Rozliczenie wyniku finansowego za 2017 rok
Re: Rozliczenie wyniku finansowego za 2017 rok
Nie wydaje mi się, przynajmniej nie w zakresien, o którym piszę, ale posłucham chętnie co masz do powiedzenia 

Krzysztofie, ja wiem kto to jest osverdis.pl. Widzę że ty również w innym wątku wyrażasz moje stanowisko chociażby w kwestii chociazby nieznanych osób z zarządu. Krzysztof nie spierajmy się o to bo jak sam również zauważyłeś w innym wątku jeśli to ewentualnie jesteś ty mamy poważniejszy problem. Potrzebne jest spotkanie w kwestii ostatnich zdarzeń we wspolnocie.
Wracając do tematu... Ktoś z Was już to opłacił? Ja nic nie znalazłem w skrzynce. W jaki sposób to było do nas wysyłane? List zwykły, polecony, wrzutka do skrzynki? Możecie napisać o jakiej kwocie mowa?
U mnie było chyba 43 zł dopłaty na miesiąc.
Pojedyncza kartka wyrzucona do skrzynki już pewnie że 3 tygodnie temu.
Pojedyncza kartka wyrzucona do skrzynki już pewnie że 3 tygodnie temu.
coś takiego jak pisze agatkaam - 40 kilka złotych - luźna kartka w skrzynce
i nie, nie płaciłem jeszcze bo nie widzę na razie podstawy do płacenia tego.
i nie, nie płaciłem jeszcze bo nie widzę na razie podstawy do płacenia tego.
Podobno można sprawdzić w e-kartotece bo tam powinno być doliczone do opłat miesięcznych. Więc jeśli bardzo chcesz wiedzieć czy zgubili Twoje rozliczenie czy akurat Twoje mieszkanie nie wygenerowano niedoplaty to pewnie możesz tam sprawdzić.
Tak, w kartotece jest dodawane co miesiąc. U mnie to trochę ponad 20 PLN... pytanie... płacić/nie płacić. Miałem to zapłacić jedną kwotą, ale widzę, że dobrze, że nie zapłaciłem...
-
- Potwierdzony mieszkaniec
Ja zapłaciłem.
Jeżeli ktoś z Was jest w stanie udowodnić nieprawidłowości w sprawozdaniu finansowym, to z przyjemnością upomnę się o zwrot, ale ja niczego wykazać nie jestem w stanie, a przecież te pieniądze wpłacamy na rzecz wspólnoty, nie IM, więc nie płacąc obciążamy swój własny bilans.
Być może zarządy wspólnot powinny precyzyjnie zweryfikować sprawozdania przedłożone przez IM (?).
Jeżeli ktoś z Was jest w stanie udowodnić nieprawidłowości w sprawozdaniu finansowym, to z przyjemnością upomnę się o zwrot, ale ja niczego wykazać nie jestem w stanie, a przecież te pieniądze wpłacamy na rzecz wspólnoty, nie IM, więc nie płacąc obciążamy swój własny bilans.
Być może zarządy wspólnot powinny precyzyjnie zweryfikować sprawozdania przedłożone przez IM (?).
osverdis.pl - ja nie kwestionuje nieprawidłowości w sprawozdaniu finansowym
ja tylko uważam, że sprawozdanie nie zostało zaakceptowane przez Wspólnotę Uchwałą. Jak dla mnie to działa jak w każdej normalnej firmie - Rada Nadzorcza albo Walne Zgromadzenie (w tym przypadku my) akceptuje sprawozdanie finansowe i podejmuje decyzje co do podziału zysku/straty.
I dopiero wtedy się coś dzieje. a do tego czasu nie ma podstaw, żeby kogoś czymkolwiek obciążać - poprawcie mnie jeśli się mylę.
Nie przypominam sobie, żebyśmy dostawali zwrot za poprzednie lata kiedy była nadwyżka w sprawozdaniu
ja tylko uważam, że sprawozdanie nie zostało zaakceptowane przez Wspólnotę Uchwałą. Jak dla mnie to działa jak w każdej normalnej firmie - Rada Nadzorcza albo Walne Zgromadzenie (w tym przypadku my) akceptuje sprawozdanie finansowe i podejmuje decyzje co do podziału zysku/straty.
I dopiero wtedy się coś dzieje. a do tego czasu nie ma podstaw, żeby kogoś czymkolwiek obciążać - poprawcie mnie jeśli się mylę.
Nie przypominam sobie, żebyśmy dostawali zwrot za poprzednie lata kiedy była nadwyżka w sprawozdaniu

-
- Potwierdzony mieszkaniec
Jasne, rozumiem, ale jeśli wyłącznie o to Wam chodzi, to zostaje tylko kwestia kiedy dokonacie wpłat - jak Wam wygodniej 
Nadwyżki były (uchwałami) przekazywane na fundusz remontowy.

Nadwyżki były (uchwałami) przekazywane na fundusz remontowy.