nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: podspodem »

z innej beczki, znalezione dzisiaj:

W stolicy jest jeszcze dużo miejsca, by stawiać nowe galerie handlowe - wynika z analizy wykonanej przez firmę Aecom dla Ratusza. Powstanie 26 nowych galerii handlowych? Tak wynika z listy potencjalnych nowych lokalizacji, jakie wskazał analitykom do rozpatrzenia ratusz.- informuje na swoich stronach Gazeta.pl. Analizę przeprowadzono na podstawie 26 wniosków o zmianę studium zagospodarowania miasta, tak by dopuścić w nim tzw. wielkopowierzchniowe obiekty handlowe (WOH). Wnioski złożyli inwestorzy lub właściciele gruntów.
(...)
Gdzie miałyby powstać nowe centra handlowe? Trzymajcie się krzeseł: M.in. na terenie dawnej fabryki Norblina, na Koszykowej (dawne Koszyki), rozbudowała się także Galeria Mokotów, galeria powstanie również w Wilanowie, w Wawrze (pod uwagę będą brane aż dwie lokalizacje), ma powstać także Galeria Młociny w pobliżu ostatniej stacji pierwszej linii metra. Pod uwagę brany jest też teren Polfy przy Modlińskiej, dawny toru testowego FSO, teren w rejonie sklepów Kaufland i Tesco przy Radzymińskiej, także Portu Praski oraz teren w rejonie Radwaru przy Ostrobramskiej. To nie wszystko: Okolice przystanku PKP w Rembertowie i rejon u zbiegu Wału Miedzeszyńskiego i planowanej trasy mostu Południowego. Również rejon ul. Bartyckiej.Galeria ma powstać także na miejscu targowiska przy Bakalarskiej, przy Al. Jerozolimskich w pobliżu Dworca Zachodniego, przy Górczewskiej naprzeciwko Wola Parku, w Ursusie przy ul. Traktorzystów oraz przy ul. Gierdziejewskiego w pobliżu stacji PKP Gołąbki.

Cały artykuł: http://wawalove.pl/W-stolicy-powstanie- ... ych-a13938
tomekesz
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: tomekesz »

Niedawno czytałem jeszcze o planowanej galerii przy ul.Ordona, zaraz przy osiedlu Bliska Wola - wielkością miałaby dorównać Galerii Mokotów.

Nic tylko kupować :)
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Rewelacja... :) Przynajmniej blisko do sklepu... mam nadzieję, że wózkami marketowymi będzie można do domu zawieźć... :)
synek
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: synek »

Rozpoczęcie budowy II etapu inwestycji Osiedla na Woli
http://www.lcc.pl/pol/aktualnosci/309,r ... -woli.html
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: soltys100 »

Witam,

jest 6.54 w sobote a na działce II etapu LcCorp w najlepsze hula koparka.

Z godziny o której został obudzony wznioskuje, że roboty rozpocżęli o 6.33 w związky z tym pozwoilłem sobie wysłać do LcCorp maila z prośbą o rozpoczynanie praz np o 8 czy 9.00

Wiem, że z puktu widzenia przepisów wszystko jest ok jednak wychodzi na to, że Lc Corp wogóle nie liczy się z mieszkańcami Verdisu i ma w głęboki mpoważaniu nasz sen itd.

Dlatego proszę wszystkich zainteresowanych o przesyłanie do LcCorp stosownych maili w temacie. Jak dostaną ich kilka, kilkanaście to może trochę się zastanowią.

pozdrawiam
synek
Potwierdzony mieszkaniec

Plac budowy...
Prawda.Im dłużej to trwa tym trudniejsze do wytrzymania
Po całym dniu tłuczenie młotkami, metalicznych dźwiekach na budowie ronsona(karmar) wieczorami często słychać "...leej kurrrr..."- chodzi o żelbeton :lol:
pracownicy na budowie szaleją
synek
Potwierdzony mieszkaniec

soltys100 pisze:Witam,

Wiem, że z puktu widzenia przepisów wszystko jest ok jednak wychodzi na to, że Lc Corp wogóle nie liczy się z mieszkańcami Verdisu i ma w głęboki mpoważaniu nasz sen itd.

pozdrawiam
ciekaw jestem czy w przyszłości będą chcieli skorzystać z jakichkolwiek przyłączy mieszkańców Verdis
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Zgadzam się w pełni, że te hałasy są irytujące, ale cisza nocna kończy się o 06:00... :/
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

Jak na naszym 3 etapie rozwijali szalunki o 6 rano zadzwoniłem do kierownika budowy, który obiecał, że będą rozbijać po 7. Generalnie do tej pory raczej dotrzymuje słowa.
Skydiver
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Skydiver »

synek pisze:ciekaw jestem czy w przyszłości będą chcieli skorzystać z jakichkolwiek przyłączy mieszkańców Verdis
Z projektu zagospodarowania działki wynika że z sieci cieplnej, pytanie czy ma to jakiś związek z propozycją nieodpłatnego przejęcia sieci przez Dalkia?.
ODPOWIEDZ