Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki
Re: Który z providerow Internetu?
zieloni, super! Czekam na info...
Czy ktoś z Was, drodzy Sąsiedzi korzysta z Supermedia? Jakie macie opinie na ich temat?
mam info z UPC. okablowanie może potrwać do pół roku. Możemy to przyspieszyć pisząc pismo do UPC nawet poprzez zapytanie na stronie internetowej. Tylko co przez pół roku?:)
Taką informację mam od pracownika UPC i gdybyście chcieli skorzystać z ich usług to piszcie, skontaktuję Was bezpośrednio. To znajomy, więc pewnie inaczej się negocjuje warunki!
Taką informację mam od pracownika UPC i gdybyście chcieli skorzystać z ich usług to piszcie, skontaktuję Was bezpośrednio. To znajomy, więc pewnie inaczej się negocjuje warunki!
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Ta firma (UPC) to jakaś porażka. W I etapie było to samo - bujali się z tym miesiącami. Widzę, że znowu nikt nie pomyślał żeby załatwić to wcześniej.
zieloni, daj proszę znać na PW, bo jestem zainteresowany przyspieszeniem... ale z drugiej strony, czy to powinno być naszym problemem? 

Jakby co, to ja też chętnie pisemko wyślę.
Czy oni muszą coś więcej zrobić, niż na jakimś "korytku" pod sufitem garażu przedłużyć kabel dochodzący do "starych" budynków? Może jeszcze jakiś rozdzielacz/wzmacniacz ale przecież budynek jako taki powinien być dostosowany do podłączenia operatora.
Na ustawowy światłowód pewnie nie "załapaliśmy się" w wyniku terminów pozwoleń itp, ale jak wiemy nawet położenie koncentryka w mieszkaniu to wyzwanie dla naszej ulubionej firmy więc może to i lepiej
http://www.kike.pl/en/2012/11/30/swiatl ... austawy-2/
Czy oni muszą coś więcej zrobić, niż na jakimś "korytku" pod sufitem garażu przedłużyć kabel dochodzący do "starych" budynków? Może jeszcze jakiś rozdzielacz/wzmacniacz ale przecież budynek jako taki powinien być dostosowany do podłączenia operatora.
Na ustawowy światłowód pewnie nie "załapaliśmy się" w wyniku terminów pozwoleń itp, ale jak wiemy nawet położenie koncentryka w mieszkaniu to wyzwanie dla naszej ulubionej firmy więc może to i lepiej

http://www.kike.pl/en/2012/11/30/swiatl ... austawy-2/
mamy odpowiedź z UPC:
Temat: Odpowiedź na pytanie w sprawie nowego podłączenia.
Szanowna Pani,
dziękuję za korespondencję.
Informuję, iż w przypadku chęci podłączenia nowego budynku(-ów) do naszej sieci należy złożyć wniosek o kosztorys (może go złożyć właściciel lub administrator budynku). Prawidłowo wypełniony wniosek powinien zawierać następujące dane:
- adres budynku,
- ilość lokali mieszkalnych w budynku,
- typ zabudowy: wielorodzinna, jednorodzinna w zabudowie szeregowej, jednorodzinna w zabudowie bliźniaczej, jednorodzinna wolnostojąca,
- konkurencja świadcząca usługi w budynku (prosimy o podanie nazwy firm świadczących usługi telekomunikacyjne np. TP SA, Netia, Vectra itp.)
- rok oddania budynku do użytkowania
- imię, nazwisko osoby zgłaszającej oraz telefon kontaktowy
- kto jest właścicielem całości budynku lub osiedla: wspólnota mieszkaniowa, spółka mieszkaniowa, deweloper, TBS, właściciel prywatny (w tym wypadku nazwa i adres oraz telefon kontaktowy).
Informacje te umożliwią oszacowanie możliwości inwestycyjnych.
Tak przygotowany wniosek bardzo proszę przesłać do nas pocztą tradycyjną na adres:
UPC Polska Sp. z o.o.
