Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
se7en
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Post autor: se7en »

Marinna pisze:Parkowanie wzdłuż ulicy nie powoduje karambolu komunikacyjnego, czy paraliżu miasta, a co najwyżej opóźni nasz dojazd o max 2 minuty. A zatem trochę wyrozumiałości dla parkujących.
Parkowanie wzdłuż ulicy przy przejściu dla pieszych, skrzyżowaniu i wyjazdach z garaży powoduje problem.
Nie raz prawie zaliczyłem dzwon w inne auto jadące ulicą, gdyż nic nie widać jeżeli auto parkujące zachodzi na wyjazd z garażu.
Ile razy musiałem cofać, czekać, przeciskać się bo ktoś źle zaparkował nie potrafię już zliczyć.
Tak samo ile razy ktoś wychodził z wózkiem dla dziecka na ulicę oby ominąć parkujące auto na 3/4 chodnika?
Niestety nie możemy postawić ogłoszenia, miejsce tylko dla umiejących parkować.
Poza tym nagminne parkowanie na zakazie nie usprawiedliwia nikogo.
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: podspodem »

Po trzech tygodniach ZDM przesłał mi takie oto pisemko. Wynika z niego, że epuap działa, mój wniosek dotarł do ZDMu i ktoś nawet tam go przeczytał. A już wątpiłem! Papierek poszedł teraz spacerkiem do Urzędu Dzielnicy Wola, któremu jak się okazuje nasze uliczki podlegają. Czekamy dalej :)

P.S. - muszę gdzieś zapisywać, że koresponduję z ZDMem. Uśmieszek listonosza wręczającego mi polecony z dużą pieczątką ZDMu w rodzaju "no i doigrał się pan za te parkowania na zakazie" bezcenny, a i mi się ciśnienie podniosło ;)
Załączniki
ZDM odpowiedz.jpg
Marcin Smolarek
53D
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

No to jest już też odpowiedź od Burmistrza Dzielnicy Wola. Jego zastępca twierdzi, że wszystko jest wspaniale i zgodnie z projektem. W związku z tym zamierzają się do niczego nie dotykać przynajmniej tak długo, jak długo Ronson i sąsiedni budowniczowie będą hasać radośnie koparkami po okolicy.

No to teraz smarujemy kolejne pismo w odpowiedzi na ich pismo, w którym jako zatroskani mieszkańcy dzielnicy będziemy chcieli poznać harmonogramy remontowe okolicznych ulic ;)
Załączniki
pismo_UM.jpg
Marcin Smolarek
53D
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

osverdis.pl - dziekuje
proponuje tez napisac im zeby moze sie wybrali i sprawdzili swoje plany w rzeczywistosci
mam wrazenie ze jest coraz gorzej na Człuchowskiej i na Sowińskiego - wszedzie parkuja samochody, wyjechac z garazu sie nie da, korki bo samochody mieszcza sie na ulicy tylko w jedna strone - słabo to wszystko wyglada :-(
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

vedder, pomyśl co będzie, jak blok D i E się wprowadzi... :(
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

i całe LCC, to będzie horror w biały dzień
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Gorzej już chyba nie będzie, bo nawet najbardziej bezmyślni kierowcy mają świadomość, że całkowite zastawienie przejazdu kiepsko się skończy dla ich samochodu.
Marcin Smolarek
53D
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

to ja widywałem chyba takich bez mózgu :lol:
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

podspodem pisze:Gorzej już chyba nie będzie, bo nawet najbardziej bezmyślni kierowcy mają świadomość, że całkowite zastawienie przejazdu kiepsko się skończy dla ich samochodu.

oj obawiam się, że niestety nie wszyscy myślą. chęć zaparkowania gdziekolwiek byle wogóle bedzie silniejsza niż myślenie co będzie potem i czy inni będą mieli kłopoty z przejazdem
jak dla mnie sprawa wymaga dużej interwencji Wspólnoty bo za chwilę - tak jak mowiliscie jak się wprowadzą nowe bloki z naszego osiedla i LCC - zakorkujemy się na maxa
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

podspodem pisze:Gorzej już chyba nie będzie, bo nawet najbardziej bezmyślni kierowcy mają świadomość, że całkowite zastawienie przejazdu kiepsko się skończy dla ich samochodu.
Jak będę jechał 'wywrotką', to jasne... ale nie swoim autem... niestety to działa w obie strony :(
ODPOWIEDZ