nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego

Post autor: Kris »

Super, tylko aby za tym nie poszły tylko nowe osiedla, ale może droga łącząca Górczewską z Wolską :(
trebor
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Post autor: trebor »

Jak ktoś będzie stawiał osiedle to i dojazd do niego będzie musiał zapewnić. Pytanie czy miasto będzie chciało partycypować w kosztach.
Teren potencjalnych inwestycji robi się ogromny. Jakby znalazł się jakiś dobry jakościowo inwestor, a nie takie JWC stawiający molochy, to możemy mieć w niedługiej perspektywie fajną okolicę.
moon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: moon »

Kris pisze:Na szczęście sypialnię mam od strony patio i nie przeszkadza mi budowa... ale współczuję...
Kris, ja mam sypialnie i od str Czluchowskiej i od str patio. I z obu stron bylo slychac, a mieszkam w 53a a nie 53d. To dziwne, ze nic nie slyszales
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

moon, może mam po prostu mocny sen, poza tym, akurat okno w salonie miałem zamknięte ze względu na chłód... może dlatego... rano przy śniadaniu słyszałem różne odgłosy...
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

ja następnego dnia po hałasie z garażu LCC zadzwoniłem do centralnego biura sprzedaży LCC i porozmawiałem z osobą, która zajęła się tematem. Jak widać skutecznie :)
jaro65

Post autor: jaro65 »

Działka za LC CORP

Kod: Zaznacz cały

http://eurobuildcee.com/?page=news&id=19974&link=lc-corp-kupuje-dzialke-pod-1-1-tys-mieszkan-w-warszawie-
trebor
Potwierdzony mieszkaniec

POLSKA LC Corp poprzez jedną ze swoich spółek podpisał przedwstępną umowę kupna prawa użytkowania wieczystego nieruchomości położonych przy ulicy Sowińskiego i Człuchowskiej na warszawskiej Woli.

Sprzedającym jest Polski Holding Obronny. Niezabudowane działki mają łącznie blisko 47 tys. mkw. powierzchni. Cenę ustalono na ponad 76,2 mln zł netto. Warunkowa umowa zostanie zawarta m.in. po przedłożeniu przez sprzedającego bezwarunkowych zgód wierzycieli hipotecznych w kwestii wykreślenia hipotek obciążających grunty. Zgodnie z obowiązującym planem zagospodarowania dla tego obszaru firma zamierza na zakupionym terenie w kilku etapach zbudować osiedle mieszkaniowe na około 1160 mieszkań.
trebor
Potwierdzony mieszkaniec

to się będzie działo! Szkoda, że LC CORP... miejmy nadzieję, że przedłużą Nakielską albo zrobią ulicę od Fortu Wola przy okazji.
jaro65

Post autor: jaro65 »

trebor pisze:to się będzie działo! Szkoda, że LC CORP... miejmy nadzieję, że przedłużą Nakielską albo zrobią ulicę od Fortu Wola przy okazji.
A pro po Nakielskiej nr 5 jest już wizualizacja budynku

Kod: Zaznacz cały

http://www.urbanity.pl/mazowieckie/warszawa/nakielska-5,b10341
abel
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: abel »

Rozumiem, że Nakielska 5 jest na miejscu zburzonego biurowca?

dramat dramatów... moloch na molochu... kto wymyśla wysokość zabudowy w takiej formie w sąsiedztwie parku? ...
ODPOWIEDZ