Etap III, mieszkania G- postępy prac, opinie, newsy i inne

Dział dla osób, które kupiły mieszkania w blokach 53-53D.
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53F

Re: Etap III, mieszkania G- postępy prac, opinie, newsy i inne

Post autor: Aga_Lk »

MAJ40i4 pisze:Dzisiejsza wiadomość od Ronsona:

DNI OTWARTE VERDIS - WEJŚCIE NA BUDOWĘ
Dzień dobry,

W związku wysokim stanem zawansowania prac budowlanych, miło mi Państwa zaprosić na dni otwarte poświęcone dla Nowych Nabywców mieszkań na Osiedlu Verdis w budynkach F i G w dniach 13-14 grudnia 2014 r. (sobota-niedziela) w godzinach 10:00-15:00.
Podczas tych dni będziecie mieli Państwo możliwość wejścia na teren budowy i obejrzenia swojego zakupionego mieszkania.

Konieczne będzie umówienie się na konkretną godzinę i potwierdzenie swojej wizyty z Panią Katarzyną Rasin do dnia 11.12.2014 r. krasin@ronson.pl tel. 606-930-357, która będzie prowadziła grafik wejść na inwestycję.

Proszę pamiętać o włożeniu płaskiego i wygodnego obuwia.

Zapowiada się ciekawie.
Pozdrawiam,
Marek
Też to dostałam. Już jestem zapisana:)
Dodatkowo wiem, że nie można przychodzić z dziećmi, tak mi dziś powiedziała p. Kasia Rasin.

No ciekawe jakie będą nasze wrażenia po zobaczeniu mieszkań:)
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec

są nowe zdjęcia z budowy na stronie Ronsona: http://verdis.ronson.pl/galeria_zdjec/zdjecia-z-budowy/
MAJ40i4
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53E

Post autor: MAJ40i4 »

Z tego co się dowiedziałem, każdy z nas będzie miał pół godziny na zobaczenie itp. Pytanie do już mieszkających, na co zwrócić uwagę, czy zabrać ze sobą fachowca?

Pozdrawiam,
Marek
piknew
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53A

Post autor: piknew »

Zróbcie dużo fotek, nie wiem, na jakim etapie jest budowa (czy są już np. tynki). Ale warto mieć np. obraz tego, jak idą rury, przewody elektryczne itd. Przyda się przy wykończeniu czy wierceniu otworów...
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec

Ja już jestem po oglądaniu mieszkania.
W środku jeszcze jest sporo do roboty ale już widać wszystkie kształty pomieszczeń. Osobiście sądziłam, że wizualnie pomieszczenia będą mniejsze i jestem wstępnie zadowolona z wyboru.
Szkoda tylko, że zabronili robić jakiekolwiek zdjęcia:(
A jak Wasze odczucia po oglądaniu?
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: Kris »

A dlaczego zabronili? Ja nawet film nakręciłem telefonem...
bodzio_dr
Budynek: 53E

Post autor: bodzio_dr »

Witam,
też jestem po oglądaniu mieszkania. Właśnie nie wiem dlaczego nie można było zrobić zdjęcia. Moje wrażenia również pozytywne (mimo tego, że w moim mieszkaniu pracownicy zrobili sobie kuchnie i przebieralnie, gdzieś musieli :)) ale nie wiem dlaczego mam takie szerokie kaloryfery. Są dwa razy szersze jak standardowe, patrzyliśmy w innych mieszkaniach i są normalne. Nigdy nam nikt nie mówił, że można zmienić kaloryfer (można było przenosić w inne miejsce). Od czego to może zależeć, że w jednych mieszkaniach jest wąski, a w innych szeroki kaloryfer?
rav
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: rav »

Kaloryfery można było zmienić na etapie zmian lokatorskich.
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec

Kris pisze:A dlaczego zabronili? Ja nawet film nakręciłem telefonem...
Już w biurze sprzedaży dostaliśmy informację, że nie można robić ani zdjęć ani kręcić filmów.
Podobno to dlatego, że po ostatnich takich wejściach na budowę wykonawca miał jakieś nieprzyjemności z powodu jakiegoś wizytującego swoje mieszkanie i od tamtego czasu kierownik budowy zabronił filmowania/ fotografowania mieszkań do czasu ich oddania.
Aga_Lk
Potwierdzony mieszkaniec

bodzio_dr pisze:Witam,
też jestem po oglądaniu mieszkania. Właśnie nie wiem dlaczego nie można było zrobić zdjęcia. Moje wrażenia również pozytywne (mimo tego, że w moim mieszkaniu pracownicy zrobili sobie kuchnie i przebieralnie, gdzieś musieli :)) ale nie wiem dlaczego mam takie szerokie kaloryfery. Są dwa razy szersze jak standardowe, patrzyliśmy w innych mieszkaniach i są normalne. Nigdy nam nikt nie mówił, że można zmienić kaloryfer (można było przenosić w inne miejsce). Od czego to może zależeć, że w jednych mieszkaniach jest wąski, a w innych szeroki kaloryfer?
Może warto zadać pytanie w biurze sprzedaży jakie grzejniki były projektowane w Twoim mieszkaniu.
Ja miałam informację n/t grzejników, że ich szerokość to ok 10,5 cm.
Sądzę, że bez problemów dostaniesz projekt CO Twojego mieszkania bo taki mi też podsyłali i wtedy warto sprawdzić.
... Może będziesz miał cieplej od innych? ;)
A grzejnik zapewne po oddaniu również można przenieść- chyba wszystko można przenosić:)
ODPOWIEDZ