Podwyżka opłat za 2018 rok
Re: Podwyżka opłat za 2018 rok
Tak podwyższony od listopada , a nie od stycznia
Tak, ten, który jest wskazany jako nowy od grudnia 2018 + domiar wynikający z 2017 roku. Pytanie właśnie jak z tym domiarem. Zapłaciłem go już cały, tak samo jak ostatnie wyrównanie (odbiorę sobie po przegłosowanej uchwale w czynszu). Płacicie za ten 2017 rok?
P.S. Aby przyspieszyć sprawę, warto się przejść i osobiście zagłosować
P.S. Aby przyspieszyć sprawę, warto się przejść i osobiście zagłosować

Dzięki Panowie za potwierdzenie.
@Kris, kwestia dopłat jeszcze za 2017 toczy się w oddzielnym wątku - dzisiaj wymienialiśmy tam swoje komentarze. Ja osobiście wciąż nie zapłaciłam tego rozliczenia - chciałabym uzyskać jasną odpowiedź czy żądanie od nas tej nadpłaty jest zgodne z obowiązującymi przepisami, czy może powinna tu mieć miejsce uchwała pod głosowanie mieszkańców, albo jeszcze inne rozwiązanie.
@Kris, kwestia dopłat jeszcze za 2017 toczy się w oddzielnym wątku - dzisiaj wymienialiśmy tam swoje komentarze. Ja osobiście wciąż nie zapłaciłam tego rozliczenia - chciałabym uzyskać jasną odpowiedź czy żądanie od nas tej nadpłaty jest zgodne z obowiązującymi przepisami, czy może powinna tu mieć miejsce uchwała pod głosowanie mieszkańców, albo jeszcze inne rozwiązanie.
O tu jest te temat za 2017 rok
viewtopic.php?f=32&t=818&start=50
viewtopic.php?f=32&t=818&start=50
Czy skoro pojawił się projekt uchwały wycofującej poprzednią uchwałę, to znaczy że poprzednia uchwała była bez sensu, czy że ta nowa jest bez sensu, bo będzie brakowało w kasie wspólnoty?
Jedna z nich jest bez sensu 

@katja, dzięki, czytałem. Ciekawe jak jest w ogólnie, czy ludzie to płacą. Nie są to żadne wielkie pieniądze, bo raptem 3 stówy, ale nie chciałbym być jedynym, co to zapłacił 

@Kris Uspokoję Cię, zapłaciłem 

Ja rowniez sie szarpnalem - wyszedlem z zalozenia, ze najwyzej skonczy sie nadplata na poczet kolejnego czynszu.
Uf, na Was można liczyć