nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Re: nowe inwestycje w okolicy i remont sowińskiego
Super, tylko aby za tym nie poszły tylko nowe osiedla, ale może droga łącząca Górczewską z Wolską 

Jak ktoś będzie stawiał osiedle to i dojazd do niego będzie musiał zapewnić. Pytanie czy miasto będzie chciało partycypować w kosztach.
Teren potencjalnych inwestycji robi się ogromny. Jakby znalazł się jakiś dobry jakościowo inwestor, a nie takie JWC stawiający molochy, to możemy mieć w niedługiej perspektywie fajną okolicę.
Teren potencjalnych inwestycji robi się ogromny. Jakby znalazł się jakiś dobry jakościowo inwestor, a nie takie JWC stawiający molochy, to możemy mieć w niedługiej perspektywie fajną okolicę.
Kris, ja mam sypialnie i od str Czluchowskiej i od str patio. I z obu stron bylo slychac, a mieszkam w 53a a nie 53d. To dziwne, ze nic nie slyszalesKris pisze:Na szczęście sypialnię mam od strony patio i nie przeszkadza mi budowa... ale współczuję...
moon, może mam po prostu mocny sen, poza tym, akurat okno w salonie miałem zamknięte ze względu na chłód... może dlatego... rano przy śniadaniu słyszałem różne odgłosy...
ja następnego dnia po hałasie z garażu LCC zadzwoniłem do centralnego biura sprzedaży LCC i porozmawiałem z osobą, która zajęła się tematem. Jak widać skutecznie 

Działka za LC CORP
Kod: Zaznacz cały
http://eurobuildcee.com/?page=news&id=19974&link=lc-corp-kupuje-dzialke-pod-1-1-tys-mieszkan-w-warszawie-
POLSKA LC Corp poprzez jedną ze swoich spółek podpisał przedwstępną umowę kupna prawa użytkowania wieczystego nieruchomości położonych przy ulicy Sowińskiego i Człuchowskiej na warszawskiej Woli.
Sprzedającym jest Polski Holding Obronny. Niezabudowane działki mają łącznie blisko 47 tys. mkw. powierzchni. Cenę ustalono na ponad 76,2 mln zł netto. Warunkowa umowa zostanie zawarta m.in. po przedłożeniu przez sprzedającego bezwarunkowych zgód wierzycieli hipotecznych w kwestii wykreślenia hipotek obciążających grunty. Zgodnie z obowiązującym planem zagospodarowania dla tego obszaru firma zamierza na zakupionym terenie w kilku etapach zbudować osiedle mieszkaniowe na około 1160 mieszkań.
Sprzedającym jest Polski Holding Obronny. Niezabudowane działki mają łącznie blisko 47 tys. mkw. powierzchni. Cenę ustalono na ponad 76,2 mln zł netto. Warunkowa umowa zostanie zawarta m.in. po przedłożeniu przez sprzedającego bezwarunkowych zgód wierzycieli hipotecznych w kwestii wykreślenia hipotek obciążających grunty. Zgodnie z obowiązującym planem zagospodarowania dla tego obszaru firma zamierza na zakupionym terenie w kilku etapach zbudować osiedle mieszkaniowe na około 1160 mieszkań.
to się będzie działo! Szkoda, że LC CORP... miejmy nadzieję, że przedłużą Nakielską albo zrobią ulicę od Fortu Wola przy okazji.
A pro po Nakielskiej nr 5 jest już wizualizacja budynkutrebor pisze:to się będzie działo! Szkoda, że LC CORP... miejmy nadzieję, że przedłużą Nakielską albo zrobią ulicę od Fortu Wola przy okazji.
Kod: Zaznacz cały
http://www.urbanity.pl/mazowieckie/warszawa/nakielska-5,b10341
Rozumiem, że Nakielska 5 jest na miejscu zburzonego biurowca?
dramat dramatów... moloch na molochu... kto wymyśla wysokość zabudowy w takiej formie w sąsiedztwie parku? ...
dramat dramatów... moloch na molochu... kto wymyśla wysokość zabudowy w takiej formie w sąsiedztwie parku? ...