Odbiory mieszkań
Re: Odbiór mieszkania
Z tym RWE to grubszy temat, szczerze wątpię aby zdjęli plomby w tym tygodniu. Ja dzwonię do nich od poniedziałku, wczoraj pojawiło się światełko w tunelu jednak po dzisiejszym telefonie znów zwątpiłem. Okazuje się że sprawa nadal nie została przekazana do działu technicznego, nie wiem z czego wynika ich problem ale znów dowiedziałem się że w systemie widnieje informacja, że trwa licznikowanie naszego bloku co jest bzdurą. Poproszono mnie o kolejny telefon w poniedziałek, tak łatwo nie odpuszczę ale strasznie się to przeciąga.
Nie wiem czy ten problem dotyczy tylko mojego mieszkania czy całego bloku.
Nie wiem czy ten problem dotyczy tylko mojego mieszkania czy całego bloku.
Re: Odbiory mieszkań
Nie do końca... mnie powiedziano i zapisano mnie na 23 grudnia na odbiór, jeśli nic się nie przesunie...zieloni pisze:a co z odbiorami w budynku D? Nas zapewniano, że będzie to grudzień, a nie jest. Macie jakieś informacje na ten temat?
Ja też już umówiony 

i my też mamy telefon:) jeszcze nie umówieni, ale oby się nic nie przesunęło!
Ja już umówiony także... następny piątek 

Gdzie trzeba pojechac, zeby podpisac umowe z Rwe? Jakie dokumenty sa potrzebne? Czy mozna po odbiorze wstepnym, czy dopiero po ostatecznym PNU?
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Konkordat, umowę podpiszesz np. w Arkadii. Można to zrobić przed PNU. Wręcz warto, bo wtedy masz spore szanse, że gdy pracownik RWE przyjdzie zakładać plomby na liczniki, to Twój od razu "odpalą" i nie będziesz musiał czekać jak koledzy powyżej.
osverdis.pl, czyli wystarczy sama umowa developerska do podpisania umowy? Wydaje mi się, że powinien być jeszcze protokół odbioru mieszkania... ten ostateczny...
no właśnie, jak to jest z umową z RWE, można ją podpisać przed odbiorem mieszkania? Jak sprawdzaliście podczas odbioru instalację elektryczną w mieszkaniu, jeśli nie było w nim jeszcze prądu?
Marcin Smolarek
53D
53D
No ale jak to nie ma prądu?podspodem pisze:Jak sprawdzaliście podczas odbioru instalację elektryczną w mieszkaniu, jeśli nie było w nim jeszcze prądu?