Floyen pisze: Ja również jestem za polepszeniem bezpieczeństwa w rejonie naszego osiedla, ale pomyślmy o ludziach mieszkających w starych blokach przy sowińskiego czy szulborskiej - gdzie oni mają zostawiać swoje samochody? Większość z nas ma miejsca postojowe ale co z gośćmi?
Ze starych bloków to sobie poradzą, mają całą Nakielską do parkowania i jedokierunkowy odcinek Szulborskiej. Jakoś tyle lat sobie radzili jak dookoła były pola i budowy. Co do gości to właśnie jest ten problem, że gdyby rzeczywiście wszyscy wykupili miejsca postojowe pod blokami to by spokojnie było miejsce i dla kurierów i dla gości i dla klientów sklepów. Jak będziesz miał okazję to przyjżyj się jak wygląda ulica i zatoki o godzinie 10:00. Można przebierać w miejscach, więc wszyscy parkujący na ulicy to mieszkańcy, którzy rano jadą do pracy. A nieużywanych miejsc w grażach są dziesiątki, więc nie przkonuje mnie ten askpet współczucia innym, że nie ma gdzie parkować.
slider pisze:Ciekawe czy urząd dalej będzie trwał w swoim przekonaniu jak ktoś się spali, bo straż pożarna nie będzie mogła dojechać do interwencji. Jakieś inne pomysły na działanie po naszej stronie (z tego co pamiętam zarządca działa po swojej)?
Można jeszcze uderzyć bezpośrednio do Policji i uzasadnić to bezpieczeństwem, Policja może wtedy napisać do urzędu o postawienie znaku zakazu parkowania. Jest wtedy szansa, że inaczej to rozwiążą.