W takim razie będę dziś też w tym temacie dzwonił... prośba do wszystkich czytających ten temat, o podobne postępowanie, aby naświetlić skalę zainteresowania...
A czy próbowaliście dzwonić do przedstawiciela reklamującego się w windach czy na ulotkach? Czy on nie może się zainteresować tematem i pomóc Was jako grupie Klientów na przyspieszenie procedury? Myślę, że widząc że ma możliwość prowizji o pozyskania Klientów postara się na wejście w wewnętrzne struktury. Pan, który nam oferował usługi był rezolutny, więc może tym sposobem?
Dołączam się do dyskusji, od jakiegoś czasu również próbuję interweniować w UPC - do tej pory korzystałem z ich usług w poprzednim mieszkaniu, chciałbym przenieść tą usługę na obecną lokalizację.
Na Infolinii uzyskałem informację, że w sprawie nowych instalacji można kontaktować się z panią Martą Winiarską 22 7010 206 (jeszcze nie miałem chwili aby to zrobić).
Z tego co do tej pory mi przekazano, każdy może wystąpić z wnioskiem podłączenie instalacji, ale wiąże się to z przygotowaniem kosztorysu z czym każdy z nas może mieć problem - tutaj chyba należało by się zwrócić do administratora.
Zgodnie z obietnicą, dziś skontaktowałem się z tym panem. Otrzymałem prośbę o wysłanie zapytania na wskazany adres mailowy (Dział Inwestycji). W przeciągu kilku dni powinienem mieć odpowiedź, którą się z Wami podzielę..