Postęp prac - II etap (budynki D i E)
Re: Postęp prac - II etap
Ja byłem w budynku E w piątek - montowali akurat drzwi wejściowe do klatki. W mieszkaniu jest już pomalowane na biało. Brakuje jeszcze gresu na balkonach i wszystkich kontaktów, wlacznikow itd. Są w trakcie kończenia klatek - nie było jeszcze kamienia wokół wind i wykończenia drzwi wejściowych. Z tego co widziałem na zewnątrz wszystkie balkony maja już chyba szyby. Zostalo zatem tylko wykończenie środka i porządkowanie terenu naokoło budynku.
Hej,
a czy Panowie wspominali coś o terminie wykończenia budynku E ?
Ostatnio słyszałem, że Mostostal zadeklarował wykończenie z końcem listopada.
Zmieniło sie coś ?
Zmieniło sie coś ?
trebor nie było i niestety nie będzie, portal windowy w bud. E i D ma być z płytek gresowych, chyba że coś się w tej kwestii zmieniło, zobaczymy czy będzie portal drzwi wejściowych i gres w takim samym standardzie jak w I etapie.trebor pisze: ...nie było jeszcze kamienia wokół wind i wykończenia drzwi wejściowych.
ja już o tym terminie słyszałem jakiś czas temu i wydaje się że go dotrzymają, może nawet wcześniej skończą.synek pisze:Hej,
Zmieniło sie coś ?
Dotyczy to tylko budynku E czy także wyczekiwanego budynku D?Skydiver pisze:ja już o tym terminie słyszałem jakiś czas temu i wydaje się że go dotrzymają, może nawet wcześniej skończą.

Kris również naszego D, podobno nie opłaca im się oddawać budynków w różnych terminach więc będą starali się to zrobić w jednym właśnie pod koniec listopada, ale biorąc pod uwagę zaawansowanie prac to myślę że jest spora szansa że skończą wcześniej, np. w połowie listopada.
No to 'bajka'Skydiver pisze:Kris również naszego D, podobno nie opłaca im się oddawać budynków w różnych terminach więc będą starali się to zrobić w jednym właśnie pod koniec listopada, ale biorąc pod uwagę zaawansowanie prac to myślę że jest spora szansa że skończą wcześniej, np. w połowie listopada.

To jak myślicie, kiedy odbiory mieszkań?
Wg mnie to w budynku E odbiory techniczne zaczną się jeszcze w październiku. Pozwolenie na użytkowanie faktycznie może być w tym samym czasie co budynek D
O ile się orientuję, nie można dopuścić do sytuacji, w której odbieramy technicznie mieszkanie, które jeszcze nie ma pozwolenia na użytkowanie... zbyt duże ryzyko na nas spada...trebor pisze:Wg mnie to w budynku E odbiory techniczne zaczną się jeszcze w październiku. Pozwolenie na użytkowanie faktycznie może być w tym samym czasie co budynek D
A "przegląd techniczny" ?
Przed chwilą dostałem telefon, że od przyszłego tygodnia rozpoczynają się wstępne przeglądy techniczne w budynku E
Celem przeglądu ma być weryfikacja czy są jakieś uwagi co do stanu budynku/mieszkania.
Przed chwilą dostałem telefon, że od przyszłego tygodnia rozpoczynają się wstępne przeglądy techniczne w budynku E

Celem przeglądu ma być weryfikacja czy są jakieś uwagi co do stanu budynku/mieszkania.