Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
otomichal
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Re: Który z providerow Internetu?

Post autor: otomichal »

no dość ubogą, ale chyba na jakiś czas musi wystarczyć.... na razie alternatywnych rozwiązań brak. TP sa nie wchodzi w grę,a do UPC daleka droga jak widać
--------------
Pozdrawiam,
Michał
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Po raz kolejny czytając Wasze posty o wyborze dostawcy tv i internet zastanawi mnie stawianie sprawy na ostrzu noża i zakazie korzystania z tv N czy Polsatu. Mamy wybór na rynku różnych dostawców a ograniczamy się technologicznie do dwóch, bo to nie narusza estetyki osiedla :/
Pozdrawiam

Justa
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: zieloni »

nikt nikomu nic nie zabrania. Ja wolę UPC
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kris »

Pytanie jest cały czas jedno... czy my możemy jakoś ten proces przyspieszyć i do kogo to zgłaszać...
hehemon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: hehemon »

Ja również jestem zainteresowany przeniesieniem swojej obecnej umowy z UPC. Poza tym w środowisku konkurencji obie firmy będzie łatwiej utrzymać w ryzach przy przedłużaniu umowy.

Jako argument dla UPC myślę, że trzeba byłoby policzyć ile osób w budynku D, E chciałoby do nich się zapisać aby mogli zobaczyć, że nie ciągną światłowodu (nawet krótkiego) dla jednej osoby. Może jakaś ankieta?
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Ale tu nie ma niestety wszystkich mieszkańców budynku D i E, więc nie odzwierciedli ona w pełni oczekiwania mieszkańców... odpisałem przed chwilą na maila z którego dostałem informacje odnośnie Supermedia... Zobaczymy, czy dostanę odpowiedź i jakieś wskazówki co do dalszego działania...
hehemon
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: hehemon »

No ja tylko pisze jakie argumenty mogą przekonać UPC. Nie ma tu z chyba znaczenia ogólna wola mieszkańców, bo zakładam że każdy woli mieć wybór, niż go nie mieć - UPC będą interesować umowy na sztuki, a tu każdy głosuje za siebie. Jeśli dojdzie więcej umów tym lepiej dla UPC.

Poza tym nie wiem czy tutaj nie trzeba bardziej przekonać administratora czy dewelopera. Wydaje mi się, że UPC ogólnie chce wejść do nas z ofertą, bo koszty tego są minimalne - przeciągniecie światłowodu 30 metrów garażem. Ktoś jednak, podejrzewam, stawia trudne do spełnienia warunki.
otomichal
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: otomichal »

porozmawiałem dziś chwilę na infolinii z UPC. generalnie musi być kilka osób zainteresowanych ew. podłączeniem, wtedy będą w stanie zainwestować. Drążyłem, ale nie udało mi się ustalić, co to znaczy kilka.
Tak jak już ktoś napisał wcześniej, to wspólnota mieszkaniowa powinna wystąpić w wnioskiem o instalację, czyli to nasz administrator musi odpowiednie pismo wystosować.
Bliższych informacji można jeszcze zasięgnąć w biurze lokalnym na Jana Pawła 78, ale mnie tam póki co nie za bardzo po drodze... może ktoś będzie mógł przy okazji wejść i porozmawiać. Podobno monterzy są na miejscu i obsługa jest w stanie zasięgnąć od nich trochę "języka" co i kiedy jest w planach, aczkolwiek nie jestem co do tego przekonany...
--------------
Pozdrawiam,
Michał
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

W takim razie mamy to załatwiać z panem Patrykiem Borelowskim?
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Przy okazji pierwszego etapu przechodziliśmy przez to samo, na JP2 78 panie wygrzebią z komputera, że nie ma zlecenia podłączenia budynku i cześć, nie spodziewajcie się cudów. Ja do dziś nie mogę pojąć, jak to jest, że firma zalewa okolicę ulotkami, ale jak ktoś chce się do nich podłączyć, to ma problem. Widać taki mają model biznesowy;).
ODPOWIEDZ