Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Post autor: Kris »

Szanowny Pan Dobromir się akurat teraz uaktywnił, cóż za zbieg okoliczności :)
Pomysłowy_Dobromir

Post autor: Pomysłowy_Dobromir »

Kris pisze: 2 gru 2018, o 20:21 Szanowny Pan Dobromir się akurat teraz uaktywnił, cóż za zbieg okoliczności :)
Pani Krzysztofie lepiej późno niż wcale :)
Z racji tego, że to forum wszystkich mieszkańców to każdy ma tu prawo przedstawić swoje zdanie. Niezależnie od momentu na którym stanęła dyskusja, a także każdy ma prawo dołączyć do forum wtedy, kiedy ma na to ochotę.
A te Pana przypuszczenia, czy gdybania to wszyscy już znają.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Zarzuca mi Pan generalizowanie, że odnoszę się do większości, a robi Pan to samo - wszyscy już znają :) :) :)

No cóż, co jakiś czas na tym forum wyskakują jak z kapelusza dziwne postacie... ot lokalny folklor :)
Pomysłowy_Dobromir

Post autor: Pomysłowy_Dobromir »

Kris pisze: 2 gru 2018, o 21:06 Zarzuca mi Pan generalizowanie, że odnoszę się do większości, a robi Pan to samo - wszyscy już znają :) :) :)

No cóż, co jakiś czas na tym forum wyskakują jak z kapelusza dziwne postacie... ot lokalny folklor :)
Którego Pan jest głównym przedstawicielem :)
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Słabo Pan łączy fakty... ja tu jestem już bardzo długo :)

Oj dopiekły niektórym ostatnie zmiany, dopiekły :)
vedder
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: vedder »

oj przestańcie już Panowie :-)
jak to z każdą decyzją - jednym się podoba, innym mniej
faktem jest, że wreszcie nasza ulica wygląda cywilizowanie, jest bezpieczniejsza (czekam jeszcze na przejście dla pieszych pod Żabką) i nie martwię się że ja jakaś karetka będzie jechać do kogoś z zawałem to zabraknie jej 5 sekund bo jakiś debil zaparkował pod Żabką i wszedł po piwko.
nie było i nie ma żadnego racjonalnego wytłumaczenia na parkowanie na ruchliwej (nawet jeśli osiedlowej) ulicy i robienie jednego jej pasa nieprzejezdnym.
także ja się bardzo cieszę z obecnego stanu. i nie kłóćcie się już :-)
sasiad_number_1

Post autor: sasiad_number_1 »

No przecież przejścia nie będzie, a o dokładne szczegóły pytać zarząd Nasz.
Przejścia dla Pieszych nie doczekamy się koło żabki, bo nasz Zarząd nie chce się złożyć na nie z osiedlami Etap I i Etap II LC Corp.
Za przejście trzeba zapłacić 1200zł bo grunt nie jest własnością miasta. Cena miała być podzielona na 4 wspólnoty Verdis I Verdis II i I Etap I i Etap II LC Corp, czyli po 300zł na wspólnotę. Nasz Zarząd powiedział, że nie. Tyle narzekania wszystkich na brak przejścia i brak bezpieczeństwa, a 300zł (łącznię Verdisy 600zł) szkoda.
sasiad_number_1

Post autor: sasiad_number_1 »

Są to informacje otrzymane od mieszkańca Verdis.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Tym bardziej, jeśli ma nie być przejścia (a być powinno i należy pytać Zarząd), to obecna sytuacja z brakiem parkujących samochodów jest tylko na plus. Poprawia bezpieczeństwo zarówno kierowcom jak i pieszym.
moskwicz

Post autor: moskwicz »

sasiad_number_1 pisze: 3 gru 2018, o 12:28 No przecież przejścia nie będzie, a o dokładne szczegóły pytać zarząd Nasz.
Przejścia dla Pieszych nie doczekamy się koło żabki, bo nasz Zarząd nie chce się złożyć na nie z osiedlami Etap I i Etap II LC Corp.
Za przejście trzeba zapłacić 1200zł bo grunt nie jest własnością miasta. Cena miała być podzielona na 4 wspólnoty Verdis I Verdis II i I Etap I i Etap II LC Corp, czyli po 300zł na wspólnotę. Nasz Zarząd powiedział, że nie. Tyle narzekania wszystkich na brak przejścia i brak bezpieczeństwa, a 300zł (łącznię Verdisy 600zł) szkoda.
A dlaczego powiedział nie? Może zarząd szuka oszczędności po ostatnich akcjach :lol:
ODPOWIEDZ