Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
vellamo
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Antena zbiorcza, dostawcy Internetu / kablówki

Post autor: vellamo »

U nas też założyli, w bloku B. Nasłuchaliśmy się jedynie narzekań. Instalator powiedział, że wszystko jest tak przygotowane, że się nie dziwi, że instalatorzy odmawiają. On sam żałował, że w ogóle wziął ten budynek...
Kapitan Napleta
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Kapitan Napleta »

A jak wygląda zamontowana instalacja?
Czy router stawiają przy drzwiach w miejscu gdzie jest połączenie peszli i koniec czy wciągają kable do wszystkich peszli i router można postawić w dowolnym pokoju?
Rozumiem, że wszystkie kable na klatce są pochowane wewnątrz szafek z rurami i licznikami?
dotka
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: dotka »

W budynku C trochę monter się namęczył z przeciągnięciem kabli ale dał radę :)
marcinn06
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: marcinn06 »

W dniu wczorajszym instalacja została założona. Monter bardzo miły i życzliwy. Ronson dalej nie usunął usterki braku instalacji (kabli ) w ścianach. Pan z UPC poinformował mnie zasadnie, iż doprowadzenia kabla do każdego punktu spowoduje koszt dla mnie ok. 50 zł/szt. UPC nie posiada żadnej informacji, iż to oni mają usuwać nam usterki braku okablowania mieszkań... Niestety jak zwykle na jakimś etapie dogadywania się nasz administrator lub deweloper dał ciała.
sp00ky
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: sp00ky »

Ja swoją instalację UPC odwołałem, bo od przedwczoraj jest umowa na www na 12 miesięcy :)
Tak mi doradzili na infolini. Odwołać zgłoszenie i zrobić nowe. Jeśli ktoś z WAs jeszcze czeka, bo instalator ma problem to radzę odwołać zlecenie i założyć na nowe na 12 miesięcy, skoro i tak póki co niektórzy z Was mają instalatorów, którzy nie chcą podłączać :)
Warunki na 12 miesięcy są identyczne jak te 24.
katja
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: katja »

Wczoraj, Panowie z UPC podłączyli internet w naszym mieszkaniu (blok od Sowińskiego).
Oczywiście puszki były puste... ale na szczęście trafili się operatywni Panowie, którzy pociągnęli kable z szachtów na klatce.
ombert
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: ombert »

marcinn06 pisze:Pan z UPC poinformował mnie zasadnie, iż doprowadzenia kabla do każdego punktu spowoduje koszt dla mnie ok. 50 zł/szt. UPC nie posiada żadnej informacji, iż to oni mają usuwać nam usterki braku okablowania mieszkań... Niestety jak zwykle na jakimś etapie dogadywania się nasz administrator lub deweloper dał ciała.
czy żeby uniknąć jakichkolwiek dodatkowych opłat wypadałoby wcześniej zgłosić reklamację do ronsona, że nie ma okablowania? czy UPS czasami pobiera a czasami nie pobiera dodatkowych opłat - uznaniowość montera?
będziecie dochodzić jakichś roszczeń wobec ronsona?
ja mam mieć dziś wieczorem instalację, drugie podejście, zobaczymy jaki będzie finał.
tom
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53B

Post autor: tom »

To jeszcze jedno pytanie czy warunki które udało się Wam wynegocjować są lepsze niż standardowe na stronie ?
dudek
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53

Post autor: dudek »

U mnie też już po instalacji, pan oczywiście zrobił kilka złośliwych uwag o braku instalacji i o idiotycznie zaprojektowanych szachtach, ale przeciągnął kable i wszystko poszło, jak trzeba. Nie wspominał też nic o dodatkowych kosztach instalacji, ale jeżeli coś takiego dostanę z UPC, to z radością pójdę z tym do Ronsona.
tom pisze:To jeszcze jedno pytanie czy warunki które udało się Wam wynegocjować są lepsze niż standardowe na stronie ?
Ja mam zdecydowanie lepsze warunki, niż na stronie, ale dostałem je kilka miesięcy temu przy przenoszeniu się z Aster. Dostałem wypasioną ofertę na czas nieokreślony i na razie nie zamierzam z niej w żaden sposób rezygnować.
ombert
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: ombert »

a w moim przypadku, po godzinie walki, nie udało się wczoraj przeciągnąć kabelka z korytarza do mieszkania, problem z drożnością... dziś ups ma przyjechać z "lepszym", "wydajniejszym" sprzętem...
ODPOWIEDZ