Odbiory mieszkań

Dział dla osób, które kupiły mieszkania w blokach 53-53D.
tomekesz
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53C

Re: Odbiór mieszkania

Post autor: tomekesz »

Z tym RWE to grubszy temat, szczerze wątpię aby zdjęli plomby w tym tygodniu. Ja dzwonię do nich od poniedziałku, wczoraj pojawiło się światełko w tunelu jednak po dzisiejszym telefonie znów zwątpiłem. Okazuje się że sprawa nadal nie została przekazana do działu technicznego, nie wiem z czego wynika ich problem ale znów dowiedziałem się że w systemie widnieje informacja, że trwa licznikowanie naszego bloku co jest bzdurą. Poproszono mnie o kolejny telefon w poniedziałek, tak łatwo nie odpuszczę ale strasznie się to przeciąga.

Nie wiem czy ten problem dotyczy tylko mojego mieszkania czy całego bloku.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Re: Odbiory mieszkań

Post autor: Kris »

zieloni pisze:a co z odbiorami w budynku D? Nas zapewniano, że będzie to grudzień, a nie jest. Macie jakieś informacje na ten temat?
Nie do końca... mnie powiedziano i zapisano mnie na 23 grudnia na odbiór, jeśli nic się nie przesunie...
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

Ja też już umówiony :)
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: zieloni »

i my też mamy telefon:) jeszcze nie umówieni, ale oby się nic nie przesunęło!
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

Ja już umówiony także... następny piątek :)
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

Gdzie trzeba pojechac, zeby podpisac umowe z Rwe? Jakie dokumenty sa potrzebne? Czy mozna po odbiorze wstepnym, czy dopiero po ostatecznym PNU?
osverdis.pl
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: osverdis.pl »

Konkordat, umowę podpiszesz np. w Arkadii. Można to zrobić przed PNU. Wręcz warto, bo wtedy masz spore szanse, że gdy pracownik RWE przyjdzie zakładać plomby na liczniki, to Twój od razu "odpalą" i nie będziesz musiał czekać jak koledzy powyżej.
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

osverdis.pl, czyli wystarczy sama umowa developerska do podpisania umowy? Wydaje mi się, że powinien być jeszcze protokół odbioru mieszkania... ten ostateczny...
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: podspodem »

no właśnie, jak to jest z umową z RWE, można ją podpisać przed odbiorem mieszkania? Jak sprawdzaliście podczas odbioru instalację elektryczną w mieszkaniu, jeśli nie było w nim jeszcze prądu?
Marcin Smolarek
53D
Kris
Potwierdzony mieszkaniec

podspodem pisze:Jak sprawdzaliście podczas odbioru instalację elektryczną w mieszkaniu, jeśli nie było w nim jeszcze prądu?
No ale jak to nie ma prądu? :( Przecież chyba na chwilkę włączą aby sprawdzić, że wszystko jest okej? Tak wszędzie robią... :(
ODPOWIEDZ