Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Sprawy dotyczące mieszkańców obu Wspólnot
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Parkowanie wzdłuż osiedla, stan ulic

Post autor: soltys100 »

Wszystko co napisałeś jest prawdą ludziom się nie chce niestety Razem z Patrykiem poświęciliśmy juz około 5h na zbieranie głosów a jeszcze dużo brakuje.
podspodem
Potwierdzony mieszkaniec
Budynek: 53D

Post autor: podspodem »

I brawa Wam za to, bo latanie wieczorami po klatkach i zbieranie podpisów nie jest ani Twoim ani nawet p. Borelowskiego obowiązkiem. Ale sprawę trzeba dociągnąć do końca, dopiero wtedy będzie chwała i respekt na osiedlu ;-)

We dwóch raźniej, ale dopiero w kupie siła, zatem może podziel się z nami informacją które numery mieszkań w poszczególnych blokach jeszcze nie głosowały. Wierzę, że szybko znajdzie się po jednej osobie z każdej klatki, która przejdzie się po najbliższych sąsiadach i przypomni im o trwającym zbieraniu głosów.
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Gwoli ścisłości w głosowaniu mogą brać udział jedynie członkowie Wspólnoty Sowińskiego tj. bud 53, 53a, 53b, 53c i 53 d. Karty do głosowania znajdują się w biurze ochrony
Pozdrawiam
Rafał
Konkordat
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Konkordat »

To może jakieś ogłoszenie na drzwiach obok ochrony warto wywiesić. Forum to jednak tylko garstka z całości. A całość w przeciwieństwie do garstki średnio się interesuje.
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

podspodem pisze:I brawa Wam za to, bo latanie wieczorami po klatkach i zbieranie podpisów nie jest ani Twoim ani nawet p. Borelowskiego obowiązkiem. Ale sprawę trzeba dociągnąć do końca, dopiero wtedy będzie chwała i respekt na osiedlu ;-)

We dwóch raźniej, ale dopiero w kupie siła, zatem może podziel się z nami informacją które numery mieszkań w poszczególnych blokach jeszcze nie głosowały. Wierzę, że szybko znajdzie się po jednej osobie z każdej klatki, która przejdzie się po najbliższych sąsiadach i przypomni im o trwającym zbieraniu głosów.
Myślę że pomoc zawsze się przyda dlatego proponuję aby z każdego bloku zgłosiły się po 1 czy 2 osoby i pomogły nam doprowadzić sprawę do końca. Dysponuję dokładną listą lokali które nie głosowały. Jeżeli chodzi o poszczególne bloki sprawa wygląda następująco:
53 - 23 lokale nie oddały głosu
53a - 14
53b - 19
53c - 16
53d - 22

Żeby przepchnąć uchwałę nie potrzebujemy oczywiście głosów wszystkich ale jeszcze brakuje tak więc czekamy na chętnych do pomocy społeczników

Rafał
zieloni
Potwierdzony mieszkaniec

Budżet partycypacyjny 2017

Post autor: zieloni »

Sąsiedzi!
Ostatnia nasza inicjatywa zakończyła się pomyślnie i w przyszłym roku rozpocznie się budowa integracyjnego placu zabaw w Parku Powstańców Warszawy. Od jutra można składać wnioski w ramach budżetu partycypacyjnego. Może są już jakieś pomysły?
Więcej informacji:
http://twojbudzet.um.warszawa.pl/zglos_projekt_2017

Pozdrawiam
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Re: Budżet partycypacyjny 2017

Może uporządkowanie terenu zielonego vis a vis głównego wejścia na nasze osiedle? Jakieś nowe drzewa krzewy trawa i usunięcie szpetnych reklam itd. Co o tym myślicie?
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

Myślałam o tym, zapytam Panią, która opiekuje się tym terenem kto jest jego właścicielem/zarządcą, zaraz za blokami jest też dużo miejsca na asfaltach i wpadł mi pomysł namalowania torów do kapsli, klas czy innych podwórkowych gier, które nie powodowałby hałasu, ale i dał możliwość dla dzieci do zabawy. Teraz te tereny straszą pustką i są miejscem dla pijaczków. Myślę, że koszty nie będą duże a uatrakcyjnią naszą okolicę.

Jakbyście mieli inne pomysły na zagospodarowanie tej przestrzeni dajcie znać :)
Pozdrawiam

Justa
Justa
Potwierdzony mieszkaniec

Post autor: Justa »

a co myślicie o sensie powstania takich leżaków w parku ?
Pozdrawiam

Justa
soltys100
Potwierdzony mieszkaniec

Jestem na tak! Pomyślałem tez ze moglibyśmy zgłosić temat ulicy Czluchowskiej, która wg mnie w planie zagospodarowania przestrzennego jest ulicą ślepą a w praktyce wiemy jak to wygląda. Może więc warto by było aby faktycznie zrobić z tego ulice dojazdowo-wyjazdowa do osiedla Verdis i Lccorp tak jak ma być docelowo?
ODPOWIEDZ