Ogólnopolskie Biuro Obsługi Klienta
ul. Murckowska 14C
40-265 Katowice
Wniosek można również dostarczyć osobiście do Lokalnego Biura Obsługi Klienta (wykaz biur dostępny jest na www.upc.pl/obsluga_klienta).
Mam nadzieję, że udzielone informacje okażą się przydatne.
W wypadku pytań dodatkowych zapraszam do ponownego kontaktu.
Temat: Odpowiedź na pytanie w sprawie nowego podłączenia.
Szanowna Pani,
dziękuję za korespondencję.
Informuję, iż w przypadku chęci podłączenia nowego budynku(-ów) do naszej sieci należy złożyć wniosek o kosztorys (może go złożyć właściciel lub administrator budynku). Prawidłowo wypełniony wniosek powinien zawierać następujące dane:
- adres budynku,
- ilość lokali mieszkalnych w budynku,
- typ zabudowy: wielorodzinna, jednorodzinna w zabudowie szeregowej, jednorodzinna w zabudowie bliźniaczej, jednorodzinna wolnostojąca,
- konkurencja świadcząca usługi w budynku (prosimy o podanie nazwy firm świadczących usługi telekomunikacyjne np. TP SA, Netia, Vectra itp.)
- rok oddania budynku do użytkowania
- imię, nazwisko osoby zgłaszającej oraz telefon kontaktowy
- kto jest właścicielem całości budynku lub osiedla: wspólnota mieszkaniowa, spółka mieszkaniowa, deweloper, TBS, właściciel prywatny (w tym wypadku nazwa i adres oraz telefon kontaktowy).
Informacje te umożliwią oszacowanie możliwości inwestycyjnych.
Tak przygotowany wniosek bardzo proszę przesłać do nas pocztą tradycyjną na adres:
UPC Polska Sp. z o.o.
Ogólnopolskie Biuro Obsługi Klienta
ul. Murckowska 14C
40-265 Katowice
Wniosek można również dostarczyć osobiście do Lokalnego Biura Obsługi Klienta (wykaz biur dostępny jest na www.upc.pl/obsluga_klienta).
Mam nadzieję, że udzielone informacje okażą się przydatne.
W wypadku pytań dodatkowych zapraszam do ponownego kontaktu.
Dobra robota! Teraz pytanie... czy naszemu Administratorowi będzie się to chciało zrobić... i jak go do tego nakłonić... Ja pisałem już maila do pana Patryka Borelowskiego... mam nadzieje, że to dobry adres. Czekam na odzew. Trzeba działać jak najszybciej, bo czas leci, a to wszystko potrwa znów swoje...
Witam serdecznie,
ja również jestem zainteresowany instalacją, ale internetu potrzebuję już tak od kwietnia, a widać, że UPC nie śpieszno z instalacją. ale jeśli się uda przyspieszyć, to chętnie też się włączę w ewentualną petycję do UPC.
chociaż jak widzę, Supermedia też fajnie działa.
pozdrawiam,
Michał
ja również jestem zainteresowany instalacją, ale internetu potrzebuję już tak od kwietnia, a widać, że UPC nie śpieszno z instalacją. ale jeśli się uda przyspieszyć, to chętnie też się włączę w ewentualną petycję do UPC.
chociaż jak widzę, Supermedia też fajnie działa.
pozdrawiam,
Michał
--------------
Pozdrawiam,
Michał
Pozdrawiam,
Michał
Myślę, że jest trochę chętnych osób w bud 'D' (nawet wczoraj spotkałem jedną osobę w windzie)... Ja póki co od RedNETu nie dostałem żadnej odpowiedzi... z resztą w innej sprawie (czynszu) także...
Supermedia ma moim zdaniem dość ubogą ofertę TV HD w porównaniu do UPC...
Supermedia ma moim zdaniem dość ubogą ofertę TV HD w porównaniu do UPC...