciekawości
Sprężyna hałasuje przy zamykaniu i otwieraniu drzwi...serwis ma je wyregulować
Również jesteśmy zainteresowani.
Pls o dopisanie do listy.
Pls o dopisanie do listy.
Dzisiaj był u mnie serwisant Dierre, wyregulować skrzypiącą sprężynę, teraz wszystko ok, dodatkowo drzwi już same się nie zamykają i można spokojnie wnieść zakupy czy wjechać wózkiem z dzieckiem (wyłączyli opcję samo zamykania).
Pytałem się wymianę zamka na podwójny, koszt u dierre oficjalnie 1415 PLN brutto (później zadzwoniłem bezpośrednio do nich i potwierdzili cenę, chciałem aby zeszli z trochę przy większej ilości zamówień to Pani poinformowała mnie, iż absolutnie nie ma takiej opcji, a temat ten był poruszany kilka razy i takiej zniżki nie otrzymamy) ALE pogadałem trochę z serwisantem i powiedział, że on to wymienia prywatnie a gwarancji się nie traci info w nawiasie (orginalny zamek dierre z usługą o 200 zł mniej czyli 1200zł, sprawdzałem gościa figuruje na stronie dierre jako autoryzowany serwisant/montażysta dlatego gwarancja zostaje).
Zbieranie osób chętnych jakoś nie idzie, więc ja się tym zajmę, jeśli są chętni to proszę o info na priv z jakimś podstawowymi danymi (jakaś komórka aby dać info, bo może coś da się jeszcze utargować przy większej ilości osób, kontakt do siebie też podam na priv)
Pytałem się wymianę zamka na podwójny, koszt u dierre oficjalnie 1415 PLN brutto (później zadzwoniłem bezpośrednio do nich i potwierdzili cenę, chciałem aby zeszli z trochę przy większej ilości zamówień to Pani poinformowała mnie, iż absolutnie nie ma takiej opcji, a temat ten był poruszany kilka razy i takiej zniżki nie otrzymamy) ALE pogadałem trochę z serwisantem i powiedział, że on to wymienia prywatnie a gwarancji się nie traci info w nawiasie (orginalny zamek dierre z usługą o 200 zł mniej czyli 1200zł, sprawdzałem gościa figuruje na stronie dierre jako autoryzowany serwisant/montażysta dlatego gwarancja zostaje).
Zbieranie osób chętnych jakoś nie idzie, więc ja się tym zajmę, jeśli są chętni to proszę o info na priv z jakimś podstawowymi danymi (jakaś komórka aby dać info, bo może coś da się jeszcze utargować przy większej ilości osób, kontakt do siebie też podam na priv)