nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: vedder »

w czasie kiedy LCC budowało jeszcze ten pierwszy budynek zdarzało im się wylewać beton z hałasującego sprzętu ok 22.30
Napisałem więć wtedy maila do jakiegoś Członka Zarządu LCC (tylko do niego znalazłem maila na ich stronie) z uprzejmą prośbą, czy mogliby jednak kończyć odrobinę wcześniej (okna wychodzą mi na ich inwestycję)
O dziwo dostałem odpowiedź - co prawda nie od tego Pana ale od jakiejs Asystentki czy coś w tym rodzaju
Generalnie bardzo im było przykro i to stanowiło dość dużą część maila jak im przykro, po czym stwierdzali na koniec że to nie od nich zależy bo to firma podwykonawcza robi i jeśli zdarzy się coś takiego następnym razem to proponują mi telefon do Straży Miejsckiej.

Faktem jest, że później nie zdarzało im się kończyć po 22 (ale o 22 tak - tylko nie wiem czy wynikało to z mojego maila - o naiwności - czy też z tego, że skończyli już akurat te głośne prace)
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

Pierwsze oficjalne wizualizacje II etapu osiedla LC Corp, zamieszczone na stronie generalnego wykonawcy.
Widok od strony ulicy Człuchowskiej
Załączniki
LC1.jpg
Po prawej stronie widać kawałek budynku D
Po prawej stronie widać kawałek budynku D
slider
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: slider »

Jestem ciekaw, gdzie ma prowadzić ten chodnik. Przy obecnie wykańczanym etapie osiedla LCC chodnik jest tylko od "naszej" strony.
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

slider pisze:Jestem ciekaw, gdzie ma prowadzić ten chodnik. Przy obecnie wykańczanym etapie osiedla LCC chodnik jest tylko od "naszej" strony.
slider nigdzie, na planie zagospodarowania nie ma tego chodnika od I do II etapu, jest tylko ta część od wjazdu do garażu, to tylko wizualizacja ;), na wizualizacji naszego osiedla budynek D ma cegłę od strony Człuchowskiej, jak jest w rzeczywistości każdy może zobaczyć.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

O szerokości ulicy nie wspominając...
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: katja »

soltys100 pisze:Witam,

jest 6.54 w sobote a na działce II etapu LcCorp w najlepsze hula koparka.

Z godziny o której został obudzony wznioskuje, że roboty rozpocżęli o 6.33 w związky z tym pozwoilłem sobie wysłać do LcCorp maila z prośbą o rozpoczynanie praz np o 8 czy 9.00

Wiem, że z puktu widzenia przepisów wszystko jest ok jednak wychodzi na to, że Lc Corp wogóle nie liczy się z mieszkańcami Verdisu i ma w głęboki mpoważaniu nasz sen itd.

Dlatego proszę wszystkich zainteresowanych o przesyłanie do LcCorp stosownych maili w temacie. Jak dostaną ich kilka, kilkanaście to może trochę się zastanowią.

pozdrawiam
Myślałam, że tylko u mnie frustracja ogromnym hałasem z budowy narasta w zastraszajacym tempie.
Oprócz hałasów dobiegających z samego placu budowy nie do wytrzymania staje się hałas, który powodują ciężarówki 'tłukące się' (również od 5 rano) przy przejeździe Sowińskiego na wysokości Smolki (tam, gdzie jest zrujnowana kostka brukowa).
Przy zamkniętych oknach hałas jest ogromny. Ciężko będzie przetrwać sezon letni w takich warunkach.
Mam wrażenie, ze przy budowanie I-wszego etapu Lc czy etapów Verdisu było o wiele spokojniej.
Na razie trzeba się pożegnać z myślą o cichym i spokojnym osiedlu.
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Witam,

jeżeli chodzi o 5 rano to podejrzewam, że są to dostawy do okolicznych sklepów także sytuacja powinna ulec pogorszeniu jak otworzy się kolejny sklep spożywczy w budynku D na Verdisie. Z tego co wiem ktoś miał w zeszłym tygodniu kupić ten lokal pod Top Market a pieczywo trzeba jakoś dowieżć pewnie o 5 rano skoro sklep czynny będzie od 6.00). Co ważne lokal został kupiony mimo braku zgody Wspólnoty na koncesję w tym miejscu.

pozdrawiam
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

JEDNAK NIE KUPIŁ :)
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: katja »

soltys100 pisze:Witam,

jeżeli chodzi o 5 rano to podejrzewam, że są to dostawy do okolicznych sklepów także sytuacja powinna ulec pogorszeniu jak otworzy się kolejny sklep spożywczy w budynku D na Verdisie.
pozdrawiam
Nie, to naprawdę są ciężarówki z przyczepami wiozące żelastwo, piach, itp. z/na budowę. Pobudka bez budzika gwarantowana.
Marinna
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Marinna »

A wiadomo co z tą uchwałą o sprzedaży alkoholu ?
ODPOWIEDZ