Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic
"iż ostatnio wyjeżdżając z garażu mało nie rozjechał mnie człowiek jadący czarną skodą superb z prędkością ponad 100 km/h na oko i to takze na ul. Człuchowksiej. "
- ciemna skoda superb combi ?
- ciemna skoda superb combi ?
sedan I generacja. Byłto jeden z dojeżdzających do osiedla budimexu. Niestety mieszkańcy tamtego osiedla robią sobie z naszej małej ulicy tor wyścigowy 

Wlasnie dostalam odpowiedz od p. Borelowskiego ws podjecia dzialan w zwiazku z parkowaniem aut przy wyjazdach z garazow:
W obecnej chwili w obiegu jest karta do głosowania z projektem uchwały dot.
utworzenia funduszu remontowego - niestety kart wracają w bardzo małych
ilościach.
Pierwszy etap z poprzedniego roku uzbierał 16tys, ale bez uchwały nie możemy
nic z nimi zrobić.
Jest plan postawić słupki przy obu bramach oraz przed budynkiem 53.
W obecnej chwili w obiegu jest karta do głosowania z projektem uchwały dot.
utworzenia funduszu remontowego - niestety kart wracają w bardzo małych
ilościach.
Pierwszy etap z poprzedniego roku uzbierał 16tys, ale bez uchwały nie możemy
nic z nimi zrobić.
Jest plan postawić słupki przy obu bramach oraz przed budynkiem 53.
Bardzo dobry pomysł.
P.S. Ja głos oddałem.
P.S. Ja głos oddałem.
Czy tego typu inwestycje (stawianie słupków) nie powinny być finansowane z budżetu ZDM?moon pisze:Jest plan postawić słupki przy obu bramach oraz przed budynkiem 53.
No wlasnie tez sie zastanawiam, prawo zabrania fonansowania inwestycji z funduszu remontowego
Sowińskiego jest drogą gminną i zarządza nią Urząd Dzielnicy Wola m.st Warszawy a nie ZDM - to tak tylko dla ścisłości czy ew. późniejszych pism.katja pisze:Czy tego typu inwestycje (stawianie słupków) nie powinny być finansowane z budżetu ZDM?
Tak jak Ronson wyremontował ul Sowińskiego i Człuchowską wzdłuż bloków (chociaż tutaj musieli), to tak samo teraz my czy administracja musimy sponsorować słupki. Urząd raczej tego nie zrobi, bo stwierdzi że nie ma środków, a i kasa za odholowywanie aut komuś się przydaje.
Akurat na te słupki (lub inne skuteczne rozwiązanie) to się z chęcią zrzucę aby ucywilizować wyjazd na ulicę Człuchowską.
Osadzenie słupków na jezdni pewnie by wymagało zgody od zarządcy dróg, a co w przypadku postawienia ruchomych słupków betonowych?
Osadzenie słupków na jezdni pewnie by wymagało zgody od zarządcy dróg, a co w przypadku postawienia ruchomych słupków betonowych?
Słuchajcie, ustawienie słupków i sfinansowanie ich z pieniędzy wspólnoty wymaga utworzenia funduszu remontowego, co wiąże się z podpisaniem przez większość mieszkańców uchwały. Taką informacje dostałam od Zarządcy przed głosowaniem. Znając życie nie uzbieraliśmy tych 50% i dlatego stoimy w miejscu...
Pozdrawiam
Justa
Justa