Odbiory mieszkań
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Re: Odbiory mieszkań
W pierwszym etapie próg był.
Warto pamiętać o tym żeby podłogę zrobić aż do tej drewnianej ramy na zewnątrz mieszkania (czyli również pod drzwiami), bo próg jest montowany właśnie od tego miejsca. Innymi słowy, nie "wchodzi" do mieszkania.
Warto pamiętać o tym żeby podłogę zrobić aż do tej drewnianej ramy na zewnątrz mieszkania (czyli również pod drzwiami), bo próg jest montowany właśnie od tego miejsca. Innymi słowy, nie "wchodzi" do mieszkania.
Re: Odbiór mieszkania
Mam informację dot. bud. 'D'. Uzyskanie pozwolenia na użytkowanie, planowane jest ok. 20/21 grudnia 2013 roku. Oczywiście, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem 

Też dostałem dzisiaj tę informację.Kris pisze:Mam informację dot. bud. 'D'. Uzyskanie pozwolenia na użytkowanie, planowane jest ok. 20/21 grudnia 2013 roku. Oczywiście, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem
Czyli 14 dni i pozwolenie się uprawomocni przez co nabierze statusu ostatecznego

Uprawomocnienie jest ostateczne po 14 dniach od dnia wystawienia pozwolenia. Oczywiście zakładając, że nikt nie złoży rewizji. Najpewniejsze informacje dostaniecie w Nadzorze Budowlanym dla dzielnicy Wola, z doświadczenia wiem, że deweloper trochę w tej kwest koloryzuje.
Dla bud D wniosek został dopiero złożony, to znaczy, że inspektorat ma 21 dni na zapoznanie się i przeprowadzenie kontroli, potem decyzja i uprawomocnienie, po decyzji ewentualne wcześniejsze zgody na wydanie lokali.
Tak czy inaczej najpewniejszych informacji szukajcie w PINBie dla Woli tel: 22 326 15 15
Dla bud D wniosek został dopiero złożony, to znaczy, że inspektorat ma 21 dni na zapoznanie się i przeprowadzenie kontroli, potem decyzja i uprawomocnienie, po decyzji ewentualne wcześniejsze zgody na wydanie lokali.
Tak czy inaczej najpewniejszych informacji szukajcie w PINBie dla Woli tel: 22 326 15 15
Budynek E dostał pozwolenie na użytkowania 3-ego grudnia.
Trzeba poczekać do 17-ego grudnia na uprawomocnienie decyzji.
Rozpoczęły się wydawanie kluczy, jednak z windy i garażu(-2) jeszcze nie można korzystać.
Trzeba poczekać do 17-ego grudnia na uprawomocnienie decyzji.
Rozpoczęły się wydawanie kluczy, jednak z windy i garażu(-2) jeszcze nie można korzystać.
przy odbiorach sprawdźcie sobie też drzwi wejściowe. W bud. E samozamykacz nie dociska ich do końca i strasznie skrzypi.
Wezwanie montera przy odbiorze załatwiło sprawę.
Wezwanie montera przy odbiorze załatwiło sprawę.
Re: Odbiór mieszkania / prąd RWE
Witam,
Czy ktoś z Was, po odbiorze mieszkania podpisał już umowę z RWE? Jaki efekt?
Od kilku dni walczę z tym molochem, co rozmowa z konsultantem to inny komunikat. Technika do zdjęcia plomb z licznika jednak nie wysłano, prąd nie płynie, siłą rzeczy czekam z rozpoczęciem prac.
Poprosiłem o pomoc ludzi z Ronsona, wiadomo że mają większą siłę przebicia niż indywidualny klient, po tym fakcie od RWE (po moim telefonie) otrzymałem informację, że wkrótce wyślą osobę do naszego bloku.
Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji? Wiadomo, w grupie będzie łatwiej coś osiągnąć.
Pozdrawiam
Tomek
Czy ktoś z Was, po odbiorze mieszkania podpisał już umowę z RWE? Jaki efekt?
Od kilku dni walczę z tym molochem, co rozmowa z konsultantem to inny komunikat. Technika do zdjęcia plomb z licznika jednak nie wysłano, prąd nie płynie, siłą rzeczy czekam z rozpoczęciem prac.
Poprosiłem o pomoc ludzi z Ronsona, wiadomo że mają większą siłę przebicia niż indywidualny klient, po tym fakcie od RWE (po moim telefonie) otrzymałem informację, że wkrótce wyślą osobę do naszego bloku.
Czy ktoś z Was jest w podobnej sytuacji? Wiadomo, w grupie będzie łatwiej coś osiągnąć.
Pozdrawiam
Tomek
Hej,
ja umowe z RWE podpisalem 6.12.
Pani powiedziala zebym sprawdzil w czwartek czy zdjeli juz plombe.
Bede dzisiaj w budynku to sprawdze. Jak nie to bede dowiadywal sie telefonicznie,osobiscie.
Dodatkowo wg info od Ronsona w bud E klucze od garazu maja zostac wydane do konca tygodnia, zas winda uruchomiona w ciagu 2-och tygodni(jakos przed swietami).
ja umowe z RWE podpisalem 6.12.
Pani powiedziala zebym sprawdzil w czwartek czy zdjeli juz plombe.
Bede dzisiaj w budynku to sprawdze. Jak nie to bede dowiadywal sie telefonicznie,osobiscie.
Dodatkowo wg info od Ronsona w bud E klucze od garazu maja zostac wydane do konca tygodnia, zas winda uruchomiona w ciagu 2-och tygodni(jakos przed swietami).
W RWE zbierają kilka zleceń i w ciągu 2-3 dni mają podjechać i odblokować liczniki.
Budynek E nie jest jeszcze przekazany zarządcy budynku firmie RedNet.
Z windami sprawa wygląda bardzo słabo.
Wykonałem dzisiaj kilka połączeń do siedziby firmy Ronson oraz zarządcy budynku.
Rozmawiałem także na budowie dzisiaj z pracownikami Mostostalu .
Okazuje się, że umowa z Schindlerem została bądź jest w trakcie podpisywania ( różne informacje od rożnych ludzi ).
Jednak czas na "realizację/weryfikację" to ok. 2 tygodni.
Cytując: "Jest prawdopodobieństwo, że winda w budynku E zostanie uruchomiona do końca roku " -
Budynek E nie jest jeszcze przekazany zarządcy budynku firmie RedNet.
Z windami sprawa wygląda bardzo słabo.
Wykonałem dzisiaj kilka połączeń do siedziby firmy Ronson oraz zarządcy budynku.
Rozmawiałem także na budowie dzisiaj z pracownikami Mostostalu .
Okazuje się, że umowa z Schindlerem została bądź jest w trakcie podpisywania ( różne informacje od rożnych ludzi ).
Jednak czas na "realizację/weryfikację" to ok. 2 tygodni.
Cytując: "Jest prawdopodobieństwo, że winda w budynku E zostanie uruchomiona do końca roku " -
a co z odbiorami w budynku D? Nas zapewniano, że będzie to grudzień, a nie jest. Macie jakieś informacje na ten temat